Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po dosiahnutí veku trinásť rokov nastáva pre deti zásadný zlom, pretože sa začína bezstarostný život tínedžerov, ktorý mnohí ľudia nazývajú najkrajším obdobím života. Pre Maddie však znamenal vek 13 rokov úplne niečo iné. Prestala rozprávať a ohluchla. V dospelosti je pre takýchto ľudí veľmi ťažké nájsť zamestnanie, takže sa Maddie uchýlila na samotu a stala sa spisovateľkou. V blízkosti žijú jej priatelia John a Sarah, ktorí sa s ňou občas stretávajú. Po jednom obyčajnom stretnutí so Sarah sa však pred jej dverami objaví neočakávaný hosť. Neznámy muž s maskou na tvári a kušou v ruke sa snaží dostať do jej domu, pričom je jasné, že sa nejedná o žiadnu priateľskú návštevu. (Marceloo)

(viac)

Recenzie (186)

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Ničím prevratné, ale aj tak našlapané. Gallagher Jr. je ako psychopat výborný a celé prostredie opusteného domu v lese využité na maximum. Niekoľko vecí mi od začiatku nesedelo, ale aj s tým sa Flanagan dokázal vyhrať do sýtosti. V zásade je to tradičná žánrovka aj keď tá atmosféra, je neustále narúšaná veľkým množstvom strihov. Ale je to zábavné a hlavne to vôbec neurazí. Finálna skladba od The Newton Brothers prekvapivo epická. Silný priemer. ()

JASON_X 

všetky recenzie používateľa

Čas je jak známo pojem relativní, a tak se i hoďka dvacet může subjektivně protáhnout třeba na dvě. Stačí k tomu jen a pouze tragický nedostatek scénáristovy invence. Že téma i struktura příběhu jsou x-krát omleté by mi vůbec nevadilo, ale vadí mi, když mě film nudí zoufalou nenápaditostí, většina scén filmu je totiž strašlivě pitomá. Vrcholem jsou proslovy pana Zloducha (mch. hodně směšná figurka), nebo rádoby psychologizující momenty hluchoněmé samomluvy. Výsledek je o to smutnější, že po filmařské stránce je to práce poměrně kvalitní (kamera), i hlavní herečka docela ujde. Mike Flanagan je možná slušný režisér, ale mizerný scénárista. Po Absentii a Oculu veliké zklamání. ()

Reklama

dubinak 

všetky recenzie používateľa

Flanagan si během obědové pauzy zatímco natáčel Before I Wake, střihnul tento jednohubkový naháněcí home invasion a nemůžu říct, že by mě tím nějak otrávil. Ba naopak. Je to mnohem lepší počin, než ten druhý zmiňovaný. Je to sice hodně konzumní výtvor, ale nic mi na něm extra nevadilo. Chování hlavní hrdinky až tak nevázlo a řemeslně se taky nemusíme téměř o ničem bavit. Vše bylo v podstatě tak, jak má. Až na to, že máme vraha bez motivu a okolní omáčku jen velmi řídkou, nemůžu si na nic stěžovat. Jako rutinní záležitost opravdu fajn. Jen ten plakát je hnus. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Ja som si na rozdiel od niektorých tunajších vševedúcich horrorových pseudo expertov tvorbu ambiciózneho amerického režiséra Mike Flanagana obľúbil. Zoznámil som sa s ňou prostredníctvom duchárskeho seriálu "The Haunting". Potom som si pozrel aj jeho adaptácie románov spisovateľa Stephen Kinga a zabodoval u mňa i horrorom "Ouija: Zrodenie zla". Zdá sa, že sa pomaly, nenápadne začína stávať mojim obľúbeným filmárom. Páči sa mi jeho rukopis. Takže som si teraz s radosťou pustil jeho snímok "Hush", ktorý natočil v roku 2016. Je to jednoduchý, komorný, ale popri tom aj hodne napínavý, horrorový thriller o nerovnom súboji vražedného psychopata a mladej hluchonemej spisovateľky, odohrávajúci sa na odľahlej usadlosti v lese. Vďaka primeranej minutáži to má rýchly spád. Mike Flanagan to zvládol zrežírovať veľmi kvalitne. Má talent, vie solídne budovať atmosféru, ako horrorový nadšenec som s jeho prácou spokojný. **** ()

bourec 

všetky recenzie používateľa

Flanagan točí divně,tady má parádně krátkou stopáž,ale nuda je to dost velká,prostě to v tomhle vokoralym subžánru to chce buď nějakou inovaci,nebo neskutečnej zvrat.Nic takovýho tady neni,a tak to jako všechny podobný filmy plyne podle šablony,prostě průměr nad průměry.A ani to závěrečný vypořádání nemá ale vůbec koule.Zatim se ti to pořádně nedaří,Mikeu.50%. ()

Galéria (8)

Zaujímavosti (7)

  • Film obsahuje méně než 15 minut dialogu. To znamená, že přes 70 minut nepadne ve filmu ani slovo. (MeanWhile)
  • V scéne, keď Maddie pripája svoj notebook na nabíjačku, si môžeme všimnúť knihu „Mr. Mercedes“, od jedného z najvýznamnejších hororových spisovateľov, Stephena Kinga. (Marceloo)

Reklama

Reklama