Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V situačnej veselohre sa mladý muž po niekoľkých neúspechoch u žien zaprisahal, že bude žiť len pre seba a pre svoje zamilované cukrárske remeslo. No život je silnejší než jeho predsavzatia - cukrár sa zaľúbi do svojej kolegyne, peknej servírky a opäť prežíva tragikomickú kalváriu. V jeho súperení s hlavným čašníkom sa popri ľúbostnej rivalite prejavuje aj zápas dvoch protichodných životných koncepcií: na jednej strane snaha byť užitočným, vytvárať krásne veci ,hoci aj z cukru, a na druhej strane zase koristníctvo a egoizmus. (RTVS)

(viac)

Recenzie (67)

zette 

všetky recenzie používateľa

Andrej Hryc v roli vrchniho se svym konakem nema chybu. Neurazi ani hlavni postava cukrare Simona, kterou slusne ztvarnil Emil Horvath. Par vtipnych situaci se ve filmu najde, myslim si vsak, ze restauracni zarizeni ma potencial k vetsi zabave. Mozna, ze se jedna o nadprumernou slovenskou komedii, v ceskoslovenskem meritku je vsak jen prumerna... ()

garmon 

všetky recenzie používateľa

Výborná hudba - tedy ta od Kocába... Jinak bohužel tak hrozně prostřední, pozdněsocialistické, zoufale pomalé a především (?!) neumětelsky natočené, že i vynikající koncept průřezu "důležitými obdobími filmové komedie" působí ve výsledku trapně... Jakoby se Herz musel kát za Straku v hrsti a snažil se tu trochu o Hanákovu jemnost, tu o troškovskou úsměvnost. Podobně trapně jsem se cítil při Nevěře po Slovensku, tam je to ale ještě hrubšího zrna. Vysoké hodnocení zde přičítám tomu, že Herz zas po letech natočil "slovenský film". ()

Reklama

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Mladý Horváth sa v tejto role neskúseného nezadaného mladíka nechtiac si hľadajúci známosť dokonale našiel. O vtipné situácie v reštaurácii vysokej cenovej skupiny a pochybnej kvality nie je núdza. Pár holých zadkov, tortová scéna, miešaný drink, jednoducho dokonalá rodinná zábava. Herz vie natočiť aj ľahkú komédiu, nielen ťažké drámy, ale tými sa určite preslávil viac. Nedokončený záver ponecháva divákovu zvedavosť napnutú a bol by hodný takmer Hanekeho. –––– A koho si to vlastne berieš? – Pssst, už berú. ()

Schlierkamp 

všetky recenzie používateľa

Československá komedie z prostředí kuchyně bratislavského hotelu. Hlavní postavu představuje šikovný a poctivý mistr cukrář Šimon Šindelka v podání známého slovenského herce E. Horvátha ml. Tomuto poctivci komplikuje život jeho matka (I. Kačírková) s enormní snahou hledání nevěsty pro svého syna a také jeho nevysvětlitelná tendence strkat prsty do malých otvorů. Vedle sympatického cukráře můžeme zhlédnout také záletného vrchního Fera, jehož představitele A. Hryce jednoznačně hodnotím jako nejkomičtější postavu snímku. Fero je známý svými pochybnými a nekalými kšeftíky a také netradiční přípravou luxusních alkoholických nápojů. Scéna s výrobou koňaku Debouche je vskutku lahůdková. Co se týče ženských postav, je potřeba zmínit R. Maškovou, pomerně půvabnou avšak příliš nerozhodnou až hloupou servírku a její kolegyni P. Mourkovou, tradičně prostořekou mladou slečnu. Z vedlejších postav bych ještě připomenul cukrářského učně J. A. Duchoslava, movitého objednatele dortu s bílým koněm Elevátorem D. Blaškoviče či znalce francouzských koňaků V. Černého. Režiséru Herzovi se podařilo natočit vkusnou a vtipnou komedii, jež se může řadit mezi nejlepší slovenské díla tohoto typu. ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Sladké starosti po takmer štyridsiatich rokoch vnímam ako Sladké trápnosti. Až som bol prekvapený tým, čo sme si v tej dobe nevšímali, lebo nám to pripadalo takmer normálne. Juraja Herza mám rád, ale v tomto filme sa nevyznamenal a je mi jedno, či to mal byť odpustok za Straku v hrsti alebo iba odfláknutá práca. A už vyložene neznášam filmy, ktoré sa po krátkej dobe v diváckych hlavách zredukujú na šambrovaný bisquit de Bouché. Filmu, ako obyčajne, nepomohla importovaná česká ekipa a neoslnil ani štyridsiatnik Šimon. ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (41)

  • Trafika, ktorá stála pred domom Šimona Šindelku (Emil Horváth ml.), bola iba dielom filmárov, ktorú po natáčaní demontovali. [Zdroj: filmovamista.cz] (Raccoon.city)
  • Napriek obmedzeným možnostiam sa nakrúcanie podľa režiséra realizovalo bez komplikácií. Ako sa vyjadril: „Problémy som nemal, pretože som točil prevažne v kuchyni hotelu Carlton a kuchyňa je prostredie, kde sa cítim skvele. Okrem toho, vo filme hrali výborní herci ako Andy Hryc (Fero Balucha) a Emil Horváth ml. (Šimon Šindelka).“  Juraj Herz však svoj film s odstupom času nekomentoval vôbec, pretože sa podľa jeho slov na svoje staré filmy nepozeral. (Raccoon.city)
  • Humorná scéna, kde si Šimon Šindelka (Emil Horváth ml.) zasekne prst do schránky na bráne a popritom musí iba nohami držať bicykel, sa hercovi skutočnosti stala. (Zdroj: sme.sk) (Raccoon.city)

Reklama

Reklama