Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V situačnej veselohre sa mladý muž po niekoľkých neúspechoch u žien zaprisahal, že bude žiť len pre seba a pre svoje zamilované cukrárske remeslo. No život je silnejší než jeho predsavzatia - cukrár sa zaľúbi do svojej kolegyne, peknej servírky a opäť prežíva tragikomickú kalváriu. V jeho súperení s hlavným čašníkom sa popri ľúbostnej rivalite prejavuje aj zápas dvoch protichodných životných koncepcií: na jednej strane snaha byť užitočným, vytvárať krásne veci ,hoci aj z cukru, a na druhej strane zase koristníctvo a egoizmus. (RTVS)

(viac)

Recenzie (67)

BlueNeon81 

všetky recenzie používateľa

Nečudo, že tento film patrí medzi najlepšie slovenské filmy natočené vôbec. Vynikajúca komédia o šikovnom, ale nemotornom cukrárovi sa jednoducho vydarila. Skvelé hlášky, vynikajúce herecké výkony na čele s Hrycom a Horváthom ml., výborná Herzova réžia a nezabudnuteľné Debušé - píše sa to Debouche. :D ()

YURAyura 

všetky recenzie používateľa

9/10 Pan hlavny, debussee! Zeny maju o 20% mensi mozok. Ale su prefikane! A podobne hefty. Svojho manzela mozem byt iba ja! Kto spalene jedava... No velmo prijemne prekvapenie od uja Herza. Bavil som sa ako dlho nie. Vyborna plejada hercu a herecek - pro predabovanou Irenu posledni film. Moj svet je Vidiek! ()

Reklama

troufalka 

všetky recenzie používateľa

Film, který má svůj půvab, řadu vychytaných momentů, kdy se kumulují úsměvné momenty i špičkové gagy. K dokonalosti chybí opravdu jenom kousek. Příběh občas ztrácí na tempu, objevují se moralizující prvky - nutná společenská kritika, bohužel nedotažená, některým vedlejším postavám chybí šmrnc (Irena Kačírková). Přesto jde o kousek, který pobaví a příjemně naladí. ()

Hombre8 

všetky recenzie používateľa

Půvabná slovenská veselohra, neprávem v Čechách opomíjená a právem patřící do zlatého fondu slovenského filmu tohoto žánru. Málo platné. Sedmdesátky a osmdesátky byly na tyhle člověčinky nejlepší. Tohle se opravdu může nelíbit jenom zarputilému škarohlídovi. Po úvaze nakonec hodnocení změněno na plný počet. Andy, bravo! ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Sladké starosti po takmer štyridsiatich rokoch vnímam ako Sladké trápnosti. Až som bol prekvapený tým, čo sme si v tej dobe nevšímali, lebo nám to pripadalo takmer normálne. Juraja Herza mám rád, ale v tomto filme sa nevyznamenal a je mi jedno, či to mal byť odpustok za Straku v hrsti alebo iba odfláknutá práca. A už vyložene neznášam filmy, ktoré sa po krátkej dobe v diváckych hlavách zredukujú na šambrovaný bisquit de Bouché. Filmu, ako obyčajne, nepomohla importovaná česká ekipa a neoslnil ani štyridsiatnik Šimon. ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (41)

  • Scéna, kde Šimon Šindelka (Emil Horváth ml.) natrel Ferovi Baluchovi (Andy Hryc) tortu do tváre musela byt natáčaná 7-krát. (Raccoon.city)
  • Andrej Hryc sa pre stvárnení ziskuchtivého vrchného čašníka Baluchu inšpiroval skutočným vrchným z košickej Jalty menom Jiro. (Zdroj: sme.sk) (Raccoon.city)

Reklama

Reklama