Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V situačnej veselohre sa mladý muž po niekoľkých neúspechoch u žien zaprisahal, že bude žiť len pre seba a pre svoje zamilované cukrárske remeslo. No život je silnejší než jeho predsavzatia - cukrár sa zaľúbi do svojej kolegyne, peknej servírky a opäť prežíva tragikomickú kalváriu. V jeho súperení s hlavným čašníkom sa popri ľúbostnej rivalite prejavuje aj zápas dvoch protichodných životných koncepcií: na jednej strane snaha byť užitočným, vytvárať krásne veci ,hoci aj z cukru, a na druhej strane zase koristníctvo a egoizmus. (RTVS)

(viac)

Recenzie (67)

krokodlak 

všetky recenzie používateľa

Svěží komedie díky Šimončičově kameře evokuje tvorbu Dušana Hanáka, nicméně Herz je grotesknější a méně poetizující. Jde o překvapivě velmi oddechový snímek s výbornými výkony Horvátha a Hryce, jehož výroba nápoje Debouche je skvělou parodií pančování nápojů. Vykreslení restauračního prostředí je autentické, nesklouzává ke komunální satiře. ()

Hombre8 

všetky recenzie používateľa

Půvabná slovenská veselohra, neprávem v Čechách opomíjená a právem patřící do zlatého fondu slovenského filmu tohoto žánru. Málo platné. Sedmdesátky a osmdesátky byly na tyhle člověčinky nejlepší. Tohle se opravdu může nelíbit jenom zarputilému škarohlídovi. Po úvaze nakonec hodnocení změněno na plný počet. Andy, bravo! ()

Reklama

zette 

všetky recenzie používateľa

Andrej Hryc v roli vrchniho se svym konakem nema chybu. Neurazi ani hlavni postava cukrare Simona, kterou slusne ztvarnil Emil Horvath. Par vtipnych situaci se ve filmu najde, myslim si vsak, ze restauracni zarizeni ma potencial k vetsi zabave. Mozna, ze se jedna o nadprumernou slovenskou komedii, v ceskoslovenskem meritku je vsak jen prumerna... ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Cukrárský majster (Emil Horváth mladší) ako hlavný hrdina, večný smoliar a slaboch vo vleku prianí svojej mamy a jej podobne pridrbanej kamošky - trafikantky. No v práci oceňovaný a tvorivý. Jeho vzdor voči mamou organizovanej láske cez inzerát spočíva v snažení sa o lásku fešnej kolegyne z reštaurácie. Jej srdce dávno patrí inému. Ambicióznemu čašníkovi v podaní Andyho Hryca. Ukradol si pre seba celý film. Niet sa čo diviť. Koho by už zaujímali bicyklové problémy Horvátha mladšieho či jeho mama hotelové pohodlie. Ním vytvorené marcipánové figúrky sa dajú akurát s chuťou zjesť. Zaujímavý je len z hľadiska komických situácií, ktorých aktérom sa stáva. Oveľa plnokrvnejšie jedná fúzatý čašnícky macho, ktorý sa snaží vyťažiť z každej situácie čo to dá. Korupčných malomestských snobov pritom skvele poníži správne šambrovaným debušé. Ikonickým pre Sladké starosti, ktoré si už od detstva vždy rád zopakujem. Soc-pop reálie trefne ukazujúce ako sa tu žilo za Husáka. Džúsy podolievané do správnej mierky množstvom ľadu (teda vody), rolády nakrájané ako plátky šunky, čaj dolievaný do koňakov, kšefty s nedostatkom alebo obálkové všimné. ()

HonzaBez 

všetky recenzie používateľa

„Čo si to dovoľujete! To je môj muž, toho si budem biť sama! " Tak tato Herzova komedie mi moc nesedla. Film je postaven především na kontrastu mezi postavou poctivého cukráře Šimona, který si nemůže najít holku, a postavou číšníka Fera, který je "pěkný" sukničkář a podvodník. Neříkám, že tu není pár docela vtipných momentů (např. výroba koňaku Debucher), ale jako celek to podle mě moc nefunguje. ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (41)

  • Kapela ktorá doprevádza speváka Karola Duchoňa na Intergastro 84 má reprosústavu talianskej značky MONTARBO, čo bolo v Československu na svoju dobu ojedinelá a drahá záležitosť. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama