Reklama

Reklama

Cesta do fantázie

  • Česko Cesta do fantazie (viac)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Cesta do fantázie je dobrodružná snímka, kde sa neodohrávajú boje, hlavná postava nemá nadprirodzené schopnosti ani sa tu neháda dobro so zlom. Rozprávanie o desaťročnom dievčatku, ktoré sa ocitne v čarovnom meste duchov, bôžikov a strašidiel, sa obíde bez schém a prvoplánových atrakcií sezónnych animovaných hitov. Naopak, divákov každého veku pohltí unikátnou víziou autora, vďaka ktorej každý záber dýcha čarovnosťou, hravosťou, nápaditosťou, ale aj melanchóliou a emotívnosťou. (ASFK)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (997)

Marius 

všetky recenzie používateľa

Tak kým som nevidel tento film považoval som Shreka za najoriginálnejší animák. Tento ho ale s prehľadom skryje do vrecka, i keď úplne inými zbraňami ako používa Shrek. Nájdete tu fontány originálnych nápadov, perfektný príbeh (i keď pre nejaponcov asi dosť nezvyčajný) a nádherné animácie. Na rozdiel od Disneyoviek tu malé milé zvieratká nie sú až také milé a chvalabohu nespievajú a netancujú. Vedeli ste že sadze sa dajú využiť ako kuriči ? Že keď ste pažraví môžete zle dopadnúť (a to nemyslím obvezitu) ? Nádherný film pre nás všetkých, čo sme stále veľkými deťmi. ()

H34D 

všetky recenzie používateľa

Velice nápadité, roztomilé, kreativní, dobře ohudebněné, tento film skutečně působí jako "cesta do fantazie" a ráj pro pohádkové duše... Na mě však příliš sladké, rozvláčněné, dokonce až nudné. Nebylo to utrpení, ale nijak extrémně jsem si to neužil, moje cynické srdce zůstalo více méně emocionálně nedotčené, a vůbec proč si to nepřiznat, tyhle anime pohádky mě prostě moc nebabí (bez překlepu). 5/10 ()

Reklama

genetique 

všetky recenzie používateľa

Takmer od začiatku sa film zabodne do divákovej pozornosti a prakticky počas celého trvania ostane v nej zapichnutý. Aj keď ide vlastne len o obyčajnú rozprávku, hneď je jasné, že nápadmi, zaujímavými myšlienkami a pútavosťami to bude len tak sršať. Márne som čakal, kedy filmu dôjdu inovácie a fantázia a Miyazaki ukazuje, že rozprávkovosť fantázie alebo fantazijnosť rozprávkovosti ešte stále nie je na konci so silami. Len niektoré situácie sa mi zdali dosť detské a infantilné v súvislosti s filmom ako celkom. Nie ich zmysel, len vadilo niečo v súvislosti s japonským spôsobom animovaného prejavu, ale možno bol na vine dabing. 90%. ()

Stanislaus 

všetky recenzie používateľa

Na Cestu do fantazie jsem poprvé narazil tak okolo roku 2008 na ČT2, a i když jsem viděl pouze část filmu, tak mě zaujal natolik, že jsem ho posléze zhlédl celý a byl jsem opravdu rád. Tento snímek byl pro mě první velké setkání s Miyazakim, který se postupem času stal jedním z mých nejoblíbenějších režisérů. Film zaujme na první pohled dechberoucí animací, silným příběhem a nádhernou hudební stránkou. Divák se díky Miyazakiho imaginaci vydává na nezapomenutelnou cestu do světa čarodějnic, bohů, přízraků a jiných rozličných charakterů, které pobaví, vyděsí, ale i poučí. Pro mě osobně jde o jednoznačný vrchol na poli animovaného filmu, ke kterému se vždy rád vracím, jelikož jde o bohatou podívanou, která si rozhodně zaslouží oba palce nahoru. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Od Cesty do fantázie som po Mononoke očakával zázraky, dokonca som bol na nej aj v kine. Asi kvôli tým očakávaniam som bol vtedy mierne sklamaný, nebola to taká trefa do môjho vkusu ako v prvom prípade. Keď som si ju neskôr pozrel znova, s miernym odstupom, film sa mi dostával pod kožu oveľa lahšie a emocionálne ma nakoniec dostal rovnako, ako Mononoke. Lenže film je trochu menej uchopiteľnejší, jeho svet trochu menej uveriteľnejší a animácia úplne rovnaká. Takže dávam trocu nespravodlivé štyri hviezdy, inak je to 90%. Ale čo, za toho ducha mora to dáme za plný počet. ()

Galéria (99)

Zaujímavosti (24)

  • Na ruční animaci se podílelo okolo 40 animátorů. (Witta)
  • V roce 2006 film stále figuroval na prvním místě jako nejvýdělečnější neamerický film. (HellFire)
  • Keď Chihiro a Haku letia nad vodou, ona spomína, ako kedysi v rieke stratila sandálu. Ide o topánku, ktorú našli dedinčania v Totorovi, keď sa stratila malá Mei, kvôli čomu vznikla panika, či sa dieťa neutopilo, kým jej staršia sestra Sacuki povedala, že nepatrí Mei. (MontyBrogan)

Súvisiace novinky

Soukromé „topky“ předních uživatelů ČSFD.cz

Soukromé „topky“ předních uživatelů ČSFD.cz

30.12.2010

Jak jde čas, některé filmy přirůstají k našim srdcím a získávají na hodnotě, jiné naopak můžou zapadat prachem, i když nás v době svého uvedení nadchly sebevíce... Zde vám přinášíme přehled… (viac)

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

28.12.2010

Byl by hřích opomenout při příležitosti končícího prvního desetiletí nového milénia souhrn nejlepších filmů daného období. Zde vám přinášíme žebříček třiceti nejlepších celovečerních filmů dle… (viac)

Filmasia 2010 – asijské „best of“

Filmasia 2010 – asijské „best of“

30.11.2010

Letošní festival Filmasia se koná v Aeru 3. - 5. prosince 2010. Uvidíte nové filmy od jmen jako Andrew Lau, Takashi Miike, Hayao Miyazaki, Tsai Ming-liang nebo Kim Ji-woon! Asijský víkend začíná v… (viac)

Reklama

Reklama