Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva bezvýznamní kamarádi Beavis a Butthead zabijí nejvíce času při kanále MTV. Jednoho rána přijdou na to, že jim zmizela televize rovnou z pokoje. A protože se s životem bez světlotvorné obrazovky nemíní smiřovat, vyrazí "ven". Což nakonec vyústí v dobrodružnou cestu napříč Amerikou - uvidí Las Vegas i Washington DC. Narazí na mnoho překážek, přičemž s každou si poradí tím nejsvéráznějším způsobem. Divák se musí jen nechat překvapit, jak celá jejich pouť dopadne. (ČSFD)

(viac)

Recenzie (62)

Radiq 

všetky recenzie používateľa

Nebylo to nejhorší, ale nebylo to nejelpší. Celou dobu celkem sralo to jejich mručení a chacha a cool. Prostě pořád dokola. No ale jinak jejich profil mi celkem sedí na Američany (demence 1. stupně) poslouchající rock (demence 2. stupně) a kecající pořád jenom o šukání (3. stupeň). Film jsem viděl s titulkama a bylo hodně těžký tam plno věcí přeložit, protože si to hrálo se slovníma hříčkama (většinou to bylo spojený s prdelí, šukáním nebo tělesnejma výměškama) - pro Čecha teda tyhle fóry byly trochu mimo. No jinak dobrejch nápadů tam bylo dost, ale díval jsem se na to sám a víte, jaký to je, když se díváte sami - po pravdě řečeno, smál jsem se jenom v duchu. Taky mě u toho napadlo: ježišmarjá, to se mám smát takovejm dementům? Někdy mi to připadá, že polovina dnešních děcek na tom s hlavou a myšlením není o moc líp než tihle dva. Takže silnej průměr. (Ehm myslím, že Obsah/Info je trochu o něčem jiným) ()

GTS_PUNK 

všetky recenzie používateľa

Dve kultové postavičky z prostredia MTV deväťdesiatych rokov sa z malého desaťminútového formátu presúvajú na veľké plátno. Nie príliš inteligentná dvojica Beavis a Butt-Head prišla o svoj televízor, na ktorom komentujú hudobné videoklipy a neustále sa smejú do pozadia, a preto sa rozhodli, že sa ho vyberú von hľadať. Lenže to by neboli oni, ak by si dokázali spojiť dve a dve, kvôli čomu sa znovu ocitnú v prazvláštnej situácii, ktorá tentokrát nadobudne celonárodný charakter. Divoká jazda naprieč USA sa môže začať. Divoká však podľa svojich možností. To, že táto pomerne kontroverzná dvojica funguje v seriálovom formáte a na svojom konte má niečo okolo 200 epizód, automaticky neznamená, že im to tak dobre, ale hlavne zábavne, bude klapať aj na filmovom plátne. V tomto prípade sa totižto jedná skôr o úplný opak toho, čo môže divák sledovať v seriálovom podaní. Krátke a úderné desaťminútovky sú tu premenené na celistvý, viac než hodinu dlhý príbeh, ktorý je postavený na veľmi jednoduchom základe - stratenej televízii, ktorú sa dvojica vydáva hľadať. Ako plynú minúty, dej sa pomaly formuje a tvorcovia sa na diváka snažia pôsobiť podobne, ako je tomu v prípade seriálu. Používajú klasické a postavami zaužívané hlášky typu "Cool", "Oh, yeah" a im podobné, a samozrejme púšťajú na scénu aj legendárne Beavisovo alter ego - Cornholia. To je všetko dobré, lenže je v tom niečo nové? Niečo, čo divák ešte nemal možnosť vidieť? Niečo svieže? Odpoveď je nie. A to je najväčší kameň úrazu celého filmu. To, čo funguje v krátkych desaťminútových epizódach dozaista nemôže fungovať v celovečernom snímku. Hlášky sa po chvíli divákovi zunujú a navyše ani samotný humor tu nie je taký úderný ako v seriáli. Hoci aj v tomto prípade sa nájde zopár málo svetlejších momentov, väčšina diania nie je dvakrát zábavná. Ak sa teda divák nechce smiať nasilu, väčšinu minút sledovania filmu presedí s kamennou tvárou. Príbehová jednoduchosť a otrepanosť jednotlivých hlášok filmu určite neprospievajú. Lenže, všetko zlé je na niečo dobré. Keďže ide o filmové spracovanie, tvorcovia sa aspoň o kúsok viac museli vyhrať s vizuálom, ktorý je viac dynamickejší a v klasickom kreslene pôsobiacom obale pôsobí dobrým dojmom. Beavis and Butt-Head Do America je viac-menej povinnosťou pre všetkých tých divákov, ktorí si "zvyšovali" svoje IQ pri sledovaní seriálových patálií tejto "vysoko inteligentnej" dvojice. Pre všetkých ostatných je to skôr len nahliadnutie do zvláštneho univerza, ktoré si z obrazoviek MTV získalo širokú divácku základňu. Veľká skupina jedného či druhého tábora však na konci nadšená nebude. Filmové spracovanie v takejto podobe je pomerne sklamaním, ktoré nebaví najmä kvôli slabému príbehu a nedostatku dobrého humoru, pričom je doplnené o ohrané hlášky. Na celom filme je vôbec najzaujímavejšie možno to, že dvom vedľajším postavám prepožičali svoje hlasy Demi Moore a Bruce Willis. Seriál o Beavisovi a Butt-Headovi baví, film je, bohužiaľ, podpriemer. ()

Reklama

cab 

všetky recenzie používateľa

Pamatuji si na pocitacovou hru venovanou temto dvema sprostym dacanum, kde se mi strasne libilo flusat ze strechy na cokoliv, co se na ulici pod nimi hybalo. V tomto nadsenim jsem si sedal a zacal se divat na jejich celovecerni animovany vytvor a musim konstatovat, ze jsem se vubec nebavil a az na par barvitych slovnich vyjadreni a nemozne situovanych scenek, jsem byl vylozene zklaman. Na zpestreni denni televizni nabidky mozna, ale jinak nedoporucuji. 30% ()

korndaddy 

všetky recenzie používateľa

Příběh dvou mladých chlapců, kteří si užívají dobrodružství napříč Amerikoou, aby poznali nepoznané. K tomu spousta životních mouder a fylosofických ůvah až z toho leze mráz po zádech. Tak tohle fakt nečekejte. Dva dementi......ale co.. vždyť je to tady už napsaný co jsou Beavis a Butthead zač. Mimochodem?co na tomhle stálo 12 mega?? tak to je cool ()

anderson 

všetky recenzie používateľa

SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: MARKÍZA = ?.?.200? (R: 30.10.2008), réžia slovenského znenia (Markíza 2004) = JÁN KOŽUCH - V prvom rade musím sňať pomyselný klobúk z hlavy pred TV MARKÍZA, ktorá nadobro odhodila imidž rodinnej TV a po predpoludňajšej (30.12.2004 o 10.30h) "lahôdke pre deti" JOE DIRT, pripravila slovenské znenie (a nemyslím to ironicky keď vravím, že kvalitné) tohto paškvilu. Predmetný animák totiž vôbec netrpí prílišnou vulgárnosťou, cynizmom či provokujúcou anarchiou, pre mňa osobne je to bohapustá nuda bez pointy, ktorá s takým SOUTH PARKom nemá šancu súperiť. (2.1.2005) ()

Galéria (19)

Reklama

Reklama