Reklama

Reklama

Zaklínač - Série 1

(séria)
Trailer 4
USA / Poľsko, 2019, 7 h 57 min (Minutáž: 47–67 min)

Tvorcovia:

Lauren Schmidt

Predloha:

Andrzej Sapkowski (kniha)

Hrajú:

Henry Cavill, Freya Allan, Joey Batey, MyAnna Buring, Anya Chalotra, Eamon Farren, Adam Levy, Jodhi May, Lars Mikkelsen, Mimi Ndiweni, Wilson Mbomio (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Epizódy(8)

Videá (4)

Trailer 4

Recenzie (225)

Melios 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Prvá séria ukázala ,že aj po všetkých aférach ,ktoré sa stali ešte pred uvedením ( aj po uvedení) dokáže vyrozprávať aj celkom solídny príbeh. Už rovno môžem povedať ,že sa to nedrží moc knihy a dosť často to aj odbáča ,ale ak ste čakali ,že dostanete stopercentnú knižnú adaptáciu spravenú od slova do slova a naservírovanú ako na striebornej tácke tak vám musím povedať ,že ste debili. Prestaňte snívať a vráťte sa do reality. Mne osobne stačilo ,aby si tvorcovia zobrali tento príbeh (konečne) ho natočili a spravili ho zábavne a ani sa nemusel držať knihy ( ,ale nesmeli zničiť LORE ). A to som aj dostal. Dostal som zábavnú krátku sériu ako ukážku toho ,čo by tvorcovia z touto sériou ešte mohli spraviť ak to niekto dotiahne do dokonalosti. A po prvej sérii musím povedať ,že: I am in!...Samozrejme to nieje perfektné ,ale ako ochutnávka je to super. No vec ,čo nesmiem opomenúť sú samozrejme efekty ,ktoré nie sú najlepšie ,ale aspoň nevyzerajú jak CGI Neo v bitke so Smithom v druhom Matrixe, ďalej napríkald neskutočne divný výber postáv ( Henry Cavil ako Geralt sa mi páči ,ale na Yennefer ,Triss a Ciri som si stále ešte nezvykol ), pre niekoho slabý vizuál ,alebo divný vizuál a vrcholom toho všetkého je zložitý dej. Ak chcete týmto začať ,aby ste sa dostali k zaklínačovi tak nezačínajte ,seriál je hlavne spravený pre znalcov predlôh a vy by ste sa v tom iba strácali. Hrami a knihami spravíte (zatiaľ) najlepšie. Až potom sa môžete vrhnúť na toto....Hodnotenie: B- . 75% - Každý diamant sa musí brúsiť ,aby bol perfektný... ()

liquido26 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Bohužel po velkém několika měsíčním očekávání přišlo obrovské rozčarování. Četl jsem všechny knihy i komiksy a hrál druhý a třetí díl. Na seriál jsem se teda moc těšil, ale zkrátka jsem necítil tu radost a nadšení jako u knížek nebo třetího dílu. Henry Cavill je dokonalý Zaklínač, ale bohužel nedostává skoro žádný prostor. Tři dějové linie, které se odehrávají v různých časových obdobích moc nefungují. Postava Zaklínače a původní povídky se tu díky tomu ztrácí a zůstávají osekané a nerozvinuté a vůbec nevyznívají tak, jak by mohly. Velká škoda, že tvůrci nezvolili jiný styl vyprávění. ___ Ostatní herci/postavy už mě tolik jako Henry nenadchly. Za zmínku stojí snad ještě Marigold, hlavně díky zpěvu a hláškám (jinak ten herec moc sympatický není) a trpaslík Yarpen Zirgin, který se objevil v bohužel jen v jednom díle. Yennefer mě vyloženě srala. Celá její dějová linka byla příšerně nudná. Byl jsem zvědavý, jakou udělají ze znetvořeného hrbáče krasavici, ale to se nepovedlo. Ta herečka má opravdu divnej a nesympatickej obličej. Ostatní ženské postavy taky moc krásy nepobraly (snad až na Renfri a Triss). ___ No a co se týká výtek, které mnozí mají vůči černým elfům, dryádám atd., tak to bych moc neřešil. To mi vadilo ze všeho nejméně. Bohužel v dnešní době to už ani jinak nejde. Kdyby totiž tvůrci obsadili pouze bílé herce, někdo by je šmahem nařknul z rasismu jako tvůrce hry Kingdom Come, kteří do své hry zasazené do středověkých Jižních Čech taky nedali žádné černochy a skandál byl na světě. ___ Celkově vzato seriál se od čtvrtého dílu trochu rozjel a šlo to v pohodě dokoukat, některé díly byl dobré (hlavně ten s drakem), ale některé byly vyloženě o ničem. Jsem zvědavý, co vyvedou z druhou sérií. Doufám, že kvalita půjde nahoru. ()

Reklama

SamVimes

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Proč nás Lauren S. Hissrich během příprav seriálu tolik strašila?! Zaklínač se totiž nakonec nad očekávání povedl. Předlohu sice neadaptuje úplně přesně (proč by taky měl…), využívá ji ale dostatečně, občas i doslovně používá její obzvlášť povedené repliky. Vypráví v dobře zvolené struktuře třech časových rovin pro tři hlavní postavy, díky čemuž můžeme zároveň sledovat původ Yennefer a Ciri a zápletky z povídek s Geraltem. Tato nechronologičnost není hned zpočátku zřejmá, čtenáři zde budou ve výhodě, pozorný divák se ovšem nebude ztrácet i bez znalosti knih. Je ale pravda, že některé povídky vzal seriál až příliš rychle a v závěrečných epizodách řada nevygradovala tak dobře, jak by měla. Henry Cavill obecně možná nemá obrovský výrazový rejstřík, Geralta ale zvládá výborně a herecké schopnosti dorovnává obrovským zápalem a porozuměním zdrojovému materiálu. U Ciri a Yennefer nakonec také nebyl důvod k obavám. A Joey Batey jako Marigold, ač třeba na statických fotkách ze středověkého okolí poněkud vyčnívá, jakmile začne mluvit nebo dokonce zpívat, je skvělý. Přešlapem se tak ukazuje jen Triss a pár vedlejších postav (dryády jsou ale úplně v pohodě). Seriál se může chlubit nádhernou výpravou (jen s výjimkou vysmívané nilfgaardské zbroje). Fantastický soundtrack s důrazem na struny a smyčce využívá i středověké a renesanční nástroje (loutna, niněra a mnohé další), což mu oproti klasickému orchestru dodává kromě „dobové“ atmosféry i dojem určité neučesanosti, drsnosti. A Geraltovy bojové scény nabízí vynikající choreografii s mečem. Jen těch scén pohříchu není zas tak moc a ta asi nejlepší je hned v první epizodě. I přes některé výtky jsem zkrátka se Zaklínačem nadmíru spokojen. ()

Motinski 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

1.séria zobrala najlepšie poviedky z prvých kníh, pridala aj prequel story k niektorým postavám a ajkeď občas vidieť nižší budget, funguje to. Niektoré veci ma oproti knihám bavili menej, musím ale priznať že som občas dobrovoľne prehliadal chyby lebo ma to proste bavilo. Henry Cavill bol dobrá voľba ktorej som ako jeden z mála veril hneď po ohlásení. Skákanie v deji je zo začiatku určite problém pre neznalcov, ale zas tak zle to nevidím, veľmi rýchlo si zvyknete. Najväčšie mínus teda ostáva že cítiť produkčné rezervy. Zo súčasnych fantasy seriálov ide ajtak o nadštandart.  8/10 ()

Arkanoid 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Je škoda, že je v sérii hneď dej s Ciri zároveň s dejom Geraltových poviedok, lebo zaklínačov dej je kvôli tomu pretvorený a ukrátený o niektoré podstatné veci, ktoré by príbehom dodali väčšiu silu a dôraz. Rovnako mi chýba aj jedna nesfilmovaná poviedka (snáď inokedy) z prvej knihy. Niektoré Geraltove poviedky mi pripadali lepšie v knihe a tu v seriáli im chýbalo to, čo im môže kniha dať lepšie – viac prežívania a opisov situácie. V knihe som si černochov nevšimol, no v dnešných seriáloch kvôli trendu obsadiť všetky rasy tu sú, aj keď by sa do svojich úloh možno nehodili. Henry Cavill má správny chrapľavý hlas pre Geralta, ostatní herci tiež ujdú, aj keď to nie sú žiadni nominanti na Oscarov. Scenáristka Lauren Schmidt niekedy vlastnou iniciatívou epizódam pridala, no väčšinou ubrala. Jej najlepší nápad je záverečná bitka v epizóde 8 Much More, avšak nevyužila dostatočne jej potenciál. Jej najhorším nápadom bolo asi ubrať surrealizmus zo spracovaných poviedok, lebo práve tu sa réžia mohla vyhrať s formou a odlíšiť sa z davu seriálov. Vo väčšine epizód sa tvorcom nepodarilo udržať ani dojem zaujímavého béčka, bolo to horšie. Najlepšie sa podarilo adaptovať Otázku ceny, najhoršie u mňa dopadla epizóda Before a Fall, ktorá bola skoro celá vyplnená zbytočným dejom, ktorý si tvorcovia vymysleli. Prevláda sklamanie, v budúcej sérii to snáď dopadne lepšie. ()

Galéria (76)

Zaujímavosti (67)

  • V knižní předloze zaklínač, který se Strigu pokoušel ulovit před příchodem Geralta (Henry Cavill), utekl. Zatímco v seriálu jej tvůrci nechali zabít. (Geralt z Rivie)
  • Roli purkrabího Velerada v seriálu oproti knižní předloze převzala čarodějka Triss (Anna Shaffer), která ještě u krále v uvedenou dobu nesloužila. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené