Reklama

Reklama

Zaklínač

(seriál)
Trailer 6
USA / Poľsko, (2019–2024), 30 h 55 min (Minutáž: 47–67 min)

Tvorcovia:

Lauren Schmidt

Predloha:

Andrzej Sapkowski (kniha)

Hrajú:

Henry Cavill, Freya Allan, Joey Batey, MyAnna Buring, Anya Chalotra, Eamon Farren, Adam Levy, Jodhi May, Lars Mikkelsen, Mimi Ndiweni, Wilson Mbomio (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(4) / Epizódy(32)

Zaklínač Geralt, mutant a lovec příšer, těžce hledá svoje místo ve světě, kde lidé jsou často ohavnější než zvěř. (Netflix)

Recenzie používateľa antolikopoli k tomuto seriálu (10)

Zaklínač (2019) 

K seriálu som sa dostal na základe slávnostnej glórie ktorú si pospevovali blázni do magického sveta zaklínača a seriálový nadšenci. Po prvom dieli som si však uvedomil že ponúkaný tovar nebude až táka fajnovka ako sa na prvý pohľad môže zdať. Človek od začiatku je hodený vriacej vody a je na ňom aby si určil čo sa vlastne na plátne deje. Osobne som ale nevidel a nehral žiadnu ďalšiu tvorbu od autorov... možno práve to by mi dokázalo pomôcť zvládnuť lepšie chaotický štart. Následne myším krokom chytiť zvyšok seriálu a polepiť na oko všetky časti skladačky. Príbeh je silno dobrodružný a dokáže vyobraziť trochu zábavy ale hlavne peknú nudu. Celok, po vizuálnej stránke vyzerá však veľmi solídne, to však na danú kategóriu by malo byť samozrejmosťou. Konečne hodnotenie je ľahko nadpriemerné na 6/10, zatiaľ, uvidíme čo prinesie pokračovanie. ()

Série 1 (2019) (S01) 

Na začiatok sa priznávam že nikdy som nečítal knihy a nehral hry, tudíš štart série na mňa pôsobil chaotický a netušil what's a go. Postupne som sa dostaval do obrazu, ani to však vo mne nevzbudilo nezvládnuteľný záujem o o svet zaklínača. Prvú sériu hodnotím ako mierne nadpriemernú, dobré vyzerajúcu zábavu ktorá neurazí a ani nenadchne. Osobne dávam 6/10 ()

Začátek konce (2019) (S01E01) 

Očakávanie bolo vďaka ospevovaniu komunity výrazne vyššie, myslel som že všetci rozprávajú o pecke roka, no a ono toto. Začal by som asi jedinou pozitívnou stránkou a to je vizual postáv a celkového filmu, teda mimo pozadia a kulís ktoré pôsobili lacno a odfláknuto. Vo svete zaklínača som úplný panic. Podľa doposluchu si myslím že knižné a herné série zakladajú na dejovej stránke. Bohužiaľ v seriáli som od prvej minúty stratený a nedokážem s jasnosťou vysvetliť čo sa vlastne na plátne deje. Niečo ako náznak dejovej línie sa síce nachádza na konci ale to nestojí ani za starý groš. Som zvedavý na ďalšiu dávku zatiaľ ako piloťak veľmi chabé tak na 1/10 ()

Čtyři marky (2019) (S01E02) 

V podstate lepšie ako prvá časť no svetlých momentov nieje viac než prstov na jednej ruke. Bohatší diel hlavne čo sa týka dejovej stránky, o malinko pestrejšie prostredie konečne sme sa dostali von z hladkého hradu a videli viac vecí na ktoré sa dá pozerať a spred očí konečne zmizol ten otravný šedý filter. Znovu musím spomenúť že som nový vo svete zaklínača takže nie som veľmi v obraze a nemám žiadne poznatky a očakávania z kníh alebo hier. 4/10 ()

Zrádce měsíc (2019) (S01E03) 

Celková kvalita sa postupne zvyšuje, dej ako taký už má prestáva mučiť nudou. Vzniká niečo ako náznak budovania atmosféry a napätia čo v predchádzajúcich častiach bolo úplne vylúčené. Divák sa pomaličky dostáva do toho, začína rozumieť a predpokladať čo sa deje alebo bude diať. Oveľa lepšie zvládnuté ako pilotné časti. Dúfam že v tom budú pokračovať aj naďalej. 6/10 ()

O hostinách, parchantech a pohřbech (2019) (S01E04) 

Túto časť osobne vidím ako krok späť, opäť som sa cítil stratený a mal problém s chápaním ktorá ruka ma vlastne bije. Lietajúcu scénu som nepochopil vôbec. Sém tam sa niekomu vydarí dobrá hláška, tento krát to bolo "Když byl malej, kopl ho medzi nohy vúl." 5/10 ()

Touhy v láhvi (2019) (S01E05) 

Toto je prvý diel ktorý by som označil ako dobrý. Pútavá zápletka ktorá vznikla v predchádzajúcej časti štýlovo vrcholí. Kopec dobrých trikov a nápadoch ktoré neuvidíte na každom rohu. Myslím že sa jedná o najlepší diel zatiaľ. 7/10 ()

Vzácný druh (2019) (S01E06) 

Tento krát sa hrdinovia vybrali na výlet do dračej diery. Celkom zaujímavá epizóda. 6/10 ()

Před pádem (2019) (S01E07) 

Seriál mi stále viac a viac pripomína sledovanie politickej rovnováhy v nejakej krajine kde mi je šum a fuk čo sa bude diať. Začína sa mi vybavovať začiatok seriálu kde som absolútne ničomu nerozumel. Nato že sa blíži finále tak moje očakávania sú veľmi chladné a na poslednú časť sa pozriem len kvôli tomu aby som to mal z krku. 3/10 ()

Něco více (2019) (S01E08) 

No konečne, pod dvoch mesiacoch pauzy, ktorú som nutné potreboval, som sa dostal na finále prvej série zaklínača. Spomínam si že seriál mi nejak extra nebavil ale poslaná časť bola jedna z lepších. Samozrejme kamarátka nuda mi robila chvíľami spoločnosť ale podstatne menej ako to bývalo zvykom. 7/10 ()

Súvisiace novinky

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (viac)

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

31.08.2023

Už to bude pěkných pár let, co byl oznámen reboot kultovní akční sci-fi fantasy Highlander v čele s Henrym Cavillem a režisérem Chadem Stahelskim (John Wick) za kamerou. Jenže Cavill měl od té doby… (viac)

Sledovanost Zaklínače klesá

Sledovanost Zaklínače klesá

07.07.2023

Nedávno jsme psali článek zabývající se odchodem hlavní hvězdy Zaklínače Henryho Cavilla, a jak si tvůrci představují, že představí jeho náhradu. Už tehdy jsme se nicméně zabývali taky otázkou, jaké… (viac)

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

02.07.2023

Třetí řada známého Netflix seriálu Zaklínač před pár dny dorazila na streamovací službu – respektive dorazila tam její první část. Zatímco prvních pět epizod už mají diváci k dispozici, zbylé tři… (viac)

Reklama

Reklama