Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše sa rok 1942 a Max Vatan (Brad Pitt) zoskakuje padákom do dún marockej púšte s cieľom zabiť v Casablanke nemeckého veľvyslanca. V meste sa stretáva s Francúzkou Marianne (Marion Cotillard), ktorá má hrať rolu jeho manželky a pomôcť mu so splnením jeho misie. Predstieranie manželskej intimity a zamilovanosti postupne prerastie v skutočnú vášeň, a preto po ukončení operácie párik spoločne odíde do Londýna, kde sa navzdory vojne zoberie. Ich rodinné šťastie trvá len do chvíle, kedy sa Max dozvie, že aj toto môže byť len dômyselná hra, ktorá by vo finále mohla výrazne ovplyvniť výsledok Druhej svetovej vojny. V tú chvíľu začína jeho zúfalý hon za pravdou a za nádejou, že to, čo o jeho žene tvrdia jeho nadriadení, nie je pravda. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (29)

Trailer 4

Recenzie (644)

emma53 

všetky recenzie používateľa

Skoro jsem měla nutkání napsat, vstup mužům zakázán a ženám povolen. Něco, co vídáme na dveřích WC, ale nebudu prudit. Výborná dvojka s Bradem a Marion. Brad má sice takový stále stabilní bezemoční obličej, kde snad až na konci ho trochu pozměnil a to je škoda, protože já toho kluka mám ráda. Ale zase Marion to dorovnávala, například svým porodem. Jinde řvou ženy jak na vrata a ona to zvládla skutečně jak normální mamka v reálu. Při tom jsem přemýšlela, jestli byl Brad i u porodu svých skutečných dětí. Akcí nebylo až tak moc, možná proto se zmiňuji o těch ženách. Jinak jsem se pobavila s fosforečnanem, taková blbůstka, ale hned mi to šrotovalo v hlavě, scéna s letadlem nad domem taky byla velmi dobrá, málem jsem letěla do sklepa a kdo byl tím agentem říše, tam se přiznávám, to jsem byla vedle. Allied nebyl žádný hrc frc, tak jsem si ten film docela užívala. Co mě mrzelo, že jsem tam nepostřehla vůbec žádnou chemii. ()

TeeAge 

všetky recenzie používateľa

Netušil som, že niekedy uvidím film, kde bude hrať dvojica Pitt-Cotillard, a ja sa budem každých 20 minút pozerať na hodinky... Hlavným nepríjemným prekvapením bol scenár, ktorý vôbec nemal schopnosť postavy divákovi priblížiť, nechával ich kontraproduktívne záhadné, a vo fáze, keď už malo dôjsť k emóciám, už bolo na odhalovanie duší neskoro. Herci hrali jak o život, ale ten film bol z vnútra prázdny. Tej prázdnote najviac prispela vyumelkovanosť dokonale nastavených záberov. Tipický film, ktorý už nikdy nebudem mať potrebu vidieť znovu. ()

Reklama

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Fajn, hodne fajn, bavilo ma to, ale čakal som aj tak trošku viac od Zemeckisa. Miestami mi to prišlo dosť rozťahané, hlavne v úvode, postavy až tak moc nezaujali a akcia tiež moc toho neponúkla, kedže to akčný film ani nieje, za to keď sa poriadne rozbehne príbeh, konečne film naberá na obrátkach a dostaneme skutočne pútavé finále. 80% - 4* ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

R. Zemeckis málokedy sklame, ale i tak som k filmu pristupoval opatrne, predsa len vojnový žáner ešte neskúsil, aj keď vojnové scény z Foresta Gumpa boli výborné. Nakoniec sú Spojenci o dosť lepším filmom než som očakával. Stačili úvodné minúty a nádherné pristátie padákom v púšti a film si ma získal. Pitt a M. Cotillard si parádne sadli, Marion je vážne skvelá, príjemná a sympatická herečka. Akčných scén nie je veľa, ale ak sú majú úroveň. Zaujal ma nevšedný pôrod počas bombardovania a pátranie po pravde o jeho manželke bolo napínavé. Film ako celok pôsobí kompaktne, v podstate mi nič nevadilo a fakt sa teším na vydanie filmu v bluray kvalite, keď si to pustím v plnej paráde. 80%. ()

Kaka 

všetky recenzie používateľa

Emocionálně přece jen trochu chladná story, která se paradoxně hlavne z počátku rozjíždí docela pomalu, ovšem Zemeckis si po zpackaném Muži na laně přece jen napravuje svoji reputaci, jelikož Allied možná nefungují tak dobře jako romantické drama, ale určitě fungují jako špionážní film z druhé světové. Pitt samozřejmě, jak už to posledních 10 let býva, patřičně boží a Marion tradičně už podle očního kontaktu správně nevyzpytatelná. Není to ukázková hitovka, ale je to filmařina od tvůrce, který málokdy dokáže natočit opravdu špatně. Má to všechny klasické řežijní rámce které splňují nejménně standard a do toho naprosto opulentní formu s minimálně třemi "over-the-top" natočenými sekvencemi a krásně stylizované Maroko za hudby Silvestriho. ()

Galéria (145)

Zaujímavosti (30)

  • Psaní vzkazů adresované Adolfu Hitlerovi na bomby je založeno na skutečných událostech. Jednalo se o vzkazy typu Happy easter Adolf, Easter egg for Hitler, Merry xmas Adolf, Special delivery for Adolf, apod. (honza.kuzel)
  • Hned v úvodu, když mizí název filmu Allied, zůstanou nejdéle viditelná písmena „LIE“, tedy lež. (W00DY)
  • Během domácího večírku manželů Vatanových byly roztažené závěsy a otevřené dveře do zahrady. To by bylo v rozporu s válečnými předpisy o zatemnění. (henrycruel)

Súvisiace novinky

Zemeckis a miniaturní druhá světová

Zemeckis a miniaturní druhá světová

20.06.2017

Legendární Robert Zemeckis (Návrat do budoucnosti, Forrest Gump) se po Vánoční koledě konečně vrátil k hraným filmům. Jeho nová dramata Let, Muž na laně a Spojenci se (alespoň v Česku) dočkala velmi… (viac)

Reklama

Reklama