Reklama

Reklama

Smrtonosná pasca 2

  • Česko Smrtonosná past 2 (viac)
Trailer

Bruce Willis ako policajný detektív John McClane je opäť v nesprávnom čase na nesprávnom mieste. Letisko, na ktorom čaká na prílet manželky, totiž obsadili teroristi, aby oslobodili zatknutého kokaínového mafiána. V stávke sú životy stoviek ľudí a pasažierov lietadiel, ktoré musia v snehovej búrke krúžiť nad odstaveným letiskom! (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (738)

tron 

všetky recenzie používateľa

„Ako sa môže niekomu niečo také stať dvakrát?“ Jednotka ma extrémne nebavila, čakal som viac, takže dvojka (so štvorkou) je mojou najobľúbenejšou časťou série. Tvorcovia zjavne šli na istotu. Vedeli, čo fanúšik chce vidieť a tak mu to dávkujú v obrovskom množstve behom viac ako dvojhodinovej stopáže a s na tú dobu patrične vysokým rozpočtom 70 miliónov. Dvojka ich na celom svete následne zarobila 240 a ako nasledujúci Harlinov film, taktiež výborný Cliffhanger, i ona sa môže pochváliť vynikajúcou snežnou atmosférou. Po zuby ozbrojených záporákov pribudlo, čím sa dostatočne vykompenzoval fakt, že im napriek snahe Franka Nera a Williama Sadlera chýba vodcovská autorita á la Rickamn z jednotky. Filmári idú na doraz, akcia je krvavejšia (cencúľ) a drsnejšia (vtedy ešte bolo v amerických filmoch bežné vyhadzovať do vzduchu lietadlá plné desiatok nevinných civilov), prostredie letiska (a jeho zákulisia) neopozerané a teda osviežujúce. Poteší množstvo rôznych ksichtov vo vedľajších rolách, či už na strane teroristov, alebo zamestnancov areálu (John Amons, Robert Patrick, John Leguizamo, Vondie Curtis-Hall, Colm Meaney, Mark Boone Jr., Dennis Franz, Art Evans). Triky čiastočne zostarli (katapult), ale to je údel všetkých filmov pracujúcich s efektmi. Scenáristi to občas prehnali (vcelku ťažkopádny návrat manželky), inokedy sa ale vytasia s momentami, ktoré ma prekvapia aj keď film vidím po dvadsiaty raz ("ten" zvrat s protiteroristickou jednotkou). ()

Tosim 

všetky recenzie používateľa

Já v podstatě rozdíl mezi prvním a druhým filmem nevidím, snad v jednotlivostech děje a atmosféry, rozhodně ne v kvalitě. Dvojka mi připadne opravdu více naturalistická (oko...) a mnohem více akční, což nepovažuji ani za klad, ani zápor, jen za fakt. Zkrátka a dobře si myslím, že podtitul DIE HARDER tady opravdu sedí. Je to nářez!!! ()

Reklama

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Místo mrakodrapu letiště...Autoři opět, kromě skvělé akce a napětí, nastavují zrcadlo policii, politikům, ochrankám a ukazují jejich pokřivené ksichty. Divák by chvílemi nejraději skočil Willisovi na pomoc. Trikoví experti přiznali, že ve filmu lze sice udělat cokoliv, ale skutečnost může být hrubě jiná. Katapult by prchajícího Willise rozhodně nezachránil, leč slovo režiséra je svaté, že...a pak, divákovi to rozhodně nevadí, chce totiž zábavu a ne přemýšlení nad fungováním fyzikálních zákonů... V kině explozivní, na obrazovce poněkud usazené, ale pořád báječné! ()

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Harlin urobil to, čo so sériou Nightmare on Elm Street - pridal tempo, efekty a krv. Akcia je monumentálna, i keď druhá tretina trochu viazne, hlášky sú parádne, John McClane je frajer, no v prvom rade atmosféra zasneženého letiska na prelome 80. a 90. rokov je úplne pohlcujúca; tie nádherné zábery na padajúci sneh, zamrznutú runway, či zasypaný drevený kostolík! ()

HAL 

všetky recenzie používateľa

Další vánoce u McClaneů znamenají další dávku mrtvých teroristů na už tak dlouhý fraglist. Plocha letiště je sice trchu rozlehlejší než pár pater v mrakodrapu takže stísněnost a dokonalé využití prostředí z jedničky je to tam, ale John je pořád stejný cool hláškař který se plazí potrubím a přitom nadává na svou zkurvenou smůlu. Pocit z dokonalého filmového zážitku jako z jedničky tedy Harlinovo pokračování nenabízí, ale zatraceně dobrou akční zábavou je určitě. ()

Galéria (43)

Zaujímavosti (55)

  • Když ke konci filmu při jízdě po ranveji tryská širokým proudem letadlu z nádrže palivo a připočteme-li výšku křídla (příp. i vítr při nevlídné sněhové bouři), rozptyl dopadu by byl mnohametrový. Však při zapálení je vidět jen několik centimetrů široká strouha. (kyrtab)
  • Letoun generála Esperanzy (Franco Nero) ve skutečnosti neexistuje. Jedná se o upravený typ C-123 Provider, který má v běžné podobě 2 pístové a 2 pomocné proudové motory. Letoun ve filmu má 4 velké proudové motory a navíc je vybaven vystřelovacími sedadly, což běžné C-123 nemají. (Foxhound#1)

Reklama

Reklama