Reklama

Reklama

Skvelí chlapci

  • Česko Skvělí chlapi (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Grady Tripp je usedlý univerzitní profesor, který má problém. Kdysi napsal vynikající knihu, ale teď neví, jak zakončit druhou. A nepovede se mu to ani tento víkend, protože ho čekají perné chvíle - setkání s nadaným studentem a notorickým lhářem Jamesem. Odstartuje se série nečekaných událostí, které převrátí jeho doposud klidný život úplně naruby. Hned ráno ho opustí manželka, pak do hry vstoupí těhotná milenka, shodou okolností šéfova žena, její zprvu zlostný a pak mrtvý pes, svůdná mladá studentka, bisexuální literární agent se svou transvestitskou přítelkyní a objeví se i svatební šaty Marilyn Monroe, takže tento víkend bude opravdu nezapomenutelný... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (230)

marvan 

všetky recenzie používateľa

Předlohou tohoto filmu se stala novela amerického romanopisce Michala Chabona, která popisuje s ironií jemu důvěrně známé prostředí americké univerzity v období knižního festivalu. Jeho alter ego ztvárnil Michael Dougles, představující profesora literatury a spisovatele, jehož hvězda pomalu zapadá. Je to zvláštní, vidět bývalého představitele tvrdých mužů šovinistické reaganovské éry, jak se pajdá v růžovém dámském županu, hulí jointa a sarkasticky komentuje poklesky svých bližních. Nejenže je skvělý, ale je mnohem přesvědčivější než kdysi, v perfektním obleku a hladce učesán. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Netradičná komédia s originálnou atmosférou. Veľmi vzdialene to má nábeh na Tarantinovky alebo Coenovky, ale nikto tu nezomiera (no dobre, jeden starý slepý pes to odnesie, ale mohol si za to sám, parchant jeden) a všetko parádne graduje až  sa to šťastne uzavrie. Je to z prostredia intelektuálnych spisovateľov. Niektorí sú za zenitom a iný na začiatku kariéry. Skvelé je herecké obsadenie. Douglas si tu zahral niečo podobné ako o roky neskôr v skvelom Kominsky Method. Tobey Maguire si zase strihol divného lúzera, ktorý má ale veľký talent ale najviac osviežujúce bolo vidieť Roberta Downeyho Jr. v jeho pred Iron Manovskej škatuľke. Snáď sa z nej ešte niekedy dokáže vymaniť. Už keď som to videl prvýkrát, tak ma to nadchlo a aj po rokoch ma to stále baví. Hanson mal v tej dobe ako režisér špičkovú formu a dokonale balansoval medzi drámou a komédiou. 8/10. ()

Reklama

mm13 

všetky recenzie používateľa

Zatiaľ čo pri Batman Begins som si pochvaľoval vlastnú nestrannosť (Katie Holmes skrátka nemá šancu patriť medzi sympatické "herečky" Hollywoodu, mne napriek tomu doteraz neprekážala), tu sa mi to niekoľkokrát vrátilo... ta koza mi v podstatnej miere pokazila zážitok z celého filmu. Jej postava totiž tvorí oveľa dôležitejší element, než by sa na prvý pohľad mohlo zdať a rovnako ako všetci v jej okolí, aj divák by sa do nej mal, aspoň platonicky, zamilovať. Mala by ním pohnúť jej bezprostredná krása, vnímavosť, mimoriadna inteligencia, vnútorná vyspelosť a to všetko by malo mať nechcený, mimovoľný nádych "lolitkovských" podtónov. Čo je však úloha pre herečku s patričným čarom osobnosti, nie tupo sa prechádzajúcu hviezdičku... Ale nenechajte sa odradiť, tento zároveň krutý aj láskavý príbeh z rodu "literárnych" za pozornosť stále stojí! Akurát mohol byť pri šťastnejšom obsadení spomínanej role ešte plnší, emočne pohnutejší. [70%] ()

Pavlínka9 

všetky recenzie používateľa

Skvělé herecké obsazení, výborné téma a hlavně ta afmosféra! :) :) Tenhle film vidělo méně lidí, než by mělo :) Je to krásný film o tom, jak lidé tápají ve svém životě a profesor Tripp je jedním z "netypických" členů učitelského sboru, který zrovna prožívá "hluché" období plné hlasů z okolí :) :) Nejvíc se mi ale líbila postava Tobeyho Maguira, jelikož měla silný potenciál a jak tam tak tiše stál v té zahradě s tou "maketou" tak to mě dostalo nejvíc :) Jo a dům Trippa bych také chtěla, jen to počasí bylo nic moc :) :) ()

Devadesát Dva 

všetky recenzie používateľa

Nejprve to na vás dýchne jako iluze letního vánku v největším vedru, ale pak to ihned ustane. Film je to vlastně dost jednoduchý a přímočarý, život do něj dost vnáší vedlejší role (Downey, McDormand, Maguire). Michael Douglas na sobě nemá oblek a jeho postava je jako zmačkanej papír, od kterýho nemůžete čekat nic jinýho, než že se možná trochu roztáhne do původního tvaru. Ale i tak, jedna z mých nejoblíbenějších oddechovek. V době, kdy jsem psaní bral dost vážně to pro mě byl film jako stvořený. ()

Galéria (37)

Zaujímavosti (20)

  • Scéna, ve které se Grady (Michael Douglas) vrací domů spolu s Crabtreem (Robert Downey Jr.) a Jamesem (Tobey Maguire) byly natočena „na míru“ písničce Boba Dylana. (camper)
  • Film se celý natáčel chronologicky. (TaNya_)
  • Jedným z dôvodov, prečo si mnohí mysleli, že prečo si film nedokázal nájsť divákov, bola veľmi nevýrazná marketingová kampaň. Pôvodným plagátom k filmu bol detailný záber na Michaela Douglasa, keď Grady Tripp vyzeral veľmi rozstrapatene, v L.A. Times tvrdili, že „vyzerá ako Elmer Fudd,“ (Pat.Ko)

Reklama

Reklama