Reklama

Reklama

Vlak do Pusanu

(festivalový názov)
  • Česko Vlak do Pusanu (viac)
Trailer 2

Neustále pracujúci manažér sa rozhodne konečne splniť svojej dcére  želanie a navštíviť s ňou jej matku. Tá žije vo vzdialenom Busane, takže zvolia komfortnú cestu vlakom. Ešte pred odchodom však do neho nastúpi žena, s ktorou očividne niečo nie je v poriadku. V správach sa začnú objavovať reportáže o násilí v uliciach, ktoré by však pre cestujúcich nemali byť problémom. Oni ale netušia, že jeden obrovský problém práve nastúpil do ich vlaku. (Marceloo)

(viac)

Videá (6)

Trailer 2

Recenzie (425)

S.Quentin QUALE 

všetky recenzie používateľa

Ač zombies žánr, kterej ani není mým oblíbeným, považuju za vyčerpanej, tak tohle je příjemná kusovka. Zanudí až ke konci, protože má přepálenou stopáž a místo gradace spíš vykládá postupně karty na stůl, aby vybalila klišoidní konec. Pozitivem je počáteční náboj, drajv a fajn rozmanité postavy, které si člověk neplete (jak se mně stává u rákosnickejch filmů). Slabej čtverec. 70% ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Inšpirácia World war Z sa nezaprie, ale s tým určite nemám žiadny problém, som rád za každé kvalitnejšie zombie dobrodružstvo a tentoraz ešte k tomu v takomto celkom veľkolepejšom prevedení. Na nič tu netreba dlho čakať a tak sa už po chvíli dej presunie do vlaku a čoskoro už aj naplno rozbehne. Samotný nápad s vlakom to celkovo samozrejme trochu obmedzuje, či už obsahovo, ale aj v tej veľkoleposti, keďže dej sa odohráva výhradne tu a občas aj v blízkom okolí, ale film to neruší, prostredie vlaku som mal vždy rád, v rámci žánru to prinieslo aspoň nejaké to osvieženie a spracované je to dobre. Prvá polovica je očakávane dejovo trochu zaujímavejšia, predsa len ponúka začiatok samotnej apokalypsy, kedy postavy nevedia, čo sa deje a tak sa musia čo najskôr vyrovnať a prispôsobiť týmto novým a nebezpečným podmienkam, ale ani druhá polovica ma vôbec nesklamala a dokonca mi príde rovnako dobrá, ako aj tá prvá, dej vo vlaku ponúkne dostatok zaujímavých a nápaditých situácií. Len tá línia s mužom, ktorý robí neustále problémy mi prišla už moc samoúčelná, aby tu za každú cenu musel byť výrazný ľudský záporák, ktorý skutočne pokazí všetko, čo môže, mohli to radšej obmedziť, aby to pôsobilo dôveryhodnejšie, ale ani toto nie je najhoršie, mňa to bavilo od začiatku až do konca. Pochváliť musím aj obsadenie, nájde sa tu viacero môjich obľúbencov, ako Gong Yoo v hlavnej úlohe, jeho dcéra, sympatická Jung Yu-Mi, svalovec Ma Dong-Seok vo svojej typickej úlohe a plno ďalších sympatických postáv, ktoré mi vyhovovali, fandil som im a navyše sa na pomery žánru správali aj celkom rozumne a tak mi ich bolo ľúto. A teda ich úmrtnosť ma dosť prekvapila, čakal som, že ich prežije o niečo viac. Po akčnej stránke si tiež moc nemôžem sťažovať, aj tu pokračuje film v štýle World war Z, takže o nejaké drsné scény tu vôbec nejde, ale akcia je výborne natočená, plne využíva potenciál prostredia a občas aj dosť napínavá. Ale vôbec v nej nejde o likvidáciu zombií, postavy sa pri nej vždy musia dostať čo najskôr do bezpečia. A čo sa týka samotných zombií, jedine ma mrzí, že samostatne vôbec nevyvolávajú rešpekt, to sa im darí až vo väčších množstvách, ale zase vizuálne a pohybom sú zvládnuté perfektne, takže tie naháňačky s nimi ma veľmi bavili. Ale aj celkovo sú efekty až na pár výnimiek skvelé. Takže ja som dostatočne spokojný, určite to nie je najlepší zombie film, ale aj tak Train to Busan ponúka presne to, čo sa aj dá vzhľadom na potenciál očakávať, konečne juhokórejská produkcia vyskúšala aj tento subžáner a rozhodne si neurobila žiadnu hanbu. 77% ()

Reklama

Algernons 

všetky recenzie používateľa

Nejlepší zombie film? Za mě jednoznačně ANO! Skvělá práce s výstavbou postav a dramatických konfliktů přerůstající ve vývoj a příběhové oblouky. To vše je poháněné nelítostnými zombie, kteří mají skvělou výstavbu, jasné pravidla a skvělým způsobem jsou přeneseni na filmové plátno. Ať už se bavíme o stylu jakým je tvůrci točí nebo o hereckým a kostymerským zpracování. Ovšem nejsilněji funguje právě to zasazení do vlaku s izolovanými vagóny, kde se seznamují cizinci a nevíte na koho se můžete spolehnout. Extrémně silná klaustrofobie. Celé to pak pozvedají samotné postavy, které mezi sebou mají silné paralely a jsou zrcadlem jedna druhé, přičemž vývoj hlavního hrdiny je skvostný a samotné finále o to bolestivější. Příběh, který vás pohltí, zarazí do sedačky, sežvýká a vyflusne. Miluju to! ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Mali sme tu Hadov v lietadle, v tomto prípade máme zase zombíkov vo vlaku. Popravde nie som príliš fanúšikom tohto subžánru, čiže na jednej strane uznávam kvality tohto kultového filmu, na tej druhej ma ale nedokázal ničím ohromiť. Zopár scén ma ale potešilo, ako napríklad uviaznutie pasažierov medzi skupinkou zombíkov a skupinkou ľudí, kedy asi najviac cítiť tú ústrednú myšlienku, že kto je tu v skutočnosti ten zlý. Máme tu klasické prototypy, sebec, ktorý sa vzchopí a stáva sa z neho hrdina, sebec, ktorý sa nevzchopí a ostane sebcom, hromotĺk bitkár hrdina, malé dievčatko, bezďák, tehotná žena... 70% ()

Rominator 

všetky recenzie používateľa

Soo-an (Kim Soo-an) si hrozně moc přeje, aby v den svých narozenin mohla navštívit svojí matku. Rozvedený otec Seok-woo (Gong Yoo) dceru vyslyší a další den se vydávají rychlovlakem KTX do Busanu, ale těsně před odjezdem nastoupí jako poslední pasažér mladá žena, která se mění v zombie... Kim Eui-sung hraje postavu, která je člověku nesympatická od první do poslední chvíle. Přesným opakem je herec Ma Dong-seok se svojí těhotnou filmovou ženou. ()

Galéria (68)

Zaujímavosti (10)

  • Představitel hlavní postavy Seoka Wooa Gong Yoo ve skutečnosti pochází z titulního města Pusan v Jižní Koreji. (pajik)

Súvisiace novinky

Tvůrce Vlaku do Pusanu bude točit pro Netflix

Tvůrce Vlaku do Pusanu bude točit pro Netflix

27.04.2020

Režisér korejského zombie hitu Vlak do Pusanu z roku 2016 Sang-ho Yeon chystá pro Netflix novou animovaní sérii. Ještě letos by měl režisér přivést do kin pokračování svého zombie hororu pod názvem… (viac)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (viac)

Reklama

Reklama