Reklama

Reklama

Dungeon ni deai o motomeru no wa mačigatteiru no daró ka?

(seriál)
  • Japonsko ダンジョンに出会いを求めるのは間違っているだろうか (viac)
Trailer 1
Japonsko, (2015–2024), 30 h 18 min (Minutáž: 24–27 min)

Predloha:

Fujino Omori (komiks)

Kamera:

Šingo Fukujo

Hudba:

Keidži Inai

Hrajú:

Jošicugu Macuoka, Inori Minase, Maaja Učida, Nobuhiko Okamoto, Ai Kajano, Aja Suzaki, Činacu Akasaki, Rie Murakawa, Mucumi Tamura, Taku Jaširo, Jóko Hikasa (viac)
(ďalšie profesie)

Série(5) / Epizódy(74)

Obsahy(1)

Ve městě Orario, kde bohové, lidé a další bytosti žijí pospolu, se nachází pod zemí obrovský labyrint. Kdo do něj vejde, může se stát boháčem, ale také zemřít. Jedním z dobrodruhů je Bell Cranel, který potkává bohyni Hestii a uzavřou spolu smlouvu, že za své služby dostane od ní požehnání, které mu pomůže v labyrintu. A tak začíná jeho dobrodružství za získání bohatství a slávy. (Harroc)

(viac)

Recenzie používateľa Hees k tomuto seriálu (4)

Dungeon ni deai o motomeru no wa mačigatteiru no daró ka? (2015) 

V skratke DanMachi je séria, kde sa kvalita dosť mení. Prvá sezóna naozaj celkom ujde a keď Vás bude baviť určite budú aj ostatné ehm teda viac menej áno. Anime síce nie je háremového ani ecchi typu, ale určité prvky toho prvého čiže háremu sa tu dajú vidieť, lebo všetci sú do istej miery posadnutý hlavným hrdinom Bell Cranelom. Škoda, že neskôr nedostáva až tak veľa priestoru v podstate najlepší charakter Ais Wallenstein, ale skôr iné druhé charaktery. Charakter development, alebo inak povedané vylepšovanie hlavného hrdinu či jeho nejaký osobnostný či silový rast sa zastavuje po prvej sérii čo je na škodu. Sú síce pred ním nejaké výzvy, ale pôsobia fillerovo a hlavný hrdina sa v podstate nenaučí žiadne nové "jutsu" haha (z Naruta). Moje odporúčanie znie vyskúšať a keď Vás bude baviť prvá séria s chuti sa ponorte do ďalších o niečo slabších ...Bohužiaľ pre DanMachi sú na "Trhu" aj lepšie podobné anime s lepším príbehom a charaktermi, ale to neznamená, že DanMachi nestojí za hriech. ()

Familia Myth (2015) (S01) 

Dungeon ni Deai wo Motomeru no wa Machigatteiru Darou ka stačí toto napísať pár krát a môj komentár bude na stranu a pól, našťastie môžeme povedať DanMachi je anime, ktoré ste už niekde videli teda väčšinu z toho čo sa tu deje má divák možnosť vidieť inde a dokonca aj kvalitnejšie ako tu. Je toto pravda? Áno tým som si istý, ale čo je naozaj dôležité toto anime baví svojho diváka a nie je zbytočne dlhé a stále sa v ňom niečo deje. Bohužiaľ za trinásť dielov sa stane z NULY naozaj borec a to už sme videli veľmi často. Hlavný hrdina a jeho osobnosť je proste bežná, generická a taká čo baví väčšinové publikum v miliónoch iných anime. DanMachi je hárem anime? Zrejme okrajovo môžeme povedať, že toto je háremovka s lepšie vymyslenými postavami, teda ak sa bavíme nie o hlavnom hrdinskom predstaviteľovi s menom Bell Cranel. Ak mám pravdu povedať vedľajšie postavy sú trochu lepšie a zaujímavejšie a tak isto svet, v ktorom sa anime odohráva. Podobných anime sú mraky a nápady v tomto anime, ako sa odlíšiť boli a toto si myslím, že tie nápady nevyšli, ale stále si dokázalo DanMachi zachovať svoju kvalitu a byť nadpriemernom v svojej konkurencii. Pravdepodobne bude druhá sezóna a tá určite ukáže či bude o čom ešte rozprávať, alebo bude variť z vody ()

Familia Myth II (2019) (S02) 

Druhá séria žiaľ je naozaj slabá a v podstate aj najslabšia z pomedzi momentálne troch sérií a nič by sa vlastne nestalo, keby túto celú sériu preskočíte. Prišli by ste len o to, že v tejto sérii sa objavujú naozaj veľmi pekné nové charaktery, ktoré majú aj nejaký príbeh za sebou, ale čoraz viac sa to podobá na hárem okolo Bella Cranela. Áno Haruhime a Wiene sú istým "dobrým vetrom", ktorý dodáva plachtám tohto anime nejakú tú sviežosť, ale nestačí to na to, aby táto celá druhá séria nepôsobila ako obyčajný filler, aby to nebolo, že treba pozerať niečo, len aby bolo. Pre Bella a Ais Wallenstein je táto séria skoro absolútne zbytočná a nič nové neprinesie. Ten začiatok s "Guild wars" vojnami medzi guildami je odfláknutý a absolútne zbytočný, nehovoriac o tom, že tak vlastne bez nejakej veľkej práce stane z 0 niečo ...Lepšie povedané Hestia už nebude úplná nula ako doposiaľ. ()

Familia Myth III (2020) (S03) 

Tretia séria sa točí viac okolo Wiene a vlastne "nového sveta", ktorý okolo nej vznikol. Tento svieži vietor síce nedodáva správne "gule" príbehu ako celkovému, stále pôsobí ako filler potom čo Bell Cranel nevylepšuje svoje schopnosti skoro vôbec a Ais Wallenstein je tu zbytočná kulisa. Nové postavy prinášajú do príbehu to čo chcete vidieť, nejakú diverzifikáciu už tak nudného deja. Postavy sa z plochých stávajú trocha viac zaujímavými a prináša sa do tohto sveta DanMachi trochu aj rozhodovania o tom, ako budeme pokračovať čo sú naše morálne hodnoty. Síce sa toto nejakým spôsobom rieši len jemne, alebo málo, stále je tu nejaký faktor toho, že hrdina sa musí nejako rozhodnúť a vlastne nie sú správne rozhodnutia, lebo každé rozhodnutie robí nový problém. Za mňa tomu chýba stále tá esencia, ktorá vznikla v prvej sérii, ale tretia je rozhodne lepšia a začína to vyzerať tak, že to bude možno dozrievať ako SAO? Raz lepšia séria a raz oveľa horšia? Až na to, že SAO (Sword Art Online) to mávalo vždy naopak lepšiu prvú polovicu a horšiu druhú, ak si zoberiem 3 sériu ako druhú polovicu nejakého ARCu o Wiene bola naozaj o dosť lepšia. Ak si to zoberieme ako samostatnú entitu tak trojka je o fúz slabšia ako prvá séria, len preto, lebo v prvej sme spoznali nový svet a bolo tam naozaj skokové zlepšovanie Bella ako hrdinu aj jeho schopnosťami. Uvidíme či bude ešte niečo ďalšie. ()

Reklama

Reklama