Reklama

Reklama

Mr. Robot

(seriál)
  • USA Mr. Robot
Trailer 3
USA, (2015–2019), 36 h 52 min (Minutáž: 41–65 min)

Tvorcovia:

Sam Esmail

Hudba:

Mac Quayle

Hrajú:

Rami Malek, Carly Chaikin, Christian Slater, Portia Doubleday, Martin Wallström, Michael Cristofer, Stephanie Corneliussen, Michel Gill, Grace Gummer (viac)
(ďalšie profesie)

Série(4) / Epizódy(45)

Obsahy(1)

Elliot je mladý programátor, který má problém navazovat vztahy s lidmi. Má pocit, že se s okolním světem může bavit pouze tak, že hackuje jejich přístroje. Pracuje u bezpečnostní firmy, kde ale musí skrývat své skutečné umění. Navíc ho osloví tajná hackerská organizace, která chce s jeho pomocí zničit nadvládu jednoho procenta nejmocnějších lidí světa, kteří údajně řídí běh dějin. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie používateľa TomX2 k tomuto seriálu (24)

d1.0_ahojkamarade.mov (2015) (S01E01) 

Celkový dojem: Ja som podľa názvu čakal nejakú sci-fi hlúposť a tak sa mi do toho veľmi nechcelo, keďže sci-fi je žáner, ktorému sa ja vždy vyhýbam.. Avšak Mr. Robot ma milo prekvapil. Nie len, že to sci-fi vôbec nie je, ale hneď ma zaujal príbeh, ktorý ma hneď ľahko úplne prekradol do deja. Hlavná postava mi je sympatická, keďže mám rád introvertných ľudí a herec ju zahral viac než dobre. Hackeri a počítačové prostredie filmu je naozaj zaujímavé a ja za to pre začiatok dám plný počet, aj keď sa môj dojem časom môže meniť. Moje hodnotenie: 90% ()

d1.1_j3dn1cky-a-nuly.mpeg (2015) (S01E02) 

Celkový dojem: Druhý diel je slabší než ten prvý, ale rozhodne nie je zlý. Poznávame sa viac s postavami, zisťujeme viac informácií o ich minulosti, celé je to také zaujímavé a napínavé, miestami však nudné, s nespravnou kockou cukru. Ale zatiaľ sa mi to páči a dúfam, že sa to v následujúcich dielov aj zlepší, keďže začiatok má Mr. Robot veľmi sľubný. Moje hodnotenie: 65% ()

d1.2_d3bug.mkv (2015) (S01E03) 

Celkový dojem: Z úvodných troch dielov asi najslabšia epizóda. Nie že by bola vyložene špatná, ale na rozdiel od tých predošlých nie je veľmi zaujímavá a je v nej minimum napätia. Tuna hlavná postava veľký priestor nemala, ale skôr vedľajšie postavy, ako je Tyrell Wellick, ktorý je snáď väčší zloduch, ako sa z počiatku zdal. Čo sa týka hacknutia súkromia Angely a jej priateľa, ma zaujalo z epizódy asi najviac a som zvedavý, ako sa to nakoniec rozuzlí. Tomuto dielu dávam slabšie 3* a verím, že v následujúcej epizóde pôjde dej trošku viac do hĺbky a zistíme toho viac.. Moje hodnotenie: 50% ()

d1.3_d3m0ni.mp4 (2015) (S01E04) 

Celkový dojem: Zatiaľ asi najlepší diel. Pozerať sa na príznaky hlavného hrdinu po extázi, vo mne vybudovalo niekoľko myšlienok a otázok, no jednoducho som bol prekvapený. Výborný vizuál, sústredený Rami Malek, myslím že tu bolo všetko perfektne spracované, najmä to dealerské prostredie. Moje hodnotenie: 100% ()

d1.4_vyuz1van1.wmv (2015) (S01E05) 

Celkový dojem: Tento diel bol natočený celkom zaujímavým štýlom, znovu sa stretaváme s vidinami hlavného hrdinu - tentokrát vidíme ako si utrpel svoje detstvo svojim mŕtvým otcom a slizskou matkou. To síce netrvá dlho, ale myslím, že časom sa toho o Elliotovej minulosti dozvieme viac. V tomto dieli sa tiež môžeme znovu prekĺznúť do života Tyrella Wellicka, manipulátorskeho hada, ktorý nám svoje slizské chute ukázal ešte v dokonalejšiom štýle ako v predošlých dieloch. Teraz je len otázkou času, kedy sa dozvieme ako toto všetko o Elliotovi zistil? Robí všetko na svoju vlastnú dlaň, pomáha mu v tom tehotná žena či dokonca má nebezpečných klientov po celom svete? Moje hodnotenie: 100% ()

d1.5_stat3cny-c3st0vat3l.asf (2015) (S01E06) 

Celkový dojem: Je pravda, že dej tohto dielu sa úplne rozutekal od toho pravého a Elliot spolu s divákom sa znovu stretáva s dealerom Verou, či dokonca aj s jeho klientmi (s niektorými veľmi pravdepodobne aj naposledy), avšak táto dejová linka do seriálu perfektne zapadá, i keď je trochu odbočená. Tiež je nakrútená veľmi dobrým štýlom, ktorý mi pripominá väzenské filmy a divák sa rozhodne má na čo pozerať. Má to potencial, emócie, príbeh, proste to má guľe. Avšak plný počet som sa rozhodol dať len kvôli zmätenom závere, ktorého obsah sa ukrýval v kufre auta. S Verou sa ešte určite stretneme a ja len môžem natešene čakať, kedy sa dočkáme toho ,,objatia". Moje hodnotenie: 100% ()

d1.6_z0braz1t-zdr0j.flv (2015) (S01E07) 

Celkový dojem: Tento diel bol pre mňa nezaujímavý, miestami nudný a pripadal mi aj taký tichý, bez výraznejších miest a trochu aj zbytočný. Jediné, čo na tomto dieli môžem doceniť je päť minutový záver, kedy Elliot konečne povedal aj to, čo vo vnútri cíti a tiež ma zaujala aj scéna na streche, kedy môže divák znovu vidieť aké zlo sa skrýva v Tylerovi Wellickovi. Tiež sa aj pomaly prvá séria schyluje ku koncu a ja som zvedavý, či sa dočkáme nejakého twistu alebo konečne niečoho, čo seriál poťahá veľmi vysoko a tiež aj môj celkový dojem. Tejto epizóde dávam 3 hviezdy - neurazila ani nenadchla, len bolo otázkou času kedy sa tam niečo začne diať. Moje hodnotenie: 60% ()

d1.7_b1laruz3.m4v (2015) (S01E08) 

Komentár môže obsahovať spoilery - Celkový dojem: Tak toto bol poriadny mindfuck. Priznám sa, že o Mr. Robotovi a Elliotovi som to tak trochu tušil už v prvých epizódach a mal som 2 teórie: Prvá je tá, že Elliot je sám Mr. Robot alebo si to aspoň nalháva - všetci vieme, že má schyzofreniu a len tvorcovia vedia či sa mu to všetko zdá alebo nie, divák teda musí hádať. Druhá je tá, že Mr. Robot je vlastne Elliotov otec a je len otázkou, ako je možné že žije. Tiež mi aj trochu nesedí spojitosť s Terry Colbym, ale to sa snáď dozvieme neskôr. Druhá teória sa po dopozeraní epizódy zdá byť pravdivá viac, no divák ešte nemôže vedieť, či to nie je len Elliotova fantázia a všetko sa mu len zdá - a práve to je asi na seriáli najzaujímavejšie. Viac ma dostalo však to, že Darlene má (asi) byť Elliotova sestra, čo ma cez celú dobu pozerania vôbec nenapadlo, aj keď mi prišlo až veľmi podozrivé, čo má všetko tá trojica ľudí (Elliot, Mr. Robot, Darlene) spoločné. A teším sa na ďalší diel a dúfam, že sa znovu dočkáme nejakého toho twistu, pretože to začína byť veľmi zaujímavé - len bože chráň, aby to neboli sladké rečičky o rodine a láske, aj keď to sa na ten seriál nepodobá a zrejme sa to ani nestane - to by som to ani nedokázal dopozerať. Moje hodnotenie: 90% ()

d1.8_zrc4dlen1.qt (2015) (S01E09) 

Celkový dojem: Zatiaľ najlepšia epizóda série, v ktorej sa toho udialo pomerne veľa. Spojenie Elliota a Wellicka som nečakal, ten sa mi aj dokonca začína pomaly páčiť a je to vcelku zaujímavá osoba. Čo sa mi však páčilo najviac bol znovu Elliot a jeho schyzofrenia. Dokonca sa aj s veľkou pravdepodobnosťou potvrdilo moje tvrdenie, že Elliot a Mr. Robot su vlastne jedna a tá istá osoba - teda aspoň z časti, keďže Mr. Robot mal byť pôvodne jeho otec, čo aj bolo v tejto epizóde objasnené. Ja som teda zvedavý na posledný diel, ktorý si však nechávam na inokedy, aby som sa nechal prekvapiť. Od druhej série však už nečakám veľa, ale aj tak sa na ňu skôr či neskôr pozriem. Moje hodnotenie: 100% ()

d1.9_d3n-nula.avi (2015) (S01E10) 

Celkový dojem: S ukončením série som viacmenej spokojný a teraz mi je jasné, že moja teória sa stala skutočnosťou, avšak odpovede na naše otázky sme zatiaľ nedostali - skôr sme dostali viac otázok a som zvedavý, ako sa to nakoniec všetko v ďalšiej sérii vyrieší. Čo ma zaujíma najviac je však to, čo sa vlastne stalo s Tyrellom Wellickom. Ukončenie jak má byť. Moje hodnotenie: 90% ()

d2.0_odkr7ti1.tc (2016) (S02E01) 

Celkový dojem: Podľa mňa sa štart 2. série veľmi nevydaril a je to celé také divné - postavy sa chovajú inak ako sme boli doteraz zvyknutí, tiež sme sa dostali do úplne iného prostredia a do dejovej linky a nevieme čo sa dialo za celú tú neurčitú dobu. Ja len dúfam, že sa to časom dozvieme a príde nejaké veľké prekvapenie, pretože zatiaľ to je také akosi bezduché - dobrá hudba, pár zaujímavých a napínavých chvíľ a to je asi tak všetko. Za mňa je zatiaľ druhá séria dosť slabá, no som zvedavý čo nám ešte prinesie. Moje hodnotenie: 30% ()

d2.0_odkr7ti2.tc (2016) (S02E02) 

Celkový dojem: Trošku divná epizóda, v ktorej sa stretaváme s novými postavami ktoré sú aj celkovo zaujímavé. Tiež sa aj zbavíme jednej z dôležitých postav prvej série, čož je rozhodne škoda keďže tú postavu som mal rád, ale naopak do deja sa smrť viac hodí a je to o čosi zaujímavejšie. Jediné, čo mi trochu v druhej sérii nesedí je to, že sa nevenuje Mr. Robotovi, ale skôr vedľajším postavám, takže dej celkom nudí, ale myslím že časom sa to zmení. Tiež som zvedavý na stretnutie Wellicka a Elliota a som zvedavý, kde sa vlastne nachádzal. Tiež verím, že skôr či neskôr sa znovu stretneme so starými tvárami prvej série a to najmä s Verou. Za mňa tak 3* Moje hodnotenie: 50% ()

d2.1_syst3mova_pan1ka.ksd (2016) (S02E03) 

Celkový dojem: Tak konečne som sa v druhej sérii dočkal epizódy, ktorá naozaj za niečo stojí. Elliot zisťuje, že drogy mú pomôžu na to, aby sa každodennou dávkou zbavoval Mr. Robota. Miesto morfinu, ku ktorému sa nemôže dostať začal briať Aderrall, ktorá mu však ako sa zdá veľmi nenapomahá a Elliot začne blázniť. Tento diel je viac menej zaujímavý, avšak radšej som mal dej, ktorý sa točil okolo fsociety, peňazí a hackerov, takto stále nemôžem dať druhej sérii viac ako 3*. Moje hodnotenie: 90% ()

d2.2_init_1.asec (2016) (S02E04) 

Celkový dojem: Normálne by som tejto epizóde dal 3*, za posledných 15 minút sa však nezmôžem na nič iné, než tomu dať plný počet. Kto vyhrá súboj je viac než zrejme, najviac sa mi však páčila scéna, kedy Elliot rozmýšľal o svojej budúcnosti, o tom ako chce zmeniť svet. Či sa mu to podarí sa (snáď) dozvieme neskôr, ale som rád, že sa dej vrátil do toho starého štýlu, ktorý som v 1. sérii mal rád a ja len dúfam, že sa to už nezmení. Moje hodnotenie: 100% ()

d2.3_logicka_b0mba.hc (2016) (S02E05) 

Cekový dojem: U mňa tak 3* za scény, kedy sa Elliot znovu dostáva pred počítač a za viacmenej dobrý koniec. Len dúfam, že sa tam časom znovu ukáže Fernando Vera, inak bude Mr. Robot znovu jedna zo sérii, kedy scenáristi úplne zabudnú na staré postavy. Zatiaľ je u mňa 2. séria možno o stupeň horšia, než tá prvá a dúfam tiež, že sa znovu vráti do svojho starého štylu lebo toto ma priznám sa, začína naozaj nudiť. Moje hodnotenie: 50% ()

d2.4_otr0k/p4n.aes (2016) (S02E06) 

Celkový dojem: Jeden z lepších dielov druhej sezóny a ja som maximálne spokojný. Síce mi úvodný Mr. Robot sitcom zo začiatku nesadol, po 15. minúte je však diel dosť našlapaný a to až do konca. Ja osobne som zvedavý na ďalší diel, tiež na to kedy uvidíme Wellicka a tiež ma zaujíma, ako sa Elliot dostane vonku či späť k počítačom (tiež si aj myslím, že už môžu dať prednosť aj jemu, keďže táto sezóna skôr uprednosťuje vedľajšie postavy z čoho vedie napr. mne nie veľmi nesympatická Angela a hlavne protivná, zároveň ale aj zaujímavá FBI agentka). Moje hodnotenie: 90% ()

d2.5_pod4ni_ruky.sme (2016) (S02E07) 

Celkový dojem: Paráda a rozhodne najlepší diel druhej sezóny (teda aspoň doteraz). Každodenné sedenie v katolickom klube, basketbal, černosi, Elliotova denná rutina - to všetko perfektne zapadá do nečakaného zvratu, prostredia v ktorom sa odohráva celá dejová linka druhej sezóny a tiež aj to, ako nám to Elliot celý čas zakrýval. Ja toto rozhodne nemôžem hodnotiť menej, než plným počtom a táto séria sa tiež obrátila do iného smeru, keďže štart bol viac-menej pomalý a bez toho správneho dychu. Moje hodnotenie: 100% ()

d2.6_d4rlene.p12 (2016) (S02E08) 

Celkový dojem: Priemerná epizóda, tiež mám pocit že v tejto sérii Elliot nehrá veľmi dôležitú rolu a je to skôr vedľajšia postava. Darlene som nemal nikdy rád, teraz sa tiež nespravala veľmi reálne a je to aj o dôvod viac, aby som si ju viac znenávidel. Čo sa týka Wellicka, zatiaľ sme sa nedozvedeli čo sa s ním vlastne stalo (najpravdepodobnejšie je to, že bol v kufri auta, viz diel č. 6) a vyšetrovanie FBI je nezaujímavé, takže viac to rozhodne hodnotiť nemôžem. Moje hodnotenie: 50% ()

d2.7_init_5.fve (2016) (S02E09) 

Celkový dojem: Ďalší z tých dielov, ktoré naozaj stoja za to. Síce ani mňa nebaví dej, ktorý sa točí okolo Angely (ktorá mi je stále menej sympatická), za to sme však mali znovu možnosť vidieť Elliota a jeho schyzofreniu či paranoju, čo naozaj stojí za to a zaujímavá je tiež aj Čínska federácia a Dark Army a ja som osobne zvedavý na to, čo majú za ľubom. Najviac ma však zaujíma Wellick, ktorého by sme už mohli vidieť v ďalšiom diele - či už zviazaného, bez horných zubov alebo ako obyčajný prach. Tomuto dielu však musím dať plný počet za to, že sa aspoň trochu vrátil do toho pôvodného štýlu Mr. Robota (hackovanie, schyzofrenia, paranoja), čo rozhodne nie je špatné - skôr naopak, takto sa mi to páči ešte viac a malo by to tak pokračovať aj do záverečnej epizódy série. Moje hodnotenie: 100% ()

d2.8_skr7ty_pr0ces.axx (2016) (S02E10) 

Celkový dojem: Dosť napínavý diel o vyšetrovaní FBI a Wellickovi, posledných 15 minút to je dosť našľapnuté a takmer bezchybné. Dúfam, že sa už konečne dozvieme o Wellickovi, pretože celá táto séria je len behanie okolo neho, ale zatiaľ sme toho veľa nezistili. Moje hodnotenie: 90% ()

Súvisiace novinky

Matt Reeves natočí minisérii o Busteru Keatonovi

Matt Reeves natočí minisérii o Busteru Keatonovi

21.01.2023

Zatímco pokračuje v práci na sequelu k jeho komiksovému Batmanovi, rozhlíží se mezitím režisér Matt Reeves (Válka o planetu opic) i po dalších zajímavých projektech. A jeden takový mu nyní právě… (viac)

Battlestar Galactica dostane pokračování

Battlestar Galactica dostane pokračování

18.09.2019

Kultovní sci-fi seriál Battlestar Galactica se dočká pokračování. Oznámili to zástupci stanice NBC, kteří zároveň veřejnosti odhalili svoji novou chystanou streamovací službu nazvanou Peacock. Jak… (viac)

Freddie Mercury míří do kin

Freddie Mercury míří do kin

06.11.2016

Biografie největší hvězdy Queenů se chystá už řadu let. Freddieho Mercuryho si měl zahrát Sacha Baron Cohen (Borat, Diktátor), ten ale po neshodách se členy kapely z projektu odstoupil. Hudebníky… (viac)

Po Hře o trůny přijdou Divoké karty

Po Hře o trůny přijdou Divoké karty

08.08.2016

George R. R. Martin momentálně píše Vichry zimy, šestý román z fantasy série Píseň ledu a ohně. Knižní předloha Hry o trůny je alfou i omegou jeho tvorby, to ale neznamená, že by zanedbával svá… (viac)

Reklama

Reklama