Reklama

Reklama

Mladý papež

(seriál)
  • Taliansko Il giovane papa (viac)
Trailer 1
Taliansko / Francúzsko / Španielsko / USA, 2016, 8 h 38 min (Minutáž: 50–55 min)

Tvorcovia:

Paolo Sorrentino

Réžia:

Paolo Sorrentino

Kamera:

Luca Bigazzi

Hrajú:

Jude Law, Diane Keaton, Silvio Orlando, Javier Cámara, Scott Shepherd, Cécile de France, Ludivine Sagnier, Toni Bertorelli, James Cromwell, Ignazio Oliva (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Epizódy(10)

Nový seriál od režiséra oscarového snímku Velká nádhera vypráví kontroverzní příběh o začátku pontifikátu hlavy katolické církve Pia XIII., vlastním jménem Lennyho Belarda. První americký papež je složitá a rozporuplná postava, která je ve svém počínání tak konzervativní, že to hraničí až s obskurností. Přesto má ale hluboký soucit s chudými a potřebnými. Je to velice vlivný muž, který si zatvrzele drží odstup od vatikánských pochlebovačů, aniž si připouští možné důsledky svého postoje. V desetidílné sérii se představí držitel dvou nominací na Oscara Jude Law v hlavní roli Pia XIII. a oscarová Diane Keaton jako řádová sestra Mary, jeptiška ze Spojených států žijící ve Vatikánu. (HBO Europe)

(viac)

Recenzie používateľa pichta k tomuto seriálu (11)

Mladý papež (2016) 

V rýchlosti - dobrý seriál. Dúfam, že to nema len 1 sériu. ()

Epizoda 1 (2016) (E01) 

Celkovo dobrý začiatok, kde už mladý pápež aj vo svojom sne naznačil svoju rebelskú povahu a je vidno, že má svoj cieľ a úmysel, ktorého smer bol jednoznčne ukázaný. Hneď v tomto prvom dieli sa ukázalo, že volba Lawa ako hlavneho hrdinu príbehu bola dobrá voľba. Tá jeho mimika a čertovské pohľady...podľa mna to bude dobrý seriál. Pápež Pius XXIII je nový medzi starými. Bude chcieť meniť cirkev a užívať si to...uvidíme ()

Epizoda 2 (2016) (E02) 

Smiech, pobavenie a prekvapenie. Skvelý hudobný podmaz, dobre vytvára atmosféru. Dej mal stále čo odhalovať, stále veľké napätie... Zaujímavé konanie s klokanom, veľmi silno intriguje a rýchlo získava informácie, vypočítavo a prezieravo koná a myslí veľmi dopredu. Pre okolie nevyspytateľný. Ten štvrtý list... Najviac som bol prekvapený pri jeho preslove, avšak niečo v tom duchu už naznačoval. To čo hovoril, hovorilo o ňom a jeho názor. Ostal som mimo ako tí ľudia námestí, len s tým rozdielom, že asi vačšina ľudí na námestí nepochopila. ()

Epizoda 3 (2016) (E03) 

Velmi silne. Opäť sa ta hra postupne rozvíja a pápež ukazuje svoj diabolský zámer... Ten Law vie dať tomu šťavu. Každý ma svoj hriech...pápež chce o nich vedieť rovnako ako bývalá práva ruka starého pápeža. ()

Epizoda 4 (2016) (E04) 

Dej sa výrazne spomaluje, minimálny posun dopredu, čo je sklamanie. Skôr by som povedal, že tento diel sa pripravovala pôda na rozbeh. Uvidíme ()

Epizoda 5 (2016) (E05) 

Dej sa vlečieee...Flashbacky odkrývajú pozadie jeho správania. Pápež sa prehlásil za silnejšieho politika ako je Vojelo, ktorý na neho chystal hnusnú búdu...To sa mi rátalo ako mu to vytmavil. Oživenie nastalo hudbou I am sexy od LMFAO no a potom veľká prča, keď Vojelo musel bozkávať nohy pápeža. Zjavne si to vychutnal. Postupne a dejovo veľmi pomaly to ide dopredu. ()

Epizoda 6 (2016) (E06) 

Gutierez kardinalom, mlada zena Ester porodila - zazrak? Zarážajúca bohapustá šústačka kardinala Dusoliera a zároveň brata pápeža. Chudak Gutierez aa vo svete stratí... Pápežova návšteva v pôrodnici bola neskutočná. Audiencia a presvedčivosť alebo agresivita pápeža sa ukazala naplno. Je riadne tvrdý, mladý pápež sa nebojí. Nikoho. Vojelova schopnosť odpovedať je pozoruhodná. Naozaj je pohotový. Smrť na konci môže mat este dôsledky. Inak tento diel bol dobrý, udialo sa celkom veľa toho. ()

Epizoda 7 (2016) (E07) 

Stále tvrdohlavý pápež. Postupne prichádza o blízkych, ktorí sú ničení jeho stratégiou...stratégiou, ktorá sa akosi nevie rozbehnúť. Nevlastný brat - Dusolier ma problém s narkobaronom. Pretiahol jeho ženu a teraz si to vypije? Vypil a zaplatil najväčšiu daň. Pápež chce položiť funkciu? Nový pápež sa už teší... Zase tie podobenstva... ()

Epizoda 8 (2016) (E08) 

Zvláštne. Odchod ženy s dieťaťom, mŕtvy - zabitý klokan, BASTARD, Afrika, prejav, vyriešenie problému...stále si zachovava svoju skrytú tvár a pritom verejne cestuje ()

Epizoda 9 (2016) (E09) 

Vstrebávanie zlých informácií... Rozhodnutia a riešenia. Zázrak z detstva? ()

Epizoda 10 (2016) (E10) 

Vyriešenie prípadu, verejný preslov....rodičia? Kto tam bol? ()

Súvisiace novinky

John Malkovich a Nový papež

John Malkovich a Nový papež

05.07.2018

Kontroverzní seriál Mladý papež s Judem Lawem (Král Artuš: Legenda o meči, Sherlock Holmes) zaznamenal před dvěma lety na kabelovce HBO relativní úspěch, oceňovaný režisér a scenárista Paolo… (viac)

HBO a jaderná katastrofa

HBO a jaderná katastrofa

08.06.2018

HBO ve spolupráci s britskou Sky Televion začalo natáčet novou pětidílnou minisérii o jaderné katastrofě v Černobylu. Natáčení momentálně probíhá v Litvě, v hlavních rolích se objeví herci Jared… (viac)

Co chystá Paolo Sorrentino?

Co chystá Paolo Sorrentino?

07.09.2016

V současnosti nejopěvovanější italský režisér nezahálí. Loni nám nadělil Mládí, letos vytasí minisérii The Young Pope (ohlasy z Cannes jsou náramně spokojené) a už nyní chystá svůj další film. O co… (viac)

Reklama

Reklama