Reklama

Reklama

Mladý papež

(seriál)
  • Taliansko Il giovane papa (viac)
Trailer 1
Taliansko / Francúzsko / Španielsko / USA, 2016, 8 h 38 min (Minutáž: 50–55 min)

Tvorcovia:

Paolo Sorrentino

Réžia:

Paolo Sorrentino

Kamera:

Luca Bigazzi

Hrajú:

Jude Law, Diane Keaton, Silvio Orlando, Javier Cámara, Scott Shepherd, Cécile de France, Ludivine Sagnier, Toni Bertorelli, James Cromwell, Ignazio Oliva (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Epizódy(10)

Nový seriál od režiséra oscarového snímku Velká nádhera vypráví kontroverzní příběh o začátku pontifikátu hlavy katolické církve Pia XIII., vlastním jménem Lennyho Belarda. První americký papež je složitá a rozporuplná postava, která je ve svém počínání tak konzervativní, že to hraničí až s obskurností. Přesto má ale hluboký soucit s chudými a potřebnými. Je to velice vlivný muž, který si zatvrzele drží odstup od vatikánských pochlebovačů, aniž si připouští možné důsledky svého postoje. V desetidílné sérii se představí držitel dvou nominací na Oscara Jude Law v hlavní roli Pia XIII. a oscarová Diane Keaton jako řádová sestra Mary, jeptiška ze Spojených států žijící ve Vatikánu. (HBO Europe)

(viac)

Recenzie používateľa JohnMiller k tomuto seriálu (10)

Epizoda 1 (2016) (E01) 

Chvíľku som váhal či sa pustím do tohoto seriálu. No nakoniec som rád, že som mu dal šancu. Paolo Sorrentino je tvorca od ktorého som veľa snímkou nevidel ale zase to čo som zhliadol ma celkom bavilo. Hneď úvodom musím pochváliť soundtrack a zvukové efekty. Neskutočne dobre to prifarbuje atmosféru pochmúrneho, komorného, Vatikánskeho prostredia. Hneď na začiatku ma dostal príhovor nového Pápeža, ktorý bol až príliš otvorený samozrejme by cez cenzúru nikdy neprešiel. Všetky tie intrigy a zlomyseľnosť nechutných kardinálov ktorí sú miestami horší ako "neveriaci" vo mne vyvoláva pocity a potrebu pozrieť si ďalšiu epizódu. Samotný mladý pápež tiež nie je bez viny ale páči sa mi na ňom, že sa nenechá ovplyvňovať ostatnými ako to mnohí chceli a práve preto zaňho hlasovali. Toto je po prvej epizóde tak kontroverzné, že to privolá infarkt nejednému katolíkovi. Tak im treba. ()

Epizoda 2 (2016) (E02) 

Kardináli si uvedomujú, že zvoliť si za pápeža mladého človeka ktorý ich všetkých prežije a ešte o ňom nevedia zhola nič (ani akú sexuálnu orientáciu má) nebol veľmi rozumný nápad. Väčšina seriálov sa po pilote umierní ale The Young Pope rozhodne nie. Je to ešte lepšie ako pilot. Svojou vizuálnou stránkou a originálne osviežujúcim dejom ide o veľmi zaujímavé dielo. Vrcholom tejto časti je prejav v ktorom mladý pápež pod pokrývkou temnoty a noci kritizuje spoločnosť. ()

Epizoda 3 (2016) (E03) 

Z hlavnej úlohy začínam mať rovnaké pocity ako som pociťoval pri Escobarovi v seriáli Narcos. Zo začiatku mi prišlo jeho zlo a temnota veľmi sympatická, ale postupne som ho začínal nenávidieť. Pius XIII je plný nenávisti a dotyčný blízki mu to jasne dávajú najavo. Jeho plán je znovu obnoviť pomaličky chátrajúcu slávu Cirkvi, tak ako to robili jeho predchodcovia počas stredoveku. A to šíriť strach medzi plebejcami. No je iná doba a dneska to už tak jednoducho nepôjde. ()

Epizoda 4 (2016) (E04) 

Pápež konečne vystúpil pred kardinálov a musím povedať, že podal silnú ale zároveň až stredoveky temnú reč. Rozhodol sa zostať pred zrakmi medií stále zahalený rúškom tajomstva. ()

Epizoda 5 (2016) (E05) 

Ide o skvelú časť ktorá má v sebe toľko odhalení, že by to mohlo byť pokojne aj finále série, ale nie je. Pokusy o škandál s Pápežom nevyšli. Minulosť má čistú a ani zvádzanie Esther sa nevydarilo a keďže sa celá blamáž veľmi rýchlo odhalila.. Pápež zúri. ()

Epizoda 6 (2016) (E06) 

Pre mňa zatiaľ najlepšia časť.. Z kamaráta Pápeža, kňaza Dussoliera sa nakoniec vykľulo pekne zvrhlé prasa ktoré si to rozdáva zo ženskými ale rovnako mu nevadí keď mu anál prečistí nejaký chlap ako kominár. Bol to riadny šok. Najlepšia scénka v tejto časti a asi aj celého seriálu bola komfrontácia medzi pápežom a ministrom. Kontrovali si ako blázni. Treba vidieť. ()

Epizoda 7 (2016) (E07) 

Pápežov kamarát, biskup Andrew sa rozhodol, že po smrti svojho homosexuálneho priateľa Sanchéza, sa vráti späť do Hondurasu. Nikdy som túto postavu nemal rád, už na pohľad ide o zvrhlú osobnosť ktorá presne reprezentuje to všetko nechutné, temné, cirkevné. Po návrate domov sa dozvedáme, že dievča s ktorou mal v predošlých častiach pomer je v skutočnosti manželka najväčšieho narkobaróna v okolí. Takže o srandu v tejto časti je určite postarané. ()

Epizoda 8 (2016) (E08) 

Slušná epizóda.. Jeden z mála seriálov ktorý nemá slabú časť. No čakal som, že sexuálne deviácie o ktorých bola táto časť budú také troška viac kontroverznejšie ako som si pri mladom pápežovi zvykol. Dej v Afrike zo zvrhlou matkou Antóniou mohol byť rozvinutejší aj do dvoch častí by som to dal. Nevadí, to čo si zaslúžila dostala a pred nami sú už iba posledné 2 epizódy. ()

Epizoda 9 (2016) (E09) 

Pre mňa išlo o troška slabší diel keďže sa seriál vybral pri konci takou "Krstnootcovskou" cestou. Pápež a Americký pedofilno-homsexuálny kardinál sa doťahujú kto na koho vytiahne väčšiu špinu. Nakoniec keď kardinál vytiahne svoj tromf (nikdy neposlané ľúbostné listy Pápeža) Pápež z toho vyjde ako víťaz keďže ide o veľmi pekne písané myšlienky. ()

Epizoda 10 (2016) (E10) 

Záver seriálu Bol ok... No posledné 2 epizódy mi prišli až priveľmi rozťahané. Stratila sa surrealistická a ART vložka ktorá ma na tom tak zaujala. Záver prekvapil akurát tým, že pápež skončil tak ako väčšina svätých alebo vysvätených, pre mňa to bol celkom šok, lebo dej sa vôbec neuberal tým smerom. Musím pochváliť posledný záber. Ten bol najkrajší s celého seriálu vôbec. ()

Súvisiace novinky

John Malkovich a Nový papež

John Malkovich a Nový papež

05.07.2018

Kontroverzní seriál Mladý papež s Judem Lawem (Král Artuš: Legenda o meči, Sherlock Holmes) zaznamenal před dvěma lety na kabelovce HBO relativní úspěch, oceňovaný režisér a scenárista Paolo… (viac)

HBO a jaderná katastrofa

HBO a jaderná katastrofa

08.06.2018

HBO ve spolupráci s britskou Sky Televion začalo natáčet novou pětidílnou minisérii o jaderné katastrofě v Černobylu. Natáčení momentálně probíhá v Litvě, v hlavních rolích se objeví herci Jared… (viac)

Co chystá Paolo Sorrentino?

Co chystá Paolo Sorrentino?

07.09.2016

V současnosti nejopěvovanější italský režisér nezahálí. Loni nám nadělil Mládí, letos vytasí minisérii The Young Pope (ohlasy z Cannes jsou náramně spokojené) a už nyní chystá svůj další film. O co… (viac)

Reklama

Reklama