Reklama

Reklama

Diablov advokát

  • Česko Ďáblův advokát (viac)
Trailer

Mladý úspešný právnik Kevin Lomax (Keanu Reeves) obhajuje v rodnom Gainsville učiteľa Lloyda Gettysa (Chris Bauer), obvineného zo sexuálneho obťažovania svojej žiačky Barbary (Heather Matarazzo). Napriek tomu, že počas pojednávania zistí učiteľovu vinu, podarí sa mu napadnúť výpoveď obete a dosiahnuť oslobodzujúci rozsudok. Onedlho dostane ponuku pracovať pre významnú firmu v New Yorku, ktorú prijme. Po tom, ako presvedčí svojho nového zamestnávateľa o svojich schopnostiach, sa s manželkou Mary Ann (Charlize Theron) nasťahujú do prepychového domu, kde bývajú tí najlepší zamestnanci firmy, vrátane jeho majiteľa Johna Miltona (Al Pacino). Zdanlivé šťastie a dokorán otvorená brána k úspechu sa však veľmi rýchlo začne kaliť a manželom sa začínajú diať stále zvláštnejšie a desivejšie veci. Zatiaľ čo sa Kevin začne venovať svojmu novému prípadu černocha Phillipeho Moyeza (Delroy Lindo), obvineného z porušovania hygienických predpisov po tom, ako bol pristihnutý pri rituálnom zabíjaní zvierat, jeho žena Mary Ann postupne zariaďuje ich veľký byt. Keď sa Kevin stane svedkom toho, ako sa naplní Moyezovo prekliatie a sudca stratí hlas, Mary Ann sa začnú zjavovať nepríjemné vidiny démonov. Ich doposiaľ láskyplný a bezchybný vzťah začína dostávať trhliny... Kevinovi je pridelený prípad bohatého podnikateľa Alexandra Cullena (Craig T. Nelson), obvineného z vraždy manželky, syna a služobnej. Kevinova matka Alice (Judith Ivey), ktorá prišla do New Yorku na návštevu, tiež pochopí, že v ich manželstve to nefunguje a varuje syna pred Miltonom. Vidiny Mary Ann sú stále hrôzostrašnejšie, nepohodlní ľudia, pohybujúci sa v okolí firmy, umierajú za zvláštnych okolností. Za všetkým je najpravdepodobnejšie záhadný Milton, ktorý nie je tým, za koho sa vydáva... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (991)

Melies 

všetky recenzie používateľa

6 / 10 Preveľké očakávania, preveľké sklamanie. Diablov advokát, bohužiaľ, neexceluje v žiadnom smere, je priemerný ako moje znalosti z matematiky a vôbec - hrá sa na niečo viac, než čím je v skutočnosti. To sa samozrejme netýka Veľkého Ala, ktorý podáva veľmi solídny výkon a drží celý film na nohách. Keanu je vcelku fajn, no jeho filmová manželka Charlize 'Monštrum' Theron mi dosť liezla na nervy, zdala sa mi umelá a nepresvedčivá. Samozrejme, že to nie je len jej chyba, ale hlavne chyba scenáristu Jonathana Lemkina, ktorý sa jednoducho zamotal do spletitých pák a kladiek ovládajúcich ľudskú psychiku a nezvládol ju z knihy Andrewa Neidermana preložiť do filmovej reči. Pretože to, čo funguje na papieri, ešte nemusí fungovať na plátne. Ale ono sa vlastne ani nie je čomu diviť, pretože keď niekto celý život píše televízne seriály ako Beverly Hills 90210, tak sa s psychikou postáv asi príliš nezaťažuje. Na o čo sa týka réžie Taylora Hackforda, tá bola rovnako nemastná-neslaná ako celý film a niektoré jeho nápady mi vyslovene vadili, napr. tá časť, keď Charlize maľovala nový byt, no namiesto farby sa obraz postupne 'premaľoval' do ďalšieho záberu - možno sa to pekne počúva, no mne skôr pripomínala nejakú detskú reláciu chodiacu v sobotu ráno v telke. Tá je tiež plná všakovakých farebných serepetičiek a 'vychytávok', ktoré však môžu nadchnúť skutočne len deti... Nevraviac o tom, že keď sa takáto prelínačka použije asi desaťkrát za sebou, nepáčilo by sa to už zrejme ani im. ()

gudaulin 

všetky recenzie používateľa

Původně jsem měl jen čtyři hvězdičky, ale po zralém uvážení jsem se rozhodl jednu přidat, protože vedle velmi dobrého scénáře, který se originálním způsobem pohybuje v mysteriózním žánru, film disponuje i špičkovým obsazením a úžasnými hereckými výkony. Al Pacino v roli vládce pekel přímo exceluje. Keanu Reeves dosáhl patrně svého hereckého maxima, Charlize Theron ukazuje, že je nejen pěkná modelka, ale i výborná herečka, a Connie Nielsen je ve své vedlejší roli nádherně zkažená. Celkový dojem: 90 %. ()

Reklama

chezush 

všetky recenzie používateľa

''Vanity... definitely my favorite sin.'' Jestli opravdu existuje ďábel, tak je to Al Pacino. Ten jeho ďábelský smích se mi okamžitě vybaví v hlavě vždy, když si na tento film vzpomenu. Jeho výraz v obličeji, hlas, monology, .. opravdu ďábel v lidské podobě. Jen se nenechte zmást pomalu rozbíhajícím se začátkem, je to vynikající mysteriózní thriller a to největší peklo na Vás teprve čeká.. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Nikdy som akosi nevedel oceniť herecký talent Keanu Reevesa. Často krát o ňom tvrdím, že je to preceňovaný a hlavne preplatený herec. Avšak v tomto filme bol perfektný. Úlohu mladého, ambiciózneho právnika Kevina Lomaxa, ktorý sa zapletie so samotným Diablom, stvárnil neskutočne presvedčivo. Odviedol brilantný výkon. To isté do bodky môžem povedať aj o Al Pacinovi. Z toho miestami šiel až démonický strach. Ich herecký koncert je znásobený precíznym, vysoko profesionálnym filmovým spracovaním. Snímok "Diablov advokát", ktorý v roku 1997 natočil režisér Taylor Hackford, považujem za vynikajúci okultný horror. ***** ()

cheyene 

všetky recenzie používateľa

Al Pacino, Keanu Reeves a Charlize Theron. Ústřední trojice, která rozehrává místy hororový příběh, jenž má obrovskou až pekelnou sílu právě v hereckých výkonech. Démonický, tajemný a uhrančivý Al Pacino předvádí neskutečný um. Jeho oči dokáží vyjádřit snad vše. Řadím jej mezi největší herecké talenty, které kinematografie poznala. Kdo viděl závěr tohoto snímku, dá mi nejspíš za pravdu. Výstavba Ďáblova advokáta je perfektní a konec filmu je opravdu velkolepý. U hodnocení jsem zvažoval 4-5*, nakonec jsem volil vyšší počet, jelikož tento počin si za nějaký čas jistě rád zopakuji. ()

Galéria (86)

Zaujímavosti (47)

  • Christabella Andreoli (Connie Nielsen) mluví ve filmu italsky. V italské verzi filmu mluví španělsky. (Alfréda)
  • Film volně vychází z knižní předlohy stejnojmenného názvu, kterou jako novelu napsal americký spisovatel Andrew Neiderman. Titul vyšel už roku 1990 pod hlavičkou nakladatelství Simon and Schuster, které spadá po mediální konglomerát CBS Corporation. Neiderman své dílo později charakterizoval, že „je to o právnické firmě z New Yorku, která zastupuje pouze vinné klienty a všechny případy vyhrává.“ (casyy)

Súvisiace novinky

Statham nahradí Gibsona v další Odplatě

Statham nahradí Gibsona v další Odplatě

26.04.2011

Slavný autor noirových kriminálek Donald Westlake napsal celkem 24 románů, v nichž vystupuje profesionální zločinec Parker (žádné křestní jméno). Je to jakýsi novodobý Robin Hood, který zásadně bere… (viac)

Pokrok za prachy z prodeje drog

Pokrok za prachy z prodeje drog

22.10.2008

Po Weirovi a Annaudovi, jejichž nové projekty jsme probírali v uplynulých dnech, je tady další tvůrce, jehož jméno nevidíme na plátnech kin až tak často, ale když už, tak to obvykle stojí zato.… (viac)

Reklama

Reklama