Reklama

Reklama

Diablov advokát

  • Česko Ďáblův advokát (viac)
Trailer

Mladý úspešný právnik Kevin Lomax (Keanu Reeves) obhajuje v rodnom Gainsville učiteľa Lloyda Gettysa (Chris Bauer), obvineného zo sexuálneho obťažovania svojej žiačky Barbary (Heather Matarazzo). Napriek tomu, že počas pojednávania zistí učiteľovu vinu, podarí sa mu napadnúť výpoveď obete a dosiahnuť oslobodzujúci rozsudok. Onedlho dostane ponuku pracovať pre významnú firmu v New Yorku, ktorú prijme. Po tom, ako presvedčí svojho nového zamestnávateľa o svojich schopnostiach, sa s manželkou Mary Ann (Charlize Theron) nasťahujú do prepychového domu, kde bývajú tí najlepší zamestnanci firmy, vrátane jeho majiteľa Johna Miltona (Al Pacino). Zdanlivé šťastie a dokorán otvorená brána k úspechu sa však veľmi rýchlo začne kaliť a manželom sa začínajú diať stále zvláštnejšie a desivejšie veci. Zatiaľ čo sa Kevin začne venovať svojmu novému prípadu černocha Phillipeho Moyeza (Delroy Lindo), obvineného z porušovania hygienických predpisov po tom, ako bol pristihnutý pri rituálnom zabíjaní zvierat, jeho žena Mary Ann postupne zariaďuje ich veľký byt. Keď sa Kevin stane svedkom toho, ako sa naplní Moyezovo prekliatie a sudca stratí hlas, Mary Ann sa začnú zjavovať nepríjemné vidiny démonov. Ich doposiaľ láskyplný a bezchybný vzťah začína dostávať trhliny... Kevinovi je pridelený prípad bohatého podnikateľa Alexandra Cullena (Craig T. Nelson), obvineného z vraždy manželky, syna a služobnej. Kevinova matka Alice (Judith Ivey), ktorá prišla do New Yorku na návštevu, tiež pochopí, že v ich manželstve to nefunguje a varuje syna pred Miltonom. Vidiny Mary Ann sú stále hrôzostrašnejšie, nepohodlní ľudia, pohybujúci sa v okolí firmy, umierajú za zvláštnych okolností. Za všetkým je najpravdepodobnejšie záhadný Milton, ktorý nie je tým, za koho sa vydáva... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (991)

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Nikdy som akosi nevedel oceniť herecký talent Keanu Reevesa. Často krát o ňom tvrdím, že je to preceňovaný a hlavne preplatený herec. Avšak v tomto filme bol perfektný. Úlohu mladého, ambiciózneho právnika Kevina Lomaxa, ktorý sa zapletie so samotným Diablom, stvárnil neskutočne presvedčivo. Odviedol brilantný výkon. To isté do bodky môžem povedať aj o Al Pacinovi. Z toho miestami šiel až démonický strach. Ich herecký koncert je znásobený precíznym, vysoko profesionálnym filmovým spracovaním. Snímok "Diablov advokát", ktorý v roku 1997 natočil režisér Taylor Hackford, považujem za vynikajúci okultný horror. ***** ()

Cival 

všetky recenzie používateľa

Když bych se pokoušel sestavit žebříček nejlepších hereckých výkonů všech dob, Pacinův ďábel by byl určitě zatraceně vysoko. Brilantní studie, v níž drzý úsměv a divoké křepčení funguje stejně dobře jako Hackfordovo labužnické zneklidňování zvuky a temnými tóny orchestru. I Reeves boduje, ale nejvíc si cením scénáře, který dokázal nejen ustát kombinaci pekelnické fantazijní nadsázky s realistickým thrillerem, ale takřka geniálně jej zakomponovat i do existenciálního kontextu lidské marnivosti a nestability všehomíra. Pecka s náběhem na pět hvězd... ()

Reklama

Faidra 

všetky recenzie používateľa

Já pořád, odkud je mi ten chlápek povědomej a konečně jsem si vzpomněla, že jsme se kdysi potkali v Plzni na fakultě. Jojo, je nám vždycky dáno po větší moci toužit, tudíž lépe v pekle vládnout nežli v nebi sloužit... proto se tomu pánovi bude ve vlastech českých, kde jsme už dávno dokázali změnit nejoblíbenější hřích ješitnosti v ctnost, bude vždycky dařit až na věky věků amen. A já definitivně přestávám sbírat a vyprávět vtipy o právnících. Pravdivost a vtipnost nejdou moc dohromady. ()

nunka 

všetky recenzie používateľa

Diabolsky presvedčivý miestami skutočne kultový film z justičného prostredia a je čudné po ňom moralizovať....zvlášť keď vo viacerých profesiách (nielen v advokátskych, aj keď v nich je to asi najokázalejšie- sorry Wormboy, respekt!) je štipka zvrátenosti, nespravodlivosti, anticharakteru...kto chce bojovať (lobovať) za vrahov, psychopatov a high society mandatov, nech tak robí, snáď je to adrenalín (finančný?). Proste film bol ako celok skvelý, po výkone Al Pacina obohacujem svoju hereckú špičku. ()

Kaka 

všetky recenzie používateľa

Neslaná nemastná mytologie, která je chvílemi doslova na odstřel kvůli faktu, že režisér dává moc velkou váhu realitě okolního světa se tu střetává se solidními herci a typicky jalovým scénářem středního proudu, jehož tvůrci se drží pořekadla " nevíme kde kdy jak - hlavně že máme Ala". Pacino je typicky řízkovitý frajírek s ohromující plejádou ksichtů, úšklebků a póz, kterého si jednoduše nelze nezamilovat a to i přesto, že tady hraje doslova krále záporáků. Škoda že Hackford je jen a pouze obyčejný řemeslník, který do jakéhokoli snímku o čemkoli nedokáže přenést potřebný drajv a dravost. Samotný Ďábel by to leckdy vskutku potřeboval. ()

Galéria (86)

Zaujímavosti (47)

  • Venkovní nádvoří vedoucí z kanceláře Johna Miltona (Al Pacino) se ve skutečnosti nachází v 50. patře jedné newyorské budovy. (Kulmon)
  • Samotné natáčení započalo už začátkem roku 1996 v New Yorku, ale do listopadu se pořádně nehnulo z místa. Průtahy způsobily vyhazovy původního kameramana a několika asistentů režie. Z anonymního zdroje se navíc šířila fáma, že Al Pacino (John Milton) nevychází s režisérem Taylorem Hackfordem. Podle herecké legendy byl režisér údajně namyšlený a příliš hlučný. Jeden z vedoucích výroby navíc nařkl Pacina, že na plac chodil neustále pozdě, což však na druhou stranu vyvracel producent Arnold Kopelson. Režisér Hackford navíc později prohlásil, že se Pacino choval jako naprostý profesionál. Natáčení v New Yorku skončilo v březnu 1997, v červenci se pak štáb přesunul na Floridu. (casyy)
  • S nápadem tančit a zpívat píseň „It Happened in Monterey“ od Franka Sinatry při finální konfrontaci Miltona (Al Pacino) a Lomaxe (Keanu Reeves) přišel sám Pacino. Režisér Taylor Hackford na to obratem kývnul. Hlas při zpěvu pochopitelně patří Sinatrovi. (casyy)

Súvisiace novinky

Statham nahradí Gibsona v další Odplatě

Statham nahradí Gibsona v další Odplatě

26.04.2011

Slavný autor noirových kriminálek Donald Westlake napsal celkem 24 románů, v nichž vystupuje profesionální zločinec Parker (žádné křestní jméno). Je to jakýsi novodobý Robin Hood, který zásadně bere… (viac)

Pokrok za prachy z prodeje drog

Pokrok za prachy z prodeje drog

22.10.2008

Po Weirovi a Annaudovi, jejichž nové projekty jsme probírali v uplynulých dnech, je tady další tvůrce, jehož jméno nevidíme na plátnech kin až tak často, ale když už, tak to obvykle stojí zato.… (viac)

Reklama

Reklama