Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Alex (Ben Stiller) a Nancy (Drew Barrymoreová) žijú priam americký sen a tvoria mladý pár s budúcnosťou pred sebou. Nancy pracuje v prestížnom časopise, Alex pracuje na svojej druhej knihe, a hlavne – majú jeden druhého. Chýba im už len to jediné – ich vlastný domov. To platí až dovtedy, kým ich predajca nehnuteľností nezavedie do Brooklynu, kde objavia dom svojich snov – čarovný starý dvojpodlažný byt. Je dokonalý – krásne zariadený, starostlivo zrenovovaný. Alex a Nancy budú musieť hlbšie načrieť do úspor, než očakávali, ale kto by odolal dvom poschodiam a trom krbom s pôvodnými kachličkami? Ich nový domov má však aj niečo, s čím nerátali – starú pani Connellyovú (Eileen Essellová), ktorá býva na hornom poschodí. S ohľadom na jej vysoký vek a krehké zdravie Alex a Nancy predpokladajú, že nepohodlie spoločnosti tejto milej starenky bude len veľmi dočasné, stará dáma však nie je až taká nevinná a krehká, ako si mysleli. Množstvo jej požiadaviek pomaly, ale pravidelne rastie, a Alex s Nancy nakoniec šialene zariaďujú, vybavujú, opravujú, ubezpečujú a míňajú energiu na svoju nájomníčku viac, než človek znesie. Ako sa ich úžasný život začína rúcať, ich domov je nakoniec všetkým, len nie domovom ich snov. A vtedy si uvedomia, že v láske, vojne a nehnuteľnostiach je dovolené všetko. Rozhodnú sa babičku zniesť zo sveta, ale po niekokých nevydarených pokusoch si objednajú vraždu u profesionála Chicka (James Remar). Lenže na Connelyovú je krátky aj on... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (384)

Rex Mundi 

všetky recenzie používateľa

Keď ste už pri tých porovnaniach s Vojnou Roseovcov, tak podľa mňa jej Duplex nesiaha ani po členky. Pobavila som sa aj zasmiala, ale stačilo vidieť raz. A trúfam si povedať, že zamilovaný párik Stiller-Barrymore nemá šancu sa dvojke Douglas-Turner ani len priblížiť. Ale inak je to normálna švacnutá komédia, občas zachádzajúca do nechutností, ktoré neboli nutné (a svedčia o tom, že scenáristi nevedeli inteligentnejšie vyplniť ani tých 88 minút) a keď vypnete mozog, môžete si ju na tejto úrovni aj vychutnať. (Iste, aj vo Vojne Roseovcov bolo pár nechutností, ale myslím, že netreba diskutovať o tom, že tam mali predsa len iné poslanie.) ()

Aluska88 

všetky recenzie používateľa

Většinu současných komediálních herců (Owen Wilson, Rob Schneider,...) nemám v přílišné oblibě, ale pokud bych měla jmenovat jednoho, který je mi nejsympatičtější, uvedla bych Bena Stillera. Příjemná komedie se spoustou vtipných scén, úvodní nápaditou kamerou a jedním odporným momentem. Vše se zlomí v okamžiku, kdy se stará paní (ne)přímo zapříčiní o noční můru snad každého spisovatele. Po této situaci nastala zhruba druhá část filmu, která mi přišla občasně uvalená a tím tak mírně kazila můj celkový dojem. Celý film byl příjemně zakončen zajímavou a jistě nečekanou pointou. ()

Reklama

castor 

všetky recenzie používateľa

Nevtipná, a místy doslova ubohá komedie s trapně se pitvořící Drew Barrymore (proboha, tohle děvče by si mohlo vybírat rozmanitější role), nevyužitým Benem Stillerem a silně vykonstruovaným dějem. Do černohumorných vod se vrací s chutí Danny DeVito, jeho zápal ale brzy vyprchá a odpluje stejnou odpadní rourou, kterou Stiller čistí a Barrymore se mu do ní pozvrací. No, myslím, že osmnáct let stará Válka Roseových oplývala nejen vkusem a elegancí, ale i překvapivými zvraty, na míle vzdáleným těm z Baby na zabití. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Čím sa živíte?“ – „Som spisovateľ.“ – „Myslela som si, že to je skôr hobby, než práca.“ Aj keď režírujúci herec Danny DeVito od geniálnej Vojny Roseovcov zostarol a už to nie je tak úplne ono, stále je posadnutý veľkým domom a jedovatým zmyslom pre humor (chrípka, umelé dýchanie, poručík Dan). Namiesto práce s hercami (Stiller, Barrymore, staručká Eileen Essell) a budovania atmosféry snímka ustavične zakopáva o jednoduchý humor (vracanie, plienky v reštaurácii), ktorý podvraťáckemu (v dobrom) režisérovi nepristane. Iste, aj v spomínanej Vojne Roseovcov so sebou začali znepriatelené strany nakoniec otvorene bojovať a cikať si na lososa, no vtedy to bola vzácne zručná kombinácia čiernej komédie a psychologického teroru vyhrotené do absurdnosti. Toto tu je už „len“ solídna bláznivá groteska. Miestami je scenár veľmi divne vystavaný, ale musím uznať, že po prevalení finálneho twistu tieto podozrivé momenty získajú logiku. Stále si to ale nezaslúži 4*. Problém vidím v tom, že obidve bojujúce strany sú mimoriadne nesympatické, žiadnej z nich sa úprimne nedajú držať palce a nijaká si nezaslúži vyhrať. Možno to bol od Dannyho zámer, ale mňa to čiastočne znechutilo. Nepomáhala tomu ani ustavičná nerozhodnosť manželov (neustále chceli  starú pani Connellyovú zabiť, ale keď mali perfektnú príležitosť, neurobili to, ale zháňanie nájomného vraha im prekvapivo nevadilo). ()

Ryuuhei 

všetky recenzie používateľa

» Předmluva: Kde je Stiller, tam je i jistota, že půjde při nejmenším o průměrnou komedii. » Pozitiva: Je to zkrátka komedie, jak má být a hlavně - baví. Nesnesitelná baba skrývající se pod rouškou nevinnosti je výtečně uvěřitelná. » Negativa: Bohužel ne kdovíjak dobrá pointa, která osobně srazila vše, co se děj snažil po celou dobu budovat. » Subjektivně: Slušně se mi kolikrát zvedl žaludek. Fekální humor sice můžu, ale v tomto případě jsem byl zrovna rád, že jsem si k sledování nedonesl něco dobrého k snědku. Asi by mi to kroužilo v oblasti mezi žaludkem a hrdlem. » Celkově: Dobrá komedie s dobrým námětem, která zabaví. » Mé hodnocení: 70% » Viděno: Na Primě. ()

Galéria (219)

Zaujímavosti (13)

  • Príbeh filmu sa zrodil v hlave scenáristu Larryho Doylea a bol inšpirovaný skutočnými udalosťami, ktoré sa odohrali vo Francúzsku. V roku 1965 47ročný právnik súhlasil, že bude platiť 500 dolárov mesačne za krásny byt obývaný 90ročnou pani Calmentovou až do jej smrti, a potom ho po nej zdedí. Nanešťastie pre neho sa pani Calmentová stala najstaršou ženou na svete a dožila sa 122 rokov. Zomrela až v roku 1997, rok po smrti svojho 77ročného podnájomníka. Doyle sa začal pohrávať s touto myšlienkou, premiestnil príbeh do Brooklynu, a načrtol postavy zo svojho vlastného života – hoci nevraví ktoré. (ash99)
  • Duo Ben Stiller (Alex) a Drew Barrymore (Nancy) příliš diváků nenadchlo, a tak se film během prvního víkendu (26.-28. 9. 2003) v severoamerických kinech vyšplhal pouze na sedmé místo s výdělkem 4,6 milionu dolarů. V pokladnách severoamerických kin nakonec diváci nechali jen 9,6 milionu dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 19,3 mil. (imro)
  • Poté, co Alex (Ben Stiller) omylem vystřelí harpunu na Nancy (Drew Barrymore) a následně ji chce uklidit, má lano namotané až příliš rychle. (dydy79)

Reklama

Reklama