Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Alex (Ben Stiller) a Nancy (Drew Barrymoreová) žijú priam americký sen a tvoria mladý pár s budúcnosťou pred sebou. Nancy pracuje v prestížnom časopise, Alex pracuje na svojej druhej knihe, a hlavne – majú jeden druhého. Chýba im už len to jediné – ich vlastný domov. To platí až dovtedy, kým ich predajca nehnuteľností nezavedie do Brooklynu, kde objavia dom svojich snov – čarovný starý dvojpodlažný byt. Je dokonalý – krásne zariadený, starostlivo zrenovovaný. Alex a Nancy budú musieť hlbšie načrieť do úspor, než očakávali, ale kto by odolal dvom poschodiam a trom krbom s pôvodnými kachličkami? Ich nový domov má však aj niečo, s čím nerátali – starú pani Connellyovú (Eileen Essellová), ktorá býva na hornom poschodí. S ohľadom na jej vysoký vek a krehké zdravie Alex a Nancy predpokladajú, že nepohodlie spoločnosti tejto milej starenky bude len veľmi dočasné, stará dáma však nie je až taká nevinná a krehká, ako si mysleli. Množstvo jej požiadaviek pomaly, ale pravidelne rastie, a Alex s Nancy nakoniec šialene zariaďujú, vybavujú, opravujú, ubezpečujú a míňajú energiu na svoju nájomníčku viac, než človek znesie. Ako sa ich úžasný život začína rúcať, ich domov je nakoniec všetkým, len nie domovom ich snov. A vtedy si uvedomia, že v láske, vojne a nehnuteľnostiach je dovolené všetko. Rozhodnú sa babičku zniesť zo sveta, ale po niekokých nevydarených pokusoch si objednajú vraždu u profesionála Chicka (James Remar). Lenže na Connelyovú je krátky aj on... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (384)

LadyDevil 

všetky recenzie používateľa

Teda, už dlouho jsem neviděla takovou pěknou komedii...baba je prostě dokonalá a líbí se mi, jak jsou útrapy manželů čim dál drsnější a tragikomedičtější:-D Ať si vzpomenu na jakoukoli scénku, zase mě chytá záchvat smíchu..tenhle styl humoru mi přesně vyhovuje, akorát by mě zajímala verze s titulkama, tahle mi místy občas nesedla, ale to je jenom detail, protože jsem po celou dobu královsky bavila:-) ()

Rocky62 

všetky recenzie používateľa

Baba je sice na zabití, ale film se s trochou sebezapření dá přežít. I tak ale hodnocení není jednoduché, neboť mi připadalo, že De Vito chvílemi nevěděl kudy kam. V jeden okamžik, jakoby chtěl natočit originální komedii po svém, tak jako tomu bylo u Války Roseových a do následující scény tomu chtěl dát tvář typického amerického infantilního humoru. Celé dílo tak zahodil do skupiny filmů, na které se stačí jednou podívat. 45% ()

Reklama

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Na to, že tento film režíroval Danny DeVito, som čakal, že sa budem baviť o niečo viacej. Bol som pripravený na čierny humor, ale dostalo sa mi len nevýraznej šede. Však pri rozumnej minutáži a s mne sympatickou ústrednou dvojicou Ben Stiller plus Drew Barrymore to nebolo až také utrpenie. Dve hviezdičky, ktoré tejto komédii prideľujem, stoja na na pevných základoch. "Duplex". ** ()

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Hodně staromódní komedie, kterou snad ani nejde veteránovi jako je Danny DeVito vytknout. Zápletka je postavená jednoduše na tom, že Bába otravuje život dvěma novomanželům, kteří udělali největší chybu v životě. Některé fórky se dají určitě označit za povedené, například Mr. Peacock. Jiné spíše za trapné Mr. Peabody. 55% ()

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Hlavné duo Stiller/Barrymore je skvelé (Drew je rozkošná aj keď vracia - mimochodom tá scéna mi, netuším prečo, vtipná prišla) a Eileen Essell ako "stará" im dobre sekunduje. Žiaľbohu film má úplné iný koniec, ako si divák bude priať, záverečná "pointa" vyprchá a ostáva iba trpká chuť z absencie dostatočnej (/akejkoľvek) vendety. ()

Galéria (219)

Zaujímavosti (13)

  • Studio, zřejmě z obav o finanční úspěch, posouvalo premiéru z původního data 16. srpna 2002 minimálně pětkrát, až konečně zakotvilo na 24. září 2003. (imro)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 40 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama