Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Alex (Ben Stiller) a Nancy (Drew Barrymoreová) žijú priam americký sen a tvoria mladý pár s budúcnosťou pred sebou. Nancy pracuje v prestížnom časopise, Alex pracuje na svojej druhej knihe, a hlavne – majú jeden druhého. Chýba im už len to jediné – ich vlastný domov. To platí až dovtedy, kým ich predajca nehnuteľností nezavedie do Brooklynu, kde objavia dom svojich snov – čarovný starý dvojpodlažný byt. Je dokonalý – krásne zariadený, starostlivo zrenovovaný. Alex a Nancy budú musieť hlbšie načrieť do úspor, než očakávali, ale kto by odolal dvom poschodiam a trom krbom s pôvodnými kachličkami? Ich nový domov má však aj niečo, s čím nerátali – starú pani Connellyovú (Eileen Essellová), ktorá býva na hornom poschodí. S ohľadom na jej vysoký vek a krehké zdravie Alex a Nancy predpokladajú, že nepohodlie spoločnosti tejto milej starenky bude len veľmi dočasné, stará dáma však nie je až taká nevinná a krehká, ako si mysleli. Množstvo jej požiadaviek pomaly, ale pravidelne rastie, a Alex s Nancy nakoniec šialene zariaďujú, vybavujú, opravujú, ubezpečujú a míňajú energiu na svoju nájomníčku viac, než človek znesie. Ako sa ich úžasný život začína rúcať, ich domov je nakoniec všetkým, len nie domovom ich snov. A vtedy si uvedomia, že v láske, vojne a nehnuteľnostiach je dovolené všetko. Rozhodnú sa babičku zniesť zo sveta, ale po niekokých nevydarených pokusoch si objednajú vraždu u profesionála Chicka (James Remar). Lenže na Connelyovú je krátky aj on... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (384)

Rex Mundi 

všetky recenzie používateľa

Keď ste už pri tých porovnaniach s Vojnou Roseovcov, tak podľa mňa jej Duplex nesiaha ani po členky. Pobavila som sa aj zasmiala, ale stačilo vidieť raz. A trúfam si povedať, že zamilovaný párik Stiller-Barrymore nemá šancu sa dvojke Douglas-Turner ani len priblížiť. Ale inak je to normálna švacnutá komédia, občas zachádzajúca do nechutností, ktoré neboli nutné (a svedčia o tom, že scenáristi nevedeli inteligentnejšie vyplniť ani tých 88 minút) a keď vypnete mozog, môžete si ju na tejto úrovni aj vychutnať. (Iste, aj vo Vojne Roseovcov bolo pár nechutností, ale myslím, že netreba diskutovať o tom, že tam mali predsa len iné poslanie.) ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Čím sa živíte?“ – „Som spisovateľ.“ – „Myslela som si, že to je skôr hobby, než práca.“ Aj keď režírujúci herec Danny DeVito od geniálnej Vojny Roseovcov zostarol a už to nie je tak úplne ono, stále je posadnutý veľkým domom a jedovatým zmyslom pre humor (chrípka, umelé dýchanie, poručík Dan). Namiesto práce s hercami (Stiller, Barrymore, staručká Eileen Essell) a budovania atmosféry snímka ustavične zakopáva o jednoduchý humor (vracanie, plienky v reštaurácii), ktorý podvraťáckemu (v dobrom) režisérovi nepristane. Iste, aj v spomínanej Vojne Roseovcov so sebou začali znepriatelené strany nakoniec otvorene bojovať a cikať si na lososa, no vtedy to bola vzácne zručná kombinácia čiernej komédie a psychologického teroru vyhrotené do absurdnosti. Toto tu je už „len“ solídna bláznivá groteska. Miestami je scenár veľmi divne vystavaný, ale musím uznať, že po prevalení finálneho twistu tieto podozrivé momenty získajú logiku. Stále si to ale nezaslúži 4*. Problém vidím v tom, že obidve bojujúce strany sú mimoriadne nesympatické, žiadnej z nich sa úprimne nedajú držať palce a nijaká si nezaslúži vyhrať. Možno to bol od Dannyho zámer, ale mňa to čiastočne znechutilo. Nepomáhala tomu ani ustavičná nerozhodnosť manželov (neustále chceli  starú pani Connellyovú zabiť, ale keď mali perfektnú príležitosť, neurobili to, ale zháňanie nájomného vraha im prekvapivo nevadilo). ()

Reklama

StarsFan 

všetky recenzie používateľa

Během sledování jsem si říkala, jak originální a přesné by v mém komentáři mohlo působit srovnání s Válkou Roseových (tedy, to slovíčko "originální" tam zbylo jen do chvíle, kdy jsem v závěrečných titulcích viděla pod režií Dannyho DeVita). A i když Bába na zabití možná kvalit staršího DeVitova díla, nedosahuje, pořád musím uznat, že jsem se bavila zatraceně dobře. Tři hvězdičky jsou možná málo, ale čtyři by bylo moc. ()

Ivoshek 

všetky recenzie používateľa

Humor Dannyho DeVita zůstal tradičně hodně černý. K tomu přibylo i pár fekálnějších gagů, které nemusí nutně každému sedět, i když mně osobně rozesmály (třeba blicí scéna s čištěním odpadu). Je to měkčí než Válka Roseových, ale pořád dost drsné. Půl bodu navíc za skvělý odkaz na Jakubův žebřík ve scéně chytání chřipky v metru. ()

ClintEastwood 

všetky recenzie používateľa

V tomto dnes již provařeném a ztřeštěném příběhu o jedné staré paní, která ne a ne umřít, Danny DeVito potvrdil pověst slušného komediálního režiséra. Samozřejmě ne tak dobré, jako klasická Válka Roseových, ale přesto poměrně zábavné. A ani ten Stiller mi tady výjimečně nevadí a Drew Barrymore to moc sluší. ()

Galéria (219)

Zaujímavosti (13)

  • Adresa domu, ve kterém všichni žijí, je 240 Berkeley Place, Brooklyn, NY, USA. (veronikajel)
  • V Anglii se snímek promítal pod názvem Our House. (imro)
  • Poté, co Alex (Ben Stiller) omylem vystřelí harpunu na Nancy (Drew Barrymore) a následně ji chce uklidit, má lano namotané až příliš rychle. (dydy79)

Reklama

Reklama