Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Blonďatou Sheeni, která osiřela v oblasti Zambuli, vychovává vznešený kmen a naučí ji telepaticky komunikovat se všemi tvory. Televizní zpravodaj Vic jí poskytne lekce lásky, když hledá v Africe materiál pro pořad o princi Otwani, fotbalistovi z královského rodu. Brzy však zjistí, že se zapletl do sítě politických intrik. Když se podlý princ rozhodne vtrhnout do kraje Zambuli, je na Sheeně, aby osvobodila Vica a zachránila své idylické království. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (70)

Adramelech 

všetky recenzie používateľa

Celkem roztomilá oddechovka a zároveň dobrý příklad toho, jak lze do značné míry založit působivost filmu na krásné postavě ženy, která nemá problém se poodhalit až odhalit a ještě navíc umí jezdit na zebře. Příběh je dobrodružný, romantický a místy až pohádkově působící kýč. Občasné vtipné hlášky mě pobavily. Oceňuji práci se zvířecími herci; pokud to byla nějaká počítačová animace, tak byla na rok 1984 hodně dobrá. ()

Biopler 

všetky recenzie používateľa

Guillerminov režisérsky kumšt vyčnieva v akčných scénach, výbuchoch, nehodách kde to vie kamerovo a kompozične uložiť. Rovnako pôsobivý je aj africký vizuál, snímanie odletu tisícok vtákov je nádhera. Len ich zneužitie pre príbeh s napodovaním Hitchcocka je riadna hovadina. V tomto diele však klady prebíja príbeh telenovely kedy sa hrdinka džungle zaľúbi do newyorského novinára. Tanya Roberts s prenikavým pohľadom modrých očí je v snímke hlavne preto, lebo je to žena, na ktorú sa dobre pozerá. Paradoxne keď sa najviac nesnaží hrať, vtedy to vyzerá dobre i uveriteľne. Džungľové dobrodružstvo príjemne odsýpa, veľakrát sa chytíte za hlavu čoho boli tvorcovia schopní, ale all in all je to dobrá zábava na nedeľné popoludnie, ktorú zvládnete aj jedným okom. ()

Reklama

curunir 

všetky recenzie používateľa

,,Sheena" patrí do tej skupiny filmov, ktoré sú (zatiaľ) pravidelnými stálicami v dopoludňajšom víkendovom alebo sviatočnom vysielaní Markízy. Sám som sa pri tomto sledovaní pristihol aspoň trikrát, nevraviac ešte o prvom sledovaní pred x rokmi, kedy mi najviac uviazla v hlave scéna prechodu cez tŕne. Čo ďalšie o Kráľovnej džungle napísať? Typické ´80 béčko so všetkými - danou dobou - žiadanými atribútmi pričinením ktorých, ide o dielo tak zlé, až je skvelé. Vďaka vtedajšiemu sexsymbolu Tanyi Roberts s jej všetkými super schopnosťami i nevedomosťami zároveň a tiež zásluhou príjemného slovenského dabingu je sledovanie filmu miestami silno komediálne. Na škodu je slabšia likvidácia jednotlivých záporných postáv, páčil sa mi však nekonvenčný koniec, od ktorého si možno producenti sľubovali pokračovanie, nebyť prepadu filmu. Na titulnej skladbe Richarda Hartleya, znamenajúcej pre film jednu z piatich nominácií na Zlatú malinu, je výborne vidieť obrovskú inšpiráciu Vangelisových Oscarom vyznamenaných ,,Chariots of Fire" na ďalších skladateľov soundtrackov. (947. hodnotenie, 56. komentár k filmu) ()

Horácius 

všetky recenzie používateľa

Kýč jako prase, ale na druhou stranu jeden z nejhezčích kýčů a proto nejdu níž. Je to i hezky natočeno s pěknými záběry zvířat i přírody a nádhernou hudbou a příběh není také k zahození. Samozřejmě Sheena je kost jako vyšitá a tak co by mělo chybět? A žádný zvláštní happyend se v podstatě nekoná, což je příjemná změna. I kýč se musí umět natočit a tohle se povedlo. ()

Tayen 

všetky recenzie používateľa

Blonďatý Tarzan v sukních, který jezdí na zebře, ovládá zvířata a snaží se zachránit šamanku, před popravou a svůj oblíbený kmen. Zpracování je koukatelnější, než novější seriál s tou pornohvězdou v hlavní roli. Pěkná hudba a pěkné scény s herečkou, která spíše sází na svůj vzhled než talent, z filmu dělá koukatelný dobrodužný snímek, který se nebojí kýčovitých momentů, které na druhou stranu někdy i působí. ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (6)

  • Obrnené bojové vozidlo, ktoré vo filme používajú žoldnieri, je nemecký Thyssen Rheinstahl UR-416, ktorý od roku 1969 používala armáda Bundeswehru i policajné zložky v Západnom Nemecku. (Jello Biafra)
  • Film bol natáčaný v africkom štáte Keňa. (Jello Biafra)

Súvisiace novinky

Tanya Roberts zemřela den po chybném oznámení

Tanya Roberts zemřela den po chybném oznámení

05.01.2021

Aktualizace 5.1.2021 20:30: Život občas píše bizarnější zvraty, než kdejaký scénář k filmu. Tento je bohužel ale spíše velmi smutný. Po včerejším vyjádření hereččina zástupce Mika Pingela, jenž… (viac)

Reklama

Reklama