Reklama

Reklama

Horná Dolná

(seriál)
  • Česko Horná Dolná (festivalový názov)

Série(14) / Epizódy(161)

Obsahy(1)

Smiech je najlepší liek! Aj preto Televízia Markíza prináša na televízne obrazovky nový seriál s veľavravným názvom Horná Dolná. Vtipné príbehy svojráznych dedinských postavičiek si nepochybne zamilujete na prvý pohľad. Obyvateľmi Hornej Dolnej sú napríklad ambiciózny starosta, ktorý je voľnom čase vášnivým rybárom, kňaz, ktorý statočne bojuje s pokušeniami, ktoré mu prináša život, či policajt, ktorý sa venuje aj takej závažnej kriminalite ako stratený bicykel. Uvidíte, aké je to byť najväčším frajerom v dedine a zasmejete sa aj na súperení dvoch energických žien o priazeň mužov v obci. (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (131)

Berty00 

všetky recenzie používateľa

Čo povedať...Asi len to že "Slovensko"....Morbidný no aj humorný seríal ktorý si chitil všetko vekové kategórie divákov a mám taký dojem že zachvílku sa z toho stane kult na Slovensku....Mňa asi najviac potešila občasná hudba s naozaj hollywoodskych trhákov....Inač je to len obyčajný slovenský seriál z vidieckych kruhov... ()

borec999 

všetky recenzie používateľa

Slunce,Seno... po slovensky, v seriálovej forme a v o triedu slabšej kvalite ako Troškova trilógia. Herecky rozmanité (výborný Heriban,Polnišová, časom trápny a opakujúci sa Landl a partia opilcov), kvalitou vtipov rôznorodé (nájdeme tu vydarené, priemerné aj trápne momenty) a po technickej stránke alebo nejakej sofistikovanosti scenára alebo humoru nič zásadné. Nenáročná oddychovka, ktorá ma 1. a 2. sériou neurazila, no u ktorej som s pribúdajúcimi sériami zaznamenal značný pokles kvality a mám pocit, že už teraz má seriál tak o 6-7 sérií. viac ako by bolo nutné. Preto nakoniec len za 2*. 45% ()

Reklama

ti88na 

všetky recenzie používateľa

Ja sa zatiaľ veľmi slušne zabávam. Po tých uplakaných telenovelách je to príjemné osvieženie, aj keď ten humor je niekedy lacný a vtipy občas vyznejú trochu nasilu. Lenže za týmito smiešnymi scénkami sa skrýva aj kus pravdy, síce zosmiešnenej, ale tak to má pri komédii byť. S hercov mi asi najviac vadí Peťa Polnišová (aj keď sa to s každým dielom trochu zlepšuje), hlavne jej neprirodzená a afektovaná intonácia hlasu. Bez chybičky však idú Peter Sklár a Dano Heriban. Farár Mareka Majeského a jeho sutana to je kapitola sama o sebe. Na vypnutie je to super a moja inteligencia tiež sledovaním tohto seriálu neutrpela. ()

Flymaster odpad!

všetky recenzie používateľa

Pocas dvadsiatich minut som sa ani raz nezasmial a potom serial prerusila reklama. Nenasiel som jediny dvovod sa k nemu viac vracat. Ucinkuje tu sice (velky) kopec dobrych hercov, ale kvantita v tomto pripade vobec neznamena kvalitu. A aj tu kvantitu mi neguje Daniel Heriban, ktoremu neviem vobec prist na chut. sorry. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Z tej obrovskej hromady seriálových sračiek, ktorá sa na diváka valí( mňa netrafí, vyhýbam sa im) je tento seriál vcelku ok. Pravidelne to nesledujem ani zďaleka, ale zopár epizód som videl. Kvalita dielov je viac menej vyrovnaná, vtipy celkom fungujú a postavy miestnych povaľačov sú dobre zahrané. Sledovať však "priamy prenos" s porciou reklamy často rovnou dĺžke samotného seriálu je čistá samovražda. Nie som seriálový typ a ani zďaleka nie som pravidelným divákom Hornej dolnej. Ochutnal som a celkom sa to dá. Deti to majú radi, takže často na to natrafím. 60%. ()

Galéria (674)

Zaujímavosti (13)

  • V epizóde s názvom "Návšteva" je si v scénke, keď Ďuro a Sojka idú do mesta, v odraze bočného skla auta možné všimnúť kameramana. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama