Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Serge Buren (Jean Reno) je legendárny policajt, nočná mora všetkých kriminálnikov. On a jeho policajný tým mladých kolegov vyznávajú trochu netypické vyšetrovacie postupy. Medzi ich osvedčené metódy patria výsluchy zadržaných s použitím baseballových pálok... Lenže ich nadriadený začínajú mať dojem, že kovbojovi nemajú u polície čo robiť a ako supi čakajú na akúkoľvek chybu. Na parížskej scéne sa objavuje gang lupičov, ktorí neuveriteľnou rýchlosťou vykráda banky. Sú po zuby ozbrojení automatickými zbraňami a na ich konto počas lúpeží pribúda množstvo brutálnych vrážd. Buren a jeho jednotka musia použiť všetku vynaliezavosť a všetky svoje metódy, aby  zločincov zastavili... (Magic Box SK)

(viac)

Videá (3)

Trailer 3

Recenzie (198)

tron 

všetky recenzie používateľa

Nevydarené béčko stojace na bradatom Renovi (ktorému však pri pohľade na ťažkopádnu 67-ročnú chôdzu a bruško prestávam veriť tvrďákov, on ich však napriek mojim sťažnostiam stále tvrdohlavo a čoraz smiešnejšie stále hrá) a dlhej a intenzívnej akčnej scéne v prostriedku (evidentne inšpirovanej Mannovým Neľútostným súbojom). Film trvá iba hodinu a pol, zásadné udalosti v ňom neuvidíme (vystrelil na konci šéf oddelenia?) a nechápem prítomnosti Renovho tímu, keďže pri tak krátkej stopáži nie je šanca, aby sme sa s jeho jednotlivými členmi zžili. Mimo je aj ich vagabundské správanie. Jeden s kriminálnikmi bojuje prostredníctvom baranidla (!), druhý ich pacifikuje tak, že po nich šmarí baseballovú palicu. To ako vážne? Čo mám štrnásť? Samotný prípad je slabý, zlosynovia o ničom, vzájomné doberanie medzi členmi jednotky vtieravé a nevtipné (okrem „a zalej kvety“), medzi postavami nepanuje takmer žiadna chémia. Proste bieda. Celé je to strašne silácke, extrémne sa to spolieha na náhody (hajzel každého strieľa do hlavy, ale keď proti nemu stojí policajt, napáli mu to samozrejme trápne rovno do... nepriestrelnej vesty) a nemá to logiku (perfektne vycvičená, vyzbrojená a početná policajná jednotka obkľúči hŕstku kriminálnikov a mieri na nich samopalmi, brokovnicami a guľovnicami, všetci majú nepriestrelné vesty a pred sebou štíty, no kriminálnici napriek tomu vystúpia z áut a rozpúta sa nezmyselná 10-minútová akčná scéna). Jean Reno mal ísť toho dňa radšej na dobrú bagetu, než podpisovať zmluvu na tento zázrak. ()

FanKalEl 

všetky recenzie používateľa

Strhujúce akčné krimi ktoré sa s nikým neserie a je dlhé 90 min bez nejakých zbytočných hluchých miest. Moja šálka kávy, čiže bavil som sa maximálne. Má to výbornú hudbu a excelentnú prácu s kamerou. Za tú krátku stopáž sa stihlo aj spoznať postavy ale napr. keď si spomeniem na finálny záťah kde aj v ňom používali pálku a oceľovú tyč tak to už bolo trochu päsť na oko, no inač okrem toho nemám fakt čo vytknúť ak privriem oko za tú miernu neoriginalitu. Napriek tomu ma Antigang milo prekvapil takže mi nestáva nič iné urobiť, než dať plný počet. (95%) ()

Reklama

Segrestor 

všetky recenzie používateľa

Archetypy zlobr a otravné, užvaněné zviřátko jsme tu už měli. Teď je to jen ve verzi "oživlé dřevo" a nijak se to nelepší. Pořád vás otravné, užvaněné zviřátko neobyčejně sere... No, dejme tomu, že tu je nějaká ta akce navíc, člověk by to i na milost vzal. Jen škoda, že ta zmíněná akce je jen opisem slavnějšího snímku Heat s De Nirem a Alpa Chinem. Hrdinové se nám s nevyčerpatelnými zásobníky prostřílejí bez špetky atmosféry do finále a můžeme s oddechem říct: zlo prohrává a dobro žije. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Len kvôli Renovi nemôžem dať menej. Ten človek má tvar drsného, nekonvenčného policajta či vyšetrovateľa a vždy mu to bude sedieť. Hoci teraz už v pokročilejšom veku, stále pôsobí mladšie a nestráca na šarme. Film je samozrejme slabším krimi útvarom s priemernou zápletkou. Vedľajšie postavy malo výrazné a hlavne tie dlhotrvajúce strieľačky boli prehnané. Nebolo ich často, ale keď už prišli, tak minimálne 5 minút len civíte na nábojnice padajúce na zem. ()

TheDon 

všetky recenzie používateľa

Člověk by i řekl, že po dlouhé době vyhřezla na svět poctivá francouzská akční kriminálka. Bohužel tomu tak není. Tenhle film by straně chtěl bejt cool. Jenže tomu naprosto chybí atmosféra. Těch pár rádoby artovejch scén, podpořených vhodně zvolenou hudbou nedokáže vyvážit zbytek, do kterýho Benží Rošér cpe hlášky, kam může. Nefunguje to. Jako celek už vůbec ne. Nedokázal to vytáhnout nahoru ani dědeček hříbeček Reno, ani zbytek kástu. Až příště půjdu vykrást banku, rozhodně nenasypu fízlovi šest ran do vesty, ale skončím jeho mrzkej život jednou ranou doprostřed čela. Nelogičnost některých rozhodnutí tu mlátí do očí, jak hluchej cihlou do vrat. Slaboučká troječka. 45% P.s.: sedma Bmw je docela fajne služební kára ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (4)

  • Alternatívnym názvom snímky je aj názov The Squad. (MikaelSVK)
  • Při přepadení banky jsou tři lupiči vyzbrojeni puškami FN Scar a čtvrtý HK MP5K. Policie má většinou pistole Sig Sauer SP2022. Serge Buren (Jean Reno) většinou používá pušku HK 416 a v rukou jedné z policistek se objeví i puška SG 550. (JohnSmith)
  • Zásahová jednotka má na zádech nápis GIPN, což znamená Groupes d´intervention de la Police Nationale. Jedná se o regionální zásahovou jednotku. První GIPN byla založena v roce 1972 v Marseille a to po atentátu na Olympijských hrách v Mnichově 1972. (JohnSmith)

Reklama

Reklama