Reklama

Reklama

Obsahy(1)

2. časť dobrodružno-fantazijnej filmovej série Mythica.
Ďalšie dobrodružstvá mladej kúzelníčky Marek, ktorá v starodávnom mýtickom svete plnom netvorov, drakov a oblúd vládne nebezpečnými silami čiernej mágie a so svojou družinou dobrodruhov bojuje proti temným silám, ktoré chcú ovládnuť a zotročiť svet. Tentoraz musí odvážna žena poraziť legendárneho černokňažníka Szorloka a jeho vyslanca Kishkumena, ktorý sa s armádou netvorov chce zmocniť cudzej krajiny a rozšíriť v nej hrôzostrašnú nákazu - mor, meniaci všetko živé na nemŕtve.
Keď temné sily zavraždia sestru kňažky Teely a zmocnia sa všemocnej relikvie, Marek a jej priatelia čelia novému zlovestnému nepriateľovi, mysterióznemu votrelcovi Kishkumenovi, ktorý sa usiluje získať ich územie pre svojho pána Szorloka. Vyzbrojení len starými mapami, Marek a jej družina musia pretekať s časom, aby predbehli postupujúce hordy nemŕtvych kreatúr, ktoré už zamorili celú krajinu. Ich cieľom je legendárne podzemné mesto, ktoré ich môže ochrániť pred skazou Kishkumenovej armády. Marek má pritom v pätách nájomných lovcov, ktorí ju majú priviesť späť a znova uvrhnúť do otroctva. K Marekinej družine sa pridá nový bojovník, tajomný temný elf Qole. Po dlhom pátraní hlboko v podzemí však zistia, že legendárne podzemné mesto je zničené a vládne v ňom neživý - nemŕtvy drak. Marek, ktorá sa ocitla v pasci medzi drakom a Kishkumenom, musí použiť všetky svoje zručnosti a kúzla čiernej mágie, aby so svojou družinou dokázala poraziť oboch nepriateľov zároveň. Ak sa bojovníkom podarí zastaviť temné sily, získajú späť svoje životy, slobodu a k tomu aj vzácny poklad. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (31)

honajz odpad!

všetky recenzie používateľa

Jako i amatérština by klidně mohla mít scénář, smysluplný příběh a sem tam dokonce nějaký herecký výkon. Že zde hraje Kevin Sorbo je hodně tristní, přece jen podle mne má mírně na víc. A když nemám na triky, buď je tam necpu, nebo to vymyslím jinak, aby to nevypadalo až tak trapně. To samé bojové scény - když to neumím, a neumím ukočírovat kompars, tak to tam nedávám, ne? Sorry, ztráta času. ()

Palisander 

všetky recenzie používateľa

Okrem kostýmov asi všetko zle. Dojem počítačovej hry zostal zachovaný, ale partia odvážlivcov má takú spotrebu životov, že za normálnych okolností by v tomto leveli stvrdli naveky. Našťastie majú zásobu cheatov, a záporáci sú k nim tradične ohľaduplní. Ešte aj ten drak odmieta použiť oheň v uzavertom priestore, aby náhodou niekomu príliš neublížil ;-). Strašidelne insitný film s chaoticky skratkovitým scenárom. ()

Reklama

Pythonator 

všetky recenzie používateľa

Kouzlo jedničky už se trochu vytratilo a i ta hudba už není natolik dokonalá. Pořád si to ale drží jistou úroveň, na kterou většina obdobných fantasy braků nedosáhne. Pořád ti samí sympatičtí herci a pořád to stejné nadšení pro látku. Pocta žánru a všem magorům, kteří mají srdce na stejném místě jako tvůrci. Mě to bavilo, jen bych ocenil lepší scénář. Oproti jedničce opravdu znatelný pokles. Zajímavé je, že ve dvojce mi přijdou obě herečky víc sexy než v jedničce, přitom je to ze stejného roku. Že by jiný maskér? To je to kouzlo filmařiny. ()

Ryuuhei 

všetky recenzie používateľa

První díl byl docela zábavný a pěkně odsýpal. Oproti tomu tento druhý o dost klesl. Ohranou a ohláškovanou družinu obohatil jen divnej, počmáranej týpek, všechno se strašně vleklo a jediné, co by jakž takž vyšlo, byl souboj s digitálním drakem. Zbytek? Zmatečné flashbacky, občas člověk nevěděl, kdo s kým bojuje a kdo proti komu a obecně, scény na bojišti zoufalé - stačilo se podívat do pozadí a bylo vidět, že jen tak máchají do vzduchu. Ano, přihlížím k tomu, že se pořád jedná o dílo party nadšenců, ale tentokrát jsem opravdu často přestával vnímat a vlastně se vůbec nebavil. A to je špatně. Navzdory tomu jsem opravdu zvědavej, jak si povedou další tři díly, které by měl mít v režijní ruce někdo zkušenější. ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Je to celkem ucházející pokračování prvního filmu v tom smyslu, že je to kvalitativně v podstatě stejné, je zde pár dobrých scén, a i když je to levné, tak přece jen máte pocit, že je to fantasy a ne jenom rádoby historický film. Není na tom nic skvělého, ale dá se to celkem snadno zhlédnout, aniž byste utrpěli velkou újmu. ()

Galéria (7)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené