Reklama

Reklama

Obsahy(1)

2. časť dobrodružno-fantazijnej filmovej série Mythica.
Ďalšie dobrodružstvá mladej kúzelníčky Marek, ktorá v starodávnom mýtickom svete plnom netvorov, drakov a oblúd vládne nebezpečnými silami čiernej mágie a so svojou družinou dobrodruhov bojuje proti temným silám, ktoré chcú ovládnuť a zotročiť svet. Tentoraz musí odvážna žena poraziť legendárneho černokňažníka Szorloka a jeho vyslanca Kishkumena, ktorý sa s armádou netvorov chce zmocniť cudzej krajiny a rozšíriť v nej hrôzostrašnú nákazu - mor, meniaci všetko živé na nemŕtve.
Keď temné sily zavraždia sestru kňažky Teely a zmocnia sa všemocnej relikvie, Marek a jej priatelia čelia novému zlovestnému nepriateľovi, mysterióznemu votrelcovi Kishkumenovi, ktorý sa usiluje získať ich územie pre svojho pána Szorloka. Vyzbrojení len starými mapami, Marek a jej družina musia pretekať s časom, aby predbehli postupujúce hordy nemŕtvych kreatúr, ktoré už zamorili celú krajinu. Ich cieľom je legendárne podzemné mesto, ktoré ich môže ochrániť pred skazou Kishkumenovej armády. Marek má pritom v pätách nájomných lovcov, ktorí ju majú priviesť späť a znova uvrhnúť do otroctva. K Marekinej družine sa pridá nový bojovník, tajomný temný elf Qole. Po dlhom pátraní hlboko v podzemí však zistia, že legendárne podzemné mesto je zničené a vládne v ňom neživý - nemŕtvy drak. Marek, ktorá sa ocitla v pasci medzi drakom a Kishkumenom, musí použiť všetky svoje zručnosti a kúzla čiernej mágie, aby so svojou družinou dokázala poraziť oboch nepriateľov zároveň. Ak sa bojovníkom podarí zastaviť temné sily, získajú späť svoje životy, slobodu a k tomu aj vzácny poklad. (TV JOJ)

(viac)

Diskusia

breeder

breeder (hodnotenie, recenzie)

Dabing z JOJky je síce slovenský a ok, ale ten preklad je hrozný. Vravím vám, keď nevie prekladač o téme nič prekladá otrocky. Lich Lord nie je žiadny Král Lich (bože ako debilne to znie). Skôr Pán nemŕtvych alebo nemŕtvy pán, alebo pán smrti, kráľ smrti hocičo, len nie ten stupídny kráľ lich, hrôza.

breeder

breeder (hodnotenie, recenzie)

Celkom dobré fantasy. Fantasy filmov je ako šafranu, obzvlášt tých lepších. Páčili sa mi drobné detaily, napr. stvárnenie čarovnej paličky ale aj bludenie v podzemných jaskyniach. Akcia mi prišla v pohode (žiadny parkinson). Ten drak bol ozaj viditeľne digitálny a pohyby nie celkom plynulé, avšak celkovo je film ok. Ale deti to asi baviť moc nebude.

Ide o to, že príbeh niekomu môže prísť nudný, avšak tu sa kladie dôraz aj na rozprávanie a nie len na akciu. 

Taký lepší fantasy TV film.

PS: Kevin Sorbo mi tu prišiel zbytočný (v 1. dieli +/- tiež). Možno to brať ako cameo.

Reklama

Reklama