Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jacquelyn (AnnaSophia Robb) je problémová dospívající dívka. Její mladší sestra žije u pěstounské rodiny, avšak ona ji od ní už po několikáté odláká. Chce si vzít sourozence na starost. Ovšem to nepřipadá v úvahu, jelikož i když je plnoletá, nemá práci ani kde bydlet. A tak si hledá zaměstnání. Díky několika lžím se stává pečovatelkou. Je jí svěřena autistická dcera jedné zoufalé matky. Jacquelyn změní vizáž i chování a snaží se najít si cestu k nemocné dívce. (Kacitr)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (26)

misterz 

všetky recenzie používateľa

Pekne spracovaný rodinný film o tom, aké peklo pre rodinu a všetkých okolo dokáže byť choroba nazývaná autizmus. A pochopiť vnútorný svet autistu dokáže naozaj v mnohých prípadoch iba outsider spoločnosti, takže v tomto smere aj celkom vierohodný snímok s vynikajúcou AnnaSophia Robb. Sympatické, že sa divák nedočká žiadneho extrémne presladeného záveru. 70/100 ()

PetrPan 

všetky recenzie používateľa

"Je dobrá v číslech nebo tak? Ona není žádný Rain Man" Rýpnutí do dešťového mužíčka mě ve filmech o autismu vždycky potěší. A Srdcový kluk nezůstává jen u něj a přináší milý a přitom skutečně realistický (kdo ví o čem mluví, může to prohlásit) příběh plný prosté naděje a obyčejné lásky, což mi u takového tématu nikdy nepřijde jako klišé. Plný počet bez váhání. ()

Reklama

Marqta 

všetky recenzie používateľa

Povedený snímek o autismu a nejen o něm. Děj je sice takový "učebnicový" aneb jak se ze zlobivé holky rozumná žena stala, ale je to podané příjemnou formou. Všechno působí reálně, rozhodně to nepadá k nějakým vyumělkovaným klišé, kde myslím docela často filmy s podobnými motivy končí. (Ted teda nemyslím filmy o autismu, ale spíš ty o nějaké "nápravě". ) Děj má spád, člověk se nenudí, občas zazní nějaký vtip, občas jen takový hořko-sladký vtip a občas mi z toho bylo smutno. Moc se mi líbila práce s kamerou a náhledy z pohledu autistické holčičky. Mimochodem Taylor Richardson, která Glory hraje byla skvělá! Za mě to jsou tři a půl hvězdičky. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

"Jack Of The Red Hearts" je film, pri ktorom som mal skutočne obavy, či sa k nemu vôbec budem vedieť dostať. A rovnako mám obavy, že napriek pár zvučným menám je to film, ktorý asi veľa ľudí prehliadne. A je to podľa mňa úprimne škoda. Napriek tomu, že príbeh je trošku predvídateľný a sú tu klišé, ktoré sme videli už viackrát, mimo iné klasický príbeh, kde sa odhalí, že naša hlavná hrdinka klamala o určitých veciach a nahnevá tým všetkých okolo seba, no musím povedať, že je to jeden z tých filmov, kde by človek chcel, aby k tomu Jacquelyn prišla sama. Ale na druhú stranu je tu toľko vynikajúcich momentov, že to film podľa mňa film tieto problémy vie zakryť a človek si ho vie užiť. Taylor Richardson bola absolútne vynikajúca a v každej sekunde som videl všetko, čím mala byť. Rovnako vynikajúca je tu podľa mňa ale aj AnnaSophia Robb, ktorá bola aj dôvodom, prečo som sa o tento film výrazne zaujímal. A napriek tomu, že to už nie je Leslie Burke z filmu Bridge To Terabithia, nie je nám o nič menej sympatická či skvelá. Chápeme jej pohnútky, jej dôvody, no súčasne vidíme aj to, že si Glory úprimne obľúbi. Ale to sme už videli miliónkrát. Čo je zaujímavé je fakt, že nielen Glory naučí niečo Jack, ale aj opačne. Jack niečo dá Glory. A je to krásne zachytené v scénke, kde sa snaží Jack naučiť jesť Glory lyžicou. Najprv si človek trošku ťuká na čelo, lenže potom to pochopí. A skvelé je aj to, že Jack vníma Glory ako inteligentné dievča. Dúfam, že som sa v úvodnej vete zmýlil a film si pozrie viacero ľudí. Pretože si to reálne zaslúži. Nech z tohto filmu nie je tohtoročné Like Sunday, Like Rain alebo Match. Pretože tak ako tieto filmy, aj tento si zasluhuje oveľa väčšiu dávku pozornosti. A už sa teším, až si ho pozriem znovu. Hodnotenie: A ()

JohnCZ 

všetky recenzie používateľa

AnnaSophia Robb po letech v dobré roli. Skvělé nezávislé drama o dívčině, co se pod falešnou identitou vetře do rodiny a stará se o autistické dítě. Zpočátku spíše boj, ale po čase objeví něco, co o sobě ani netušila. Prostě vcelku klasický mírně šablonovitý příběh, ovšem velmi dobře napsaný a zahraný. Film možná místy zidealizovaný a nerealistický, ale taky lidský a hřejivý. Jen ten konec mohl být o trošičku méně otevřený. ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (1)

  • Režisérka Janet Grillo je sama matkou syna s poruchou autistického spektra. (anarya)

Reklama

Reklama