Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dcéra čarodejníčky Dina  zdedila  po matke nadprirodzené schopnosti: dokáže sa pozrieť človeku priamo do duše a vyvolať v ňom pocit hanby za jeho činy. Keď   jej matku neprávom obvinia z hrozných vrážd, Dina sa rozhodne odhaliť pravdu, kvôli čomu sa ocitne uprostred nebezpečného boja o moc a v ohrození vlastného života. Stredoveké fantasy plné drakov a mágie sa nakrúcalo okrem  iných lokácií aj  v slávnych barrandovských štúdiách. (Film Europe)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (67)

classic 

všetky recenzie používateľa

Zaujímavá koprodukčná hraná rozprávka z temného a špinavého, zlovestného STREDOVEKU o zlých drakoch, falošnom kráľovi Drakanovi z Dunkarku, ktorý pije dračiu krv, aby mal väčšie GULE, ďalej s nádejnými veštkyňami, matkou a dcérou, ktoré sa ocitajú na okraji priepasti, aj keď sa dokážu obe pozrieť človeku do očí, a mať ho dokonale prečítaného, občas to nestačí. Tento film mi pripadal strašne jednotvárny a jednoduchý, až amatérsky, ktorý by som skôr poslal do televízie a na nosiče DVD, ako do kín, kde sa nehodí... ? Je to snímok, pri ktorom si poviem : „OK, je to v podstate neškodná sprostosť so sympatickými hercami a nesympatickým hlavným predstaviteľom, s dobrým flashbackovým strihom, obstojnou výpravou a kamerou, že sa nič zlého nestane, keď venujem pozornosť aj vskutku obyčajnému filmu, po ktorom sa o pár minút na to, zľahne úplne zem, že si asi naň už nikdy nespomeniem... ? ” ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Trochu temnejšia rozprávka s peknou severskou atmosférou, ktorá sa vám bude páčiť najviac vo vianočnom období. Nejde o žiadne premyslené fantasy, príbeh je jednoduchý ako len byť môže, i keď sme svedkami aj krutého vraždenia, tak vytvárať deťom nočné mory nikto nemal v úmysle. Dievčatá mi trochu splývali a asi na to prišli aj tvorcovia počas nakrúcania a rozhodli sa využiť služby kaderníčky. Záver je problematický, jedna z dôležitých postáv prejavila súcit a tým pádom nevieme, akú má kráľovstvo budúcnosť. Možno išlo o snahu vytvoriť živnú pôdu pre druhú časť. ()

Reklama

slunicko2 

všetky recenzie používateľa

Od pohádky k fantasy a zase zpátky. 1) Film představuje společný skandinávský porod. Jen jsem si říkal, kde v Norsku či kde přišli k tak pěknému gotickému hradu. A ejhle - studio Barrandov to jistí._____ 2) Snaha vyhnout se americkému happyendu s jásajícími vesničany přivedla tvůrce k organizaci podivného útěku do Českého Švýcarska._____ 3) Ve skutečnosti, jak jsem zjistil studiem historických análů, draci sežrali všechny lokály včetně Drakana a jeho matky a posléze i uprchlíky a založili nový demokratický stát Sauriu._____ 4) Spoiler. Oceňuji způsob, jak se úspěšně ubránit tomu, aby si čarodějka v mých očích přečetla, za co se stydím. Prostě se za nic nestydět._____ 5) Z herců zaujali 35letý Dán Peter Plaughborg (vládce Drakan) a můj oblíbený 29letý Nor Jakob Oftebro (podezřelý Nikodemus). ()

Ironfood 

všetky recenzie používateľa

Naděje na nový svěží severský vítr ve světě filmové fantasy vzaly rychle za své. Naopak se zdá, že tvůrci se pro jistotu rozhodli vyvarovat jakékoliv invence. Po vizuální stránce tuctové, postavy a dialogy nezajímavé, napětí žádné, děj primitivní a na celovečerák mi přišel celkem nedostatečný. Což ve spojení s dokořán otevřeným koncem vyvolávalo dojem spíše nějakého seriálového pilotu než plnohodnotného filmu. Taky bych řekl, že zvláštní schopnost hlavní hrdinky se určitě dala využít a předvést zajímavějšími způsoby.. Navíc mi přišlo, že její představitelka občas vypadala tak nějak příliš dospěle. ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Severskou kinematografii mám rád, ale ty jejich pohádky nedokážu úplně rozkousat. Ono to totiž vždycky skončí někde na půl cesty mezi klasickým příběhem pro děti a dobrodružným hororem. A to je i případ čarodějnické dcerky. Příběh fajn a odsejpá, vyvedla se drsná středověká atmosféra a zahrané to bylo na jedničku, ale pořád se nemůžu zbavit dojmu, že film není ani rybou, ani rakem. Ale i přes výhrady se mi to docela líbilo, takže hodnotím lehce nadprůměrně. 60% ()

Galéria (37)

Zaujímavosti (3)

  • Středověká fantasy plná draků a magických praktik byla natáčena mimo jiné ve slavných barrandovských studiích. (Zdroj: Film Europe)
  • Snímek se natáčel také v okolí Pravčické brány, u zámečku (nynější restaurace) Sokolí hnízdo a můžeme v něm vidět i Malý pravčický kužel. (Frency)

Súvisiace novinky

Scandi II – horký severský koktejl filmů

Scandi II – horký severský koktejl filmů

12.01.2016

Druhý ročník festivalu Scandi nabídne od 13. do 19. ledna přehlídku špičkových severských filmů v komplexním distribučním „cloudu": 13 filmů v deseti českých kinech, 41 VOD titulů na portálech… (viac)

Dánové rozjeli filmové série

Dánové rozjeli filmové série

21.12.2014

Dánská kinematografie platí za velmi kvalitní a úspěšně se prosazuje i v zahraničí. V poslední době se tamní produkce zaměřila i na adaptace domácích úspěšných knižních sérií do filmový podob. Zatím… (viac)

Reklama

Reklama