Reklama

Reklama

Komando nehanebných bastardov

Trailer 1

Armádny kapitán so škandalóznou minulosťou Jack Wosick (Luke Goss) dostane šancu napraviť si reputáciu v čele bandy stratených existencií prezývaných War Pigs. Ich úlohou je podniknúť tajnú misiu za nepriateľské línie a vyhľadať a zmocniť sa nacistami vyvinutej super zbrane - ťažkého delostreleckého kanónu V3, ktorý by znamenal neprekonateľnú výhodu nad Spojencami. Ostrieľaný veterán 1. svetovej vojny Jack musí svoje nové mužstvo vycvičiť, veliť mu a vydobyť si jeho rešpekt, aby z nich za asistencie kapitána Hansa Picaulta (Dolph Lundgren) a nemeckého antifašistu v službách francúzskej cudzineckej légie plukovníka A.J. Reddinga (Mickey Rourke), urobil fungujúcu prieskumnú jednotku. (TV Dajto)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (88)

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Jeden z tých filmov, ktorý by mohol byť kľudne počítačová hra a ja by som si ju zahral. Všetko je dopredu jasné, žiadny vývoj postáv. Vzťahy sú nastavené a dochádza v nich len k nevyhnutným zmenám. Scenéria typicky Littlovská, les, zopár vojačikov, nejaký ten HAKL a tank. Ale zlepšil obsadenie. To cením. Švéd hrajúci Francúza v nemeckej uniforme, Goss mal už aj lepšie šteky, ale ušlo to. Rourke akoplukovník sa tam len mihol a neurobil na mňa ten dojem, aký som od neho čakal. Malo to dve akcie, pri tej druhej sa ale nechal scenárista uniesť a nedomyslle detaily. Inak zvyšok je vata o ich tréningu a minulosti hlavných predstaviteľov. Pozeratelné. 2 z 5 ()

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa

My name its not Fritz. Já se teda hrozně nudil a pokud od toho čekáte intenzivní válečnej akčňák ve stylu Fury, nebo se těšíte jak bude Dolphík kosit nácky po desítkách a do toho vytrvale hláškovat, tak se budete nudit taky. Dolph a Luke Goss jako dvojka mentorů kteří zacvičují komando mladých sráčů na nebezpečný úkol, nejsou úplně špatní, ale teprve ve chvíli kdy se Lundgren v rámci infiltrace převleče za Německýho oficíra se ukáže jaká role by mu padla jako ušitá. Takhle není špatnej, ale v akci se prakticky nepředvede a i když tenhle marnej film táhne jak se dá, tak lze úspěšně pochybovat o smyslu jeho role v tomto laciném spektáklu. Ano velmi laciném. Na pořádnou akci patrně nebyli peníze a tak se jenom kecá a filozofuje, mimo úvodní a závěrečné sekvence se ve filmu nic neděje a kromě ústředního dua už vás ve filmu nikdo jiný nezaujme.35% ()

Reklama

beso74 

všetky recenzie používateľa

Nudný akčný film, u ktorého navyše aj nejakú tu potencionálnu srandu zabil nešťastný preklad War Pigs ako bojovej bandy a použitie tohto termínu aj pri preklade dialógov v samotnom filme. Variácia na Dirty Dozen, akurát s tým rozdielom, že tu sa kvôli finančným suchotám 12 vojakov nepodarilo poskladať a že je tu zväčša zobrazený nudný rutinný výcvik, pri ktorom vojaci a aj divák ožije až pri scéne s výukou kreslenia. Navyše sa tu dokopy nikomu nič nestane a záverečná (jediná) akcia je rýchlo odfláknutá. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

War Pigs je dá sa povedať pomerne slušný vojnový film, s nízkym rozpočtom, ale napriek tomu zvládnutý v rámci akcie a napätia. Tvorcovia sa snažili čo im rozpočet dovolil a tak je výsledkom svojím spôsobom nenáročný pohodový vojnový snímok bez zbytočných ambícií a prekvapenia. Človek tak, ako vždy fandí klaďákom. Aj keď som znalcom mnohých vojnových snímkov, zaradím aj tento medzi vojnové filmy, čo stoja za občasné zhliadnutie. Tentoraz sa pred kamerou zišli dvaja pozitívni hráči akčných filmov. Dolph Lundgren a Luke Goss. Pravda, ešte im tu sekunduje ostrieľaný Mickey Rourke, ale ten je tu tak krátko, že ho ani nepočítam. Fajn príbeh, spracovanie obsadenie i dej. Až na víťazoslávny záver, kedy si odkráčali z nepriateľskej línie a tábora ako králi to hodnotím vcelku kladne. ()

hrona 

všetky recenzie používateľa

Upřímně domluvit se s partou kamarádů, hodit na sebe vojenské hadry, zalézt do Prokopáku, nasadit paintballové zbraně a do toho týpka, který to celé natočí na kameru, dopadlo by to úplně stejně jako tento produkt. Partička šesti nevycvičených vojáčků, kterým stačí párkrát vyběhnout na kopec s pytlema na zádech a už jsou nejlepší válečná banda armády, do toho Lundgren jako takový hodný strýček na pokec. Goss jako šéfik, kterýho prostě musíte litovat díky jeho osudu a Rourke mihnoucí se ve dvou záběrech jako otrkaný velitel zadávající téhle bandě prakticky nemožnou misi. A k té misi? Když tato parta pobije rotu německých vojáků s pancéřovanými vozy tím, že na ně použije dva granáty a jeden zásobník z kulometu, se ještě překousnout dá, ale že si nakráčí přímo do německého prý nejlépe zajištěného objektu, aniž by mrkli okem, tam vše během dvou záběrů vystřílí a na závěr splní, nebo nesplní misi? To už opravdu hlava nebere. Použité lokace - les, cesta a stará továrna. Spojlerů se zde obávat není potřeba. Ztráta času každého, kdo si tento film vloží do přehrávače. ()

Galéria (102)

Zaujímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo od 21. října do 12. listopadu 2014. (GASTON73)
  • Při výcviku jsou použity zcela anachronické uniformy. Americká armáda během 2. světové války nepoužívala bundy se zipem. Jediné bundy se zipem byly kožené letecké. (grovik.net)
  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohráva v Európe, celé jeho natáčanie prebiehalo v americkom štáte Utah. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama