Reklama

Reklama

Lion

  • Česko Lion (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Päťročný indický chlapec Saroo sa stratí vo vlaku, ktorý ho odvezie tisíce kilometrov od jeho domova a rodiny. Ocitne sa v uliciach Kalkaty, kde sa musí naučiť sám a opustený prežiť. Po strastiplnej a nebezpečnej ceste sa naňho usmeje šťastie a adoptuje si ho manželský pár z Austrálie. O dvadsaťpäť rokov neskôr, vyzbrojený len hŕstkou nejasných spomienok, neochvejným odhodlaním a revolučnou technológiou Google Earth, sa vydáva na dlhú cestu za svojou stratenou rodinou v ďalekej Indii. (Forum Film SK)

(viac)

Videá (19)

Trailer 2

Recenzie (259)

luka4615 

všetky recenzie používateľa

Není absolutní pochyb o tom, že Lion byl natočen na základě úžasného životního příběhu, avšak dovolím si tvrdit, že ani sám život by nenapsal něco tak neuvěřitelně přeslazeného a místy i nesympatického. Možná to byl režisérův záměr, kdo ví, nicméně na mě osobně tyto části působily jako velmi rušivý element v jinak dobře namíchaném filmovém koktejlu. Až tento velmi podstatný detail nemám k filmu Lion žádné výtky. Všechno ostatní, začínaje poutavým úvodem a konče hereckými výkony, funguje tak jak se v rámci filmu očekává. „I'm not from Calcutta... I'm lost.“ ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Film, ktorý je zaujímavý viac tým, že nám hovorí, aké veľké príbehy sa na našom svete môžu odohrať, ako to, ako je umelecky spracovaný. Pre niekoho možno lacná emocionálna ždímačka, ale tak ak ma film svojou témou dojme, tak si myslím, že je to v poriadku a toto sa aj v mojom prípade stalo. Príbeh o tom, že každý má svoje korene a človek je vo sojom vnútri tvor "nevykoreniteľný". Hold ak sa vám niečo podobné v živote stane, asi sa budete cítiť podobne ako Saroo. No a niektoré oblasti Indie sa zrejme nikdy nezmenia. Čo bolo ale v tomto prípade veľkou výhodou pri hľadaní svojej rodiny. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Prvá polovica filmu je úplne úžasná, pre nás Európanov zaujímavo špinavá, plná krásnych exteriérov i pohľadov do života bežných, prevažne chudobných ľudí v Indii. Musím pochváliť castig, malý Saroo je vážne roztomilý chlapec a dlho si budem pamätať jeho nočné blúdenie opusteným vlakom, kde tenkým vláskom volá meno svojho brata: "Guduu." Potešila ma i nezvyčajne civilná N. Kidman v zaujímavej roli, v akej sme ju ešte nevideli. Hudba je výborná, zvlášť na mňa zapôsobila v záverečnej scéne hľadania domova cez Google Earth na notebooku. Hudba v tej scéne nemá nejaký výrazný motív , ale napriek tomu bola veľmi účinná. Druhá polovica filmu trochu stratila tempo, ale dojímavý záver to opäť zdvihol. Výborne zapadli i skutočné zábery v úplnom závere filmu. 80%. ()

Frajer42 

všetky recenzie používateľa

Spoilery! Hrozně se mi líbila první polovina, kdy byl chlapec ještě malý a potýkal se s nástrahami Indie, kde na každém rohu číhal pedofil. Bylo k vidění krásné prostředí, děj byl neskutečně dramatický a malý hrdina velmi rozkošný. Jsem si jistý, že v blízké době bude k vidění i jinde. Jakmile se děj přehoupl do Austrálie, kde si chlapce adoptovali Nicole Kidman a Faramir, tak snímek postupně začínal být dost o ničem a nezachránil to ani adoptovaný bratr hlavního hrdiny - mentoš Mentoš, či velký sympaťák Dev Patel. Film uvádí, že byl inspirovaný skutečnou událostí. Nechce se mi věřit, že hlavní hrdina hledal svůj domov pomocí nekonečného procházení map namísto toho, aby svůj domov našel během okamžiku pomoci zkomoleného názvu své rodné osady, který si pamatoval. Myslím si, že by to byla pro danou aplikace mnohem lepší reklama, která by demonstrovala její brutální efektivnost. To, že se člověk musí hrabat pěkně dlouhou dobu v mapách, aby našel to co hledá je spíše kontra reklama. V závěru mě zklamalo shledání, které proběhlo na mé straně zcela bez emocí. Vynahradily mi to záběry skutečného shledání, které následovaly potom. Viděno v rámci Filmové výzvy 2017. Film mi vybrala uživatelka Khalesi. ()

Galéria (110)

Zaujímavosti (21)

  • Postava Rooney Mary (Lucy) nie je založená na skutočnej osobe, ale je kombináciou viacerých Saroových priateliek, ktoré s ním boli počas hľadania. (Astonko)
  • Celosvětová premiéra proběhla 10. září 2016 na Toronto International Film Festival. (BMW12)
  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo na mnohých miestach v Indii, juhoaustrálskej Tasmánii, ale aj priamo v austrálskom Melbourne. (MikaelSVK)

Súvisiace novinky

89. Oscary - výsledky

89. Oscary - výsledky

27.02.2017

Letošní nejprestižnější filmové ceny byly uděleny. Americká Akademie umění a věd rozhodla o tom nejlepším, co bylo v Hollywoodu i jinde ve světě natočeno. Filmem roku se navzdory očekávání stalo… (viac)

Nominace na Oscara

Nominace na Oscara

24.01.2017

Letošní nominace na Oscary totálně ovládl muzikálový La La Land. Jeho 14 zářezů dorovnává rekord Vše o Evě a Titanicu, zatímco si pomyslné stříbro a bronz rozdělila sci-fi Příchozí s dramatem… (viac)

Reklama

Reklama