Reklama

Reklama

Chris Kennedy

Chris Kennedy

Zaujímavosti (5)

Cesta nádeje (2014)

  • Prívalové dažde zmenili filmové zákopy na bojisko na haldu bahna, čo si vynútilo dočasné zastavenie nakrúcania z bezpečnostných dôvodov. Štáb produkčného dizajnéra Christophera Kennedyho vystužila steny priekopy, aby sa predišlo zrúteniu, čím chránili hercov, štáb a vybavenie. (Arsenal83)

Cesta nádeje (2014)

  • Na bitku pre Galipoli boli použité miesta v južnej Austrálii. Vo svojom výskume produkčný dizajnér Christopher Kennedy vykonal terénne prieskumy skutočného bojiska, ktoré bolo od roku 1919 znovu zalesnené a väčšina z neho je teraz chránenou pôdou. Povedal: "Všetky zákopové súpravy boli postavené v pieskovom lome neďaleko pobrežného mesta Adelaide a boli navrhnuté tak, aby zodpovedali topografii krajiny na tureckom polostrove." (Arsenal83)

Cesta nádeje (2014)

  • Produkčný dizajnér Christopher Kennedy komentoval natáčanie v Turecku: „Mať skutočný kontext pre tieto scény bol skutočný dar, ale premeniť ich späť na zdanie ich reality z roku 1919 bola ďalšia vec, ktorá si vyžadovala ambiciózny, ale starostlivo premyslený prístup. Väčšina miest v Istanbule nebola k dispozícii dlhšie ako jeden deň, niekedy len niekoľko hodín. Išlo teda o akúsi situáciu, kde sme narýchlo museli obsadiť priestory na veľmi krátky čas, úplne ich premeniť a potom vrátiť späť do pôvodného stavu, niekedy všetko za menej ako hodinu." (Arsenal83)

Scénograf

Reklama

Reklama