Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hriešne bohatá Florence Foster Jenkins (Meryl Streep) je v roku 1944 na výslní vrcholu newyorskej spoločnosti. So svojím manželom a manažérom v jednej osobe, St. Clair Bayfieldem (Hugh Grant), veľkorysým patrónom klasickej hudby, zahŕňajú mestskú smotánku výberom slávnych operných árií v podaní samotnej božskej Florence. Jediným nedostatkom jej vystúpení je skutočnosť, že Florence nielenže nedokáže udržať pri speve melódiu, ale jej hudobné nadanie a hlas sú jednoducho príšerné. Takúto drobnosť však dokáže dobrý milujúci manžel vyriešiť. Bayfield udržuje svoju Florence v presvedčení, že jej spev je priamo nadpozemsky krásny. A tak Florence vždy spieva pre starostlivo vybrané a zaplatené publikum, či veľmi lojálnych priateľov. Povzbudená svojimi úspechmi, Florence sa rozhodne splniť si celoživotný sen: vystupovať v Carnegie Hall. Vo svojej neskrotnej štedrosti rozdá na svoj chystaný koncert tisíce vstupeniek veteránom vracajúcich sa z vojny. Bayfield, ktorý ju láskyplne chráni pred krutou pravdou, musí čeliť najťažšej výzve svojho života... (Magic Box)

(viac)

Videá (6)

Trailer 4

Recenzie (271)

Stanislaus 

všetky recenzie používateľa

"People may say I can't sing, but no one can ever say I didn't sing." Božská Florence je film, který těží zejména z úžasného hereckého obsazení a samotného námětu. Meryl Streep je Paní herečka a v roli "nejfalešnější zpěvačky všech dob" pouze potvrzuje svoje kvality - nabíledni je porovnání s muzikálem Mamma Mia!, co se Merylina zpěvu týká. Hugh Grant mě svým výkonem mile překvapil a dokázal, že vedle sukničkáře Daniela z Deníku Bridget Jones umí zahrát i na vážnější notu. Vedle toho musím rovněž zmínit Simona Helberga, který svým připitomnělým šklebením (samozřejmě v dobrém slova smyslu) dodával filmu na humoru. Čímž se dostávám k tomu, že ve filmu fungovala skvěla jako humorná tak i dramatická stránka. Když Florence začala zpívat při pravidelných zkouškách nebo před publikem, tak mi to v momentě vyvolalo úsměv na tváři, čemuž pomáhali i další aktéři (zejména ta blondýna). Naproti tomu stojí dramatická linie, která vyvažuje onu odlehčenost - ať už jde o Florencinu nemoc či její bezbřehou touhu zpívat nebo její alternativní vztah s manželem. Musím se zde přiznat, že před tímto snímkem jsem neměl o někom jako Florence Foster Jenkins vůbec ponětí, což je možná tak trochu ostuda. Zkrátka kvalitně natočený životopisný snímek o jedné neobyčejné ženě, která se do dějin zapsala právě tím, že vynikala z davu svou extravagantností a nezaměnitelným zpěvem - byť byl otřesný. ()

Zeck 

všetky recenzie používateľa

Božská Florence zkrátka zrcadlí život každého uživatele CSFD. Považovala se za geniální operní pěvkyní a přitom jen nesoudně chrochtala v rafinovaných kostýmech za aplausu všech neupřímných oportunistů, které za život poznala. My zase v našich hlavách píšeme geniální recenzní díla, která se zapíší do historie kulturní kritiky, naše slovní zásoba je nevyčerpatelná, obraty rafinované, vypovídající hodnota, že by si komentáře mohli tvůrci mrsknout vedle hvězdiček z festivalů na propagační materiály. Jakmile to ale dáte přečíst komukoliv jinému, z lyrického mistrovského díla se rázem stávají hieroglyfy a geniální myšlenky se rozplývají ve schizofrenním oparu blábolení. Z5 (zaznamenali jste tu uměleckou zkratku?) k filmu. Jedná se o normovanou komedií, která chce chytit za bránici, srdce a koule. Nic, co by vyčnívalo nad rámec instantní zábavy z produkce britských komedií, které zkrátka ve většině případů zaberou, zvláště pokud máte v hlavních rolích vynikající Meryl a prošedivělého, bordely prošukaného Granta, který si jakousi falešnou britskou eleganci a šarm stále ponechal. Představitel teplého klavíristy pak vše příjemně dokoření zábavnou mimikou a totálně nenáročný večer ohromného kulturního kritika z CSFD je rázem naplněn! 75 % ()

Reklama

silentname 

všetky recenzie používateľa

Bude trošku ťažké si o tomto filme niečo povedať bez toho, aby sme si pripomenuli aprílový film, ktorý sa venoval postave s rovnako falošným hlasom s názvom Marguerite. A kým tamten film bol čisto fiktívny, len rozprával príbeh o žene s podobným osudom, tento film zachytáva život skutočnej Florence. Aby som teda uviedol hneď na úvod, v jednom má tento film v mojich očiach veľký kredit. Vzťah medzi Florence a jej manželom mi príde veľmi úprimný a som veľmi rád, že film sa už od začiatku sústredí tam, kam sa sústrediť má. Na život Florence. Žiadna love story, ktorá je hlavnou dejovou líniou, kde príbeh Marguerite bol akoby viac na okraj. Takže v tomto je tento film lepší. Kde ale podľa mňa viac stráca je asi všetko ostatné. "Marguerite" ma po celý čas držala a dokázal som to sledovať so zvedavosťou. Tu som mal pocit, že ma to častejšie začínalo nudiť a hlavne sme vedeli čo príde a aj ako to dopadne. A ani záver nie je podľa mňa až tak dobre dotiahnutý. Ale to opäť len v rámci porovnania. Pôsobí tento film viac americky a neubránime sa v ňom niektorým klišé. Postavy sú v ňom dobre a počúvať falošnú Meryl Streep v tomto filme je niekedy skutočne neskutočné, ale neviem čo iné by som pochválil. Vlastne... výprava a kostýmy sú úžasné. Klobúk dolu. Celkovo je to pre mňa film na jedno pozretie. Lepšie v rámci priemeru, vynikajúco ale vyzerá. Rozhodnite sa sami. Prípadne si pozrite oba filmy a rozhodnite sa, ktorý je podľa vás lepší. Hodnotenie: C+ ()

Slarque 

všetky recenzie používateľa

Stephen Frears to obdivuhodně vybalancoval. Divák se tedy může klidně bavit neuvěřitelně falešným operním zpěvem, ale přitom se zpěvačce film vůbec nevysmívá. Hodně tomu samozřejmě nahrává tradičně perfektní herecký výkon Meryl Streep. Ještě lepší je, že na to není sama, protože Hugh Grant je jí tu rovnocenným partnerem. Simon Helberg jen na pozadí přizvukuje a dělá humor, a pak už je tu jen pár naznačených ženských postav, jinak je to opravdu komorní příběh pro tři. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Tak túto historickú anomáliu vôbec nechápem a nechápem ju ani po pozretí evidentne značne štylizovaného filmu. Nakoniec je to film o láske a nesmiernej oddanosti a otvára otázku, či to v tomto smere nebolo zo strany pána priateľa a manažéra kontraproduktívne, aby sa aj sama zodpovedala, že teda asi nie. Grant, Streep aj Helberg dokonalí, len ma skrátka tento príbeh nezaujal natoľko, aby som sa do ich postáv dokázal, respektíve chcel vcítiť. 70% ()

Galéria (90)

Zaujímavosti (25)

  • Ve skutečnosti vydala Florence Foster Jenkins jen jednu jedinou profesionální nahrávku. (jezurka42)
  • Příběhem Florence Foster Jenkins se také inspirovali tvůrci francouzského filmu Marguerite (2015). (Athree)
  • Při rozhovoru pro CBS Meryl Streep prozradila, že to byl její nápad, aby se při natáčení scén z Carnegie Hall jako první natáčely reakce diváků v sále. Důvod byla autenticita diváckých reakcí na Florencin zpěv, které by při druhém či třetím poslechu nepůsobily realisticky, jelikož by si na její zpěv už zvykli. (Patw)

Súvisiace novinky

Startuje Best Film Fest

Startuje Best Film Fest

14.12.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (viac)

Reklama

Reklama