Reklama

Reklama

Pri údržbe vedenia vysokého napätia pracujú elektromontážne tímy vo veľkých výškach a v každom počasí, len aby zabránili výpadkom dodávky elektriny. Práca pod vysokým napätím je extrémne nebezpečná, a tak aj tá najmenšia nepozornosť môže stáť drsných a statočných chlapov život... Pri oprave vedenia vysokého napätia zastihne montérov smrtonosná búrka a jeden z nich zomrie. Skúsený a rešpektovaný predák elektromontážnej čaty Beau Ginner (John Travolta) sa cítil byť za bratovu smrť zodpovedný. Sužovaný pocitom viny adoptuje jeho osirotenú dcéru Bailey  (Kate Bosworthová) a s láskou ju vychová. Dnes však Beau nie je nadšený, že jeho dospelá neter sa zamilovala práve do mladého a ľahkovážneho inžiniera Duncana (Devon Sawa), s ktorým má dlhoročné spory a zlé skúsenosti. Mladý muž navyše pochádza z rodiny alkoholikov a môže zničiť Baileinu sľubnú budúcnosť. Blíži sa sezóna búrok a uragánov, kedy celému okresu hrozia výpadky elektriny. Je zrejmé, že každý chlap z tímu predáka Ginnera bude musieť nasadzovať svoj život v extrémnych podmienkach. Ale možno to bude aj šanca, aby Beau zistil, že sa v potenciálnom zaťovi mýlil. (TV JOJ)

(viac)

Videá (4)

Trailer 1

Recenzie (51)

tron 

všetky recenzie používateľa

„Sústreďte sa. A majte pokoru.“ Tak už svoj film majú aj opravári elektrického vedenia vysokého napätia. Konečne. Poctu im vzdal nikto menší, než starý dobrý John Travolta. Našťastie si nechal narásť brutálnu, monštruóznu a divokú bradu, takže pôsobí o čosi znesiteľnejšie, ako vo svojich posledných filmoch, v ktorých bol nahladko oholený (áno, niekedy stačí tak málo). Hoci by som sa tomuto filmu rád posmieval za všetko možné, od scenára po celkovú zastaranosť (flashbacky ako z Komisára Rexa), nedá mi to. Film v sebe má niečo chlapské, priame, tvrdé a hrdé. Tiež sa mi páčili postavy (hoci boli strašné klišé), herci (hoci hrali klišé postavy), občas kameraman vystrihol vizuálne podmanivý záber a prostredie drsných elektrikárov malo niečo do seba; klamal by som, ak by som tvrdil, že nemalo (a fakt to nemyslím ironicky). Je vcelku pozoruhodné, že za oslavou elektrikárov stál drsný režisér Grizzlyho a Saw 5. A teraz najbizarnejšie odhalenie mesiaca: až vďaka netu, deň po pozretí, mi docvaklo, že tu hrala aj Sharon Stone (a koho, WTF). Dosť kuriózne pôsobí (inak sexi) 33-ročná Kate Bosworth v úlohe takmer tínedžerky. ()

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Podobný film ako o tých hasičoch. Tiež človek len tuší o takom povolaní, ale nevie ako to funguje. Travolta neškodný, skúsený linkár, ktorý si riadi svoj život, svoj tím a vysporadúvava sa s nástrahami počasia a vysokého napätia. Film obsahoval všetko, čo také dobré B-čko obsahovať musí. Preto 3 z 5 ()

Reklama

Marze 

všetky recenzie používateľa

Toto měl být spíš televizní film o dělnících, kteří udržují elektrické vedení. Je to jeden z těch filmů "podle skutečné události" , který vám dá pocit, že by si skutečná událost zasloužila více. Country píseň nabídne více zajímavých detailů ze života pod vysokým napětím než tento 100 minutový film. Skuteční muži a ženy pracujících na zemských elektrických drátech si zaslouží více než tendenční studie o cti a týmové práci. ()

sochoking 

všetky recenzie používateľa

Vzťahová dráma zasadená do netradičného prostredia, že by som čakal, že sa s niečím takýmto vytasia skôr Škandinávci. Ale, samozrejme, Američania to však armagedonovským záverom, nad ktorým treba extrémne silno privrieť obe oči (a možno i tie na pančuchách), veľmi odľahčili a ten prívlastok v záhlaví filmu ''akčný'' tam nakoniec aj pasuje. P.S. Ked' v prvých desiatich minútach filmu má Apač Johny Travolta narodeniny hned' trikrát, myslel som si, že celý film bude iba o narodkách... Silné tri hviezdičky! 65% ()

castor 

všetky recenzie používateľa

Opraváři kabelů vysokého napětí těžký život mají, snaží se nám podsouvat tohle malé drama. Netuším, co mě přilákalo? Herci v čele s Johnem Travoltou, režisér, který stejný rok mile překvapil soubojem člověka s nevyzpytatelnou divočinou, nebo tak trochu jiné téma? Tvůrci se divákům snaží vnutit hned několik témat a linií, žádnou však pořádně nerozvedou a žádná nemá příliš šancí uspět. Vše tak směřuje k živějšímu finále s bouří, která strhá stožáry, vykolejí vlak a dostane na operační sál i milovanou neteř. Třiatřicetiletá Kate Bosworth má podle strýčka, který kdysi válel v Pomádě, šetřit na vysokou, Dewon Sawa, který nám od Nezvratného osudu sakra zestárl, se kolem ní točí, Sharon Stone opakuje stále podobné kreace a už dávno to nikoho nezajímá. Zatímco tvůrci nám chtěli připomenout odvahu „linkařů“, já pořád doufám, že Travoltovi, který stále dokáže přikovat diváka k obrazovce, zase jednou nějaký akční bourák svěří pořádnou roli. ()

Galéria (27)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené