Reklama

Reklama

VOD (1)

Dva mladé páry se vydávají pátrat po životě místní legendy zvané doktor Satan. Cestou naberou stopařku Baby a ta jim poté, co se jejich auto rozbije, nabídne, aby přespali v domě jejích rodičů. Tak se čtyři přátelé seznamují s vražedným klanem Fireflyových a jejich domem tisíce mrtvol... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videá (1)

Trailer

Recenzie (422)

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Dosť "divný" horor o úchylnej rodine Fireflyových, ktorého pokračovanie Vyvrženci pekla sú min. o triedu lepším filmom. Pokiaľ berieme Vyvržencov pekla ako samostatný film, je to dobrý nárez brutality, ale ak sa vám páčil natoľko, že vás tento rodinný klan zaujal a chcete o nich vedieť viac (tak ako ja pretože Vyvržencov som videl skôr), máme tu Dom tisíce mŕtvol, ktorý sa dá pozrieť. Je tu aj pár zaujímavých momentov, asi najviac zaujímavá je vražda policajtov a policajta na dôchodku v podaní "vojaka Ryana", ale ako celok to stačí vidieť iba raz. To ako vyzerá výsledná verzia filmu má na svedomí štúdio, ktoré vystrihlo z filmu 17 prevažne krvavých minút. Výsledok je aký je, čiže nič moc.40%. ()

Němi 

všetky recenzie používateľa

Jiny "reziser z lidu" Tarantino sve uhlazene filmy toci jako pocty, Zombie na to jde sympatictejsi cestou a primo pokracuje ve slepejich hororu ze 70. - 80. let. Znamena to mile vyzivani se v neomezenem nasili, kozy, lunaparkovou pokrivenost a barevnost, ale i scenar slouzici vic jako seznam mist k vrazdeni, nez jako pomucku k vypraveni pribehu. Ale co uz, scenar je dnes u vetsiny hororu prezitek brzdici navaznost brutalnich jatek. A tak ho Zombie logicky odstranil. Zcela. Tim vic se polozil do estetiky filmu, ktera jako by vypadla z videa Marilyna Mansona a je opravdu uchvatna. Veskere ty filtry, obracene barvy, pre-/pod-sviceni ve vas vyvolaji znepokojivejsi pocit lepe, nez xkrat videne usekane koncetiny. Ne, ze by se jich Zombie vzdal, jen vam budou docela ukradene, stejne jako ctyrka cestovatelu, ktera si svou zastavku na ceste nevybrala nejlepe. Reziser presunul pozornost na zvracenou rodinku, ktera je stejne bizarni a stylizovana, jako hlavni atrakce Domu hruzy v zabavnim parku. Je sice zabavne je sledovat, bat se ale u filmu ani chvilku nebudete, coz je u hororu velke minus. Nic to ovsem nemeni na tom, ze je Rob Zombie zrucny reziser, ktery presne vedel co toci. Daleko zabavnejsi nez se ale pokouset vzit do sympaticky nadsazeneho filmu, je premysleni o tom, co se mu vlastne rodi v hlave a jestli by se to nemelo odborne prozkoumat. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Partii priateľov na ceste domov dôjde benzín. Poslednou možnosťou na dotankovanie je pumpa v areáli strašidelného múzea. Nakoľko sú fascinovaný hrôzostrašným príbehom o Dr. Satanovi, rozhodnú sa navštíviť jeho popravisko. Cestou k danému miestu naberú náhodnú stopárku, ktorá im prisľúbi ukázať smer. Situácia sa skomplikuje pokazením auta. Nakoľko je poriadna búrka, prijímajú od neznámej ženy pozvanie do rodinného domu. To nemali robiť. Sídli v ňom najväčšie zlo široko ďaleko - família Fireflyových. Rob Zombie nikdy nepatril medzi mojich obľúbených hororových režisérov. A ani po dnešku sa to nezmení. Miestami debilne pôsobiaci psycho snímok nezachránilo ani zopár slušných gore scén či pomerne zaujímavý záver. Podaktorí fanúšikovia hororu označujú tento film za kultový hixploitation. Môžete mi prosím niekto vysvetliť prečo som nič také nepostrehol? Čistý, šedý priemer, ktorý dosahuje hranicu troch hviezd s odretými ušami - 55%. ()

anderson 

všetky recenzie používateľa

SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: MARKÍZA = 20.3.2010 --- Technická poznámka: DVD od H.C.E. síce neobsahuje žiadne bonusy (a to je hanba), ale napriek tomu že na obale je "vycapený" formát obrazu 4:3, DVD samotné ukrýva pôvodný anamorfný formát 1,85:1. Podobnú dezinformačnú anomáliu obsahuje aj DVD s filmom RAN. (30.3.2006) ()

Crocuta 

všetky recenzie používateľa

Hodně bizarní směs všeho možného, obsahující ovšem nejeden nezapomenutelný okamžik. Už úvodní scénka je k popukání, Fireflyovic barák s okolím je stejně pozoruhodný jako Spauldingovo panoptikum a když do něj přijdou poldové hledat pohřešované, nemá to chybu :-). Postavy jsou jedna zajímavější než druhá, ale pro mne je jednoznačnou jedničkou Baby - tomu říkám holka do nepohody! Rob Zombie je zkrátka nejenom výborný muzikant, ale i překvapivě (všeho) schopný filmař. ()

Galéria (57)

Zaujímavosti (29)

  • Postava šíleného klauna Captaina Spauldinga jménem odkazuje na Groucha Marxe. (-Bomba-)

Reklama

Reklama