Reklama

Reklama

Keď Thomas a jeho kamaráti dokázali uniknúť z vražedného labyrintu, dúfali, že sa opäť vrátia k svojim starým životom. Nemohli sa však viac mýliť. Miesto slobody ich čakal len postup do druhej fázy skúšok, ktoré pripravila organizácia Z.L.S.N. Pre Thomasa a jeho kamarátov tak behanie ani zďaleka nekončí. Ich ďalší útek ich zavedie na Spálenisko, najviac vysušenú časť planéty plnú nepredstaviteľných prekážok. Slnečné erupcie vysušili Zem na popol a premenili ju na púšť. Svetové vlády sa zrútili a s nimi aj právo. Rozpadajúcimi sa troskami miest teraz blúdia takzvaní ,,raplovia", ľudia pokrytí hnisajúcimi ranami, ktorých nákazlivý vírus dohnal za hranicu príčetnosti. Thomas a jeho priatelia musia rýchlo nájsť bezpečné útočisko a organizácia Z.L.S.N. sa stará hlavne o to, aby ich šance na prežitie boli minimálne. Oni sa však dokážu spojiť s bojovníkmi odporu, zasiahnuť vrchné velenie Z.L.S.N a odhaliť tak ďalšie šokujúce plány, ktoré si pre nich spoločnosť prichystala. Thomasa čaká tvrdá skúška ohňom. Skutočne sa niekde v jeho hlave skrýva tajomstvo, ktoré ich zachráni? (Barracuda Movie)

(viac)

Videá (23)

Trailer 1

Recenzie (648)

tron 

všetky recenzie používateľa

„Ten chalan je fakt bystrý. To je mozog celej operácie?“ O dosť slabšie, než jednotka. Na tej sa mi páčili kulisy tajuplného, gigantického labyrintu, jeho desivých obyvateľov, fajn kasting a v neposlednom rade zamotaný scenár s množstvom otázok. Bohužiaľ, akonáhle sa na ne v jednotke a v dvojke začalo odpovedať, išla podstatná časť dovtedy pôsobivej atmosféry dočerta a zostala tínedžerská limonáda. Dvojka je síce pokračovaním Labyrintu, ale o žiadny labyrint v nej nejde (!). Ani "nové" kulisy zničeného sveta síce nie sú na zahodenie, ale zombies (alebo čo to je) sú stvárnené dosť nezaujímavo. Navyše, stopáž oproti jednotke brutálne napučala, čo je škoda, pretože ten scenár na vyše dvojhodinovú dĺžku proste nemá. Mladí herci sú stále relatívne sympatickí, ale mnohí z nich už nemajú taký veľký priestor, ako v jednotke a skôr, než plnohodnotné postavy, pripomínajú figúrky na šachovnici. Podľa pravidiel dvojok sa objavujú nové záhady, nové lokácie a nové postavy (mňa potešil spoľahlivý miláčik Barry Pepper), ale skrátka všetko z toho mi príde o minimálne 20% slabšie, ako v prvej časti. K tomu nejaké to vykrádanie (Bayovho Ostrova, Romerovej Krajiny mŕtvych...) a otvorený koniec. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

V The Scorch Trials sa uteká z opevnenej citadely púšťou, čelí sa hordám hrdlorezov v podobe zombies aj obrím búrkam, aby sa potom rozhodlo, že sa do citadely zamieri naspäť. Znie to ako Šialený Max: Zbesilá cesta, je to ale nekonečná nuda, čo len mechanicky strieda úteky pred nemŕtvymi hajzlami s uplakaným dialógovým smutnením našich vyvolených. Svoje momenty to má, napríklad pri bizarnej postapokalyptickej rave party alebo niekoľkých dynamicky nasnímaných bitkách, všetko ale vo finále udusí stupidita generického scenára, ktorého niekto ukradol z pľacu Hunger Games. The Scorch Trials sú 131 minútové sklamanie. ()

Reklama

xxmartinxx 

všetky recenzie používateľa

Opravdu extrémně stupidní děj založený na směšných náhodách a redardovanosti všech postav, modelové v depresi z přerušení vztahu, co existuje tři dny, nepochopil jsem pořád ještě, proč byli minule v tom labyrintu... navíc tak strašně nudné, že jsem to chtěl vyřešit na Mirku a prostě odejít... Holt další typická blbost pro třináctiletý holky. Zlatý Hunger Games. 1 a 1/2 ()

kulyk 

všetky recenzie používateľa

http://www.csfd.cz/film/335996-labyrint-utek/komentare/ - Ale nezačlo. Dokonce se nám poztrácel i zbytek toho původního. Začátek je sice nadějný, neboť naši kamarádi poznávají jakéhosi ventilačního plaza, co je vyvede z omylů, a akce nabírá na obrátkách. Pak se však rozpočet i myšlenka dosti vyčerpaly na rozmáchle pojatých scénách a scenériích, obsahujících běh před hnusoidy v rozličných prostředích, běh před korporátníky v těchže, běh do roklinky etc. Závěrečné drama v dunách je jasným příkladem toho, kam vede extrémní zchudnutí, co se tvůrčích sil či dolarů týče. Strašnej šit. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Ďalší z dlhého radu filmov, ku ktorým je vhodné vedro pukancov, 2 litre coly a k tomu nejaké domáce vyžúvatko. Nenáročný pukanec, kvalitatívne porovnateľný s jednotkou, aj keď tu odpadá zábava v podobe psychológie skupiny a kryštalizácie charakterov. Tieto nedostatky sú ale našťastie vyrovnané väčšou akčnou porciou. Vizuálne je film síce pekne spracovaný (páčilo sa mi hlavne postapo prostredie), duševne je však vhodný akurát len tak na oddych a nenáročný očný relax. Alebo som už starý? V každom prípade trojky sa trocha začínam obávať, námet už ďalej nemá čo ponúknuť. 60/100 ()

Galéria (37)

Zaujímavosti (14)

  • Jorge (Giancarlo Esposito) používá ve filmu i v knižní předloze obecné oslovení „hermano" (španělsky: bratr). Stejný herec si zahrál také v seriálu Perníkový táta (od r. 2008) postavu Gustava Fringa, který vlastní síť rychlého občerstvení Los Pollos Hermanos, v překladu Kuřecí bratři. (pajik)
  • Výroba a autorizovaná distribúcia filmu podporili viac ako 13 000 pracovných miest. (Laslo)

Súvisiace novinky

Cameron a Rodriguez našli Alitu

Cameron a Rodriguez našli Alitu

30.05.2016

James Cameron chtěl mnoho let natočit dvě velké sci-fi - Avatara a Alita: Battle Angel. Modrásky už stihnul, jeho výlet na Pandoru ale měl takový úspěch, že se záhy vrhnul na čtyři pokračování a… (viac)

Reklama

Reklama