Reklama

Reklama

Temná strana dveří

  • Veľká Británia The Other Side of the Door
Trailer 1

Mladá žena z USA sa po tom, čo otehotnie, rozhodne so svojím partnerom začať nový život v Indii. V tejto zaostalej krajine sa im veľmi darí, avšak po niekoľkých rokoch spokojného života zasiahne ich rodinu tragédia. Jedno z ich dvoch detí príde o život pri havárii. Matka je z jeho smrti zničená, takže keď jej ich indická hospodárka povie o spôsobe, ktorým môže svojho syna naposledy kontaktovať, neváha ani sekundu. Vyberie sa do starého chrámu, v ktorom sa môže naposledy rozlúčiť s jeho dušou. Nedodrží však príkaz toho, aby neotvárala dvere chrámu, a tak uvoľní nezastaviteľnú silu zo sveta zosnulých. Posledné stretnutie so synom sa tak zmení na katastrofu, ktorá môže zničiť celú rodinu. (Marceloo)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (129)

peetriss 

všetky recenzie používateľa

Johannes Roberts mně dokázal vyrazit dech svým 47 Meters Down, Temnou stranou dveří to bohužel nedokázal zopakovat, přestože nepůsobí úplně bezradně a jisté řemeslné kvality uznávám. Svým dějem mě však nedokázal zaujmout, navíc těmi duchařinami jsem už opravdu přesycen. ()

Othello 

všetky recenzie používateľa

Bílá západní kráva má po smrti syna v Indii spirituální náladu a při seanci, kdy se ním naposledy setká udělá jednu jedinou posranou věc, kterou jí bylo řečeno, že dělat nemá. Následkem toho začne hodina naplněná nervozními smyčci, proloženými sem tam nějakým tím buch, bás, říz, abyste se jakože lekli, protože takhle se dneska dělá horor. Jedné odlesky kvality přinese akorát Aja na produkční sesli, a to v podobě dvou masek a čísla na Javiera Boteta. Zbytek naprosto splachovací. ()

Reklama

AlistairMir 

všetky recenzie používateľa

Dobrý film, který měl na to být lepší. Škoda, že se z tajuplné Indie nevyždímalo víc, každopádně finální bubák mi připomínal indickou verzi Kajako z Nenávisti, jen méně děsivou. Finále celkem povedené a herecké výkony absolutně v pohodě a to včetně holčičky, která roli na svůj věk zvládla fakt dobře. Za co ale nej palec hore tak jednoznačně za seznámení diváka s týpky, co se nazývají Aghoriové. Tahle banda skutečně existuje a i když se říká ,,Jinej kraj, jinej mrav" , tak já bych konstatoval, že co je moc, to je moc. Většinu chuťovek, co tahle sekta koná ve filmu neuvidíte (bohužel) , každopádně však film zaseje to semínko zvědavosti, dozvědět se o této sektě víc. Takže, pokud na vás banda udělala dojem a chcete s nima jít kalit, tak oblečení dolů, potřít lidským popelem, připijte si lebkou plnou lidské krve pokud možno to zakousněte výkalem nebo hnijící mrtvolou a uznávejte Šivu nejlépe meditací nad tlející mrtvolou. Já osobně zůstanu u proteiňáku a činek. ()

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Mladá žena z USA sa po tom, čo otehotnie, rozhodne so svojím partnerom začať nový život v Indii. V tejto zaostalej krajine sa im velmi darí, avšak po niekolkých rokoch spokojného života zasiahne ich rodinu tragédia. Jedno z ich dvoch detí príde o život pri havárii. Matka je z jeho smrti zničená, takže keď jej ich indická hospodárka povie o spôsobe, ktorým môže svojho syna naposledy kontaktovať, neváha ani sekundu. Vyberie sa do starého chrámu, v ktorom sa môže naposledy rozlúčiť s jeho dušou. Nedodrží však príkaz toho, aby neotvárala dvere chrámu, a tak uvolní nezastavitelnú silu zo sveta zosnulých. Posledné stretnutie so synom sa tak zmení na katastrofu, ktorá môže zničiť celú rodinu. - Nádherná spolupráca tímu skúsených hororových tvorcov. Všetko funguje tak ako má. Dej je podobný, ako u každej klasickej duchariny z americkej produkcie, lenže parádne vlastnosti tomu dodávajú prvky indickej kultúry a histórie. Namiesto klasickej rodiny z USA, ktorá je zabezpečená a žije v peknom dome je v The Other Side of the Door rodina žijúca v ošarpanom indickom príbytku, v ktorom im pomáha indická slúžka, ktorá pozná miestne legendy a prežila podobné situácie, aké práve prežíva rodina. Vôbec by mi nevadilo, keby tam bolo tej mytológie ešte viac. Masky domorodcov sa mi velmi nepáčili, ale ich prítomnosť a rituály robili dobrý dojem. Po technickej stránke absolútne nemám čo vytknúť, pretože parádnu hudbu urobil môj oblúbenec Joseph Bishara a za kamerou stál taktiež ostrielaný hororový expert. S hereckým obsadením som velmi spokojný. Pani SW Callies podala skvelý výkon v minuloročnom Halloweenskom horore Pay the Ghost a v tomto horore s takmer totožnou tématikou taktiež pôsobila velmi dobre. Manžel s deťmi ju perfektne doplnili a aj slúžka sa mi páčila. V neposlednom rade sa tu objavila pre mňa hororová legenda Javier Botet, ktorý nedostal vela priestoru, ale mne vždy stačí len zopár pohladov na nechutné záporné postavy, ktoré dokáže stvárniť dokonale. Musím uznať, že tento horor mierne prekonal moje očakávania, aj keď sa tomu kvôli tvorcom ani nedivím. + herečka z Pay the Ghost + herec z Wrong Turn a The Returned + herec z REC, Rec 2, REC 3: Genesis, Mama a Crimson Peak ()

maddy 

všetky recenzie používateľa

The Other Side of the Door, Same Side of Horror Cliches. Ja vlastne ani neviem ... Na The Other Side of the Door síce nie je veľmi čo pochváliť, na druhej strane som čakal horšie, oveľa horšie. Nakoniec je film taká obohratá, tisíc krát vydaná duchárska jednohubka, ktorá vďaka kratšej stopáži na to jedno pozretie nijako neuškodí, no vracať sa k nej nebude nikto. Pretože ten film nič extra neponúka, o nejakom budovaní atmosféry nemôže byť veľmi reč, spolieha sa iba na tie najjednoduchšie (a neúčinné) ľakačky a aj samotný príbeh začne byť s pribúdajúcimi minútami čoraz viac priblblejší, vrátane konania hlavnej postavy (Sarah Wayne Callies z Walking Dead). Vo výsledku tak úplne rutinná, no nijako škodná ducharina, ktorá sa akurát namiesto nejakého nám známeho príbytku odohráva v indickom domčeku, takže aspoň nejaká zmena oproti konkurencii. Vzhľadom na predošlú tvorbu režiséra som bol pripravený na najhoršie, no nakoniec The Other Side of the Door nijako neublíži, avšak ani vidieť ten film nikto nemusí. A preto nenachádzam dôvod hnať to hodnotenie smerom vyššie. CELKOVO: 2,5* (5/10) / PS: tí čo vo filme nič kvôli tme nevideli by mali byť trochu menšie socky a občas vyraziť aj do kina alebo sa aspoň nepozerať na CAMripy alebo iné nepodarky s natvrdo vloženými arabskými titulkami a až potom mudrovať na CSFD, lebo tu už ani ten najlepší oftalmológ nepomôže. ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (6)

  • Natáčelo se v Indii ve městech Bombaj a Guntakal. (BMW12)
  • Aghoriové (ve filmu zmínění v 17:54) skutečně existují. Žijí v blízkosti pohřebišť a mažou se popelem z pohřebních hranic. Aghoriové, sídlící především poblíž hory Alo, se živí hnijícím lidským masem. Vylovují ohořelé zbytky těl plující po posvátných řekách anebo kradou mrtvoly připravené k pohřbu. Jsou přesvědčeni, že takto získávají magické schopnosti. Aghoriové své počínání považují za nevinné, protože vychází z pantheistické nauky indické filosofie, podle níž: „Jestliže vše ve tvoření je pouze projevem všeobecného Ducha, nemůže být nic nečistého". (Wez)
  • Vnější část domu, který se zobrazil ve filmu, je dům, kde se narodil Rudyard Kipling. Hračka vycpaného tygra je pojmenována Khan a kniha, ze které čte matka svému synovi, je "Kniha džunglí". (hladass)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené