Reklama

Reklama

Temná strana dveří

  • Veľká Británia The Other Side of the Door
Trailer 1

Mladá žena z USA sa po tom, čo otehotnie, rozhodne so svojím partnerom začať nový život v Indii. V tejto zaostalej krajine sa im veľmi darí, avšak po niekoľkých rokoch spokojného života zasiahne ich rodinu tragédia. Jedno z ich dvoch detí príde o život pri havárii. Matka je z jeho smrti zničená, takže keď jej ich indická hospodárka povie o spôsobe, ktorým môže svojho syna naposledy kontaktovať, neváha ani sekundu. Vyberie sa do starého chrámu, v ktorom sa môže naposledy rozlúčiť s jeho dušou. Nedodrží však príkaz toho, aby neotvárala dvere chrámu, a tak uvoľní nezastaviteľnú silu zo sveta zosnulých. Posledné stretnutie so synom sa tak zmení na katastrofu, ktorá môže zničiť celú rodinu. (Marceloo)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (129)

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Štandardná ducharina, ktorá neprekvapí ani príbehom a ani štýlom prevedenia. Hlavným problémom filmu je neustále sa opakujúce klišé a i to, že sa príbeh odohráva v Indii nebolo dobre zvolene, lebo podobných filmov už vzniklo veľmi veľa. A mna neohúril ani ten roztrasený prízrak, čo sa nápadne podobal na Samaru a jej podobne obludky. Cintorín domácich zvieratiek z Indického prostredia nedopadol celkom tragicky, ale ani nejaká sláva to tiež nebola. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

30 %. Nepochopím takéto horory. Takýchto režisérov. Takýchto scenáristov. Takýchto producentov. Proste nepochopím resp. ODMIETAM pochopiť, ako je možné, že v roku 2016 niekto - ktokoľvek! – príde s TAK zastaranými spôsobmi strašenia (napr. nočné mory, z ktorých sa hrdinka s výkrikom strhne zo sna). Sú to veci, ktoré ako hororový fanúšik ODMIETAM akceptovať. Vlastne ma až mierne uráža, že sa dodnes nájde filmár, ktorý cíti nutkavú vnútornú potrebu použiť ich. Iste, ak to použijete raz za čas, v správny čas a na správnom mieste, prečo nie. Problém Temnej strany dvier (názov je jedným z mála plusov) je v tom, že takmer nijaký iný spôsob strašenia nepoužíva! A azda nemusím dodávať, že už po polhodine to začne byť značne únavné, otravné a rozčuľujúce. Zaujalo ma umiestnenie príbehu do Indie a „rukový démon“, ale nedajte sa oklamať, to všetko sú len drobnosti, ktoré nemajú takmer žiadny vplyv na výsledok. Režisér Johannes Roberts kedysi nakrútil drsné F, ale následne sa znemožnil kúskom Storage 24 a teraz pribudol ďalší dôkaz toho, že rozhodne nie je tvorcom, ktorého hororovú kariéru treba sledovať. Najviac ma prekvapilo, že toto nudné, predvídateľné a mdlé béčko produkoval Alexandre Aja. ()

Reklama

peetriss 

všetky recenzie používateľa

Johannes Roberts mně dokázal vyrazit dech svým 47 Meters Down, Temnou stranou dveří to bohužel nedokázal zopakovat, přestože nepůsobí úplně bezradně a jisté řemeslné kvality uznávám. Svým dějem mě však nedokázal zaujmout, navíc těmi duchařinami jsem už opravdu přesycen. ()

Forsberg11 

všetky recenzie používateľa

Neoriginálna klišoidná ducharina ale aspoň kvalitne nakrútená s mnohými skutočne peknými zábermi. Kameramani sa tu vyhrali.... a zvukári tiež. Indické prostredie tu bolo využité na maximum. Konečne niečo iné oproti stereotipným americkým lokáciam. Prekvapujúco mi neliezla na nervy ani Lori. Fungovali aj hororové prvky... Nasraté som z toho nemal, ale taký nepríjemný pocit sa zopárkrát dostaví. Pravdupovediac čakal som blbosť, takže som spokojný. 70 %!! ()

BoPo 

všetky recenzie používateľa

Sarah Wayne Callies zažila päť minút slávy skrz Prison Break. Akonáhle tento osvetlovač začal vykazovať poruchu, tak ju ovial mrtvolný závan z The Walking Dead. Čo sa týka seriálovej scény celkom výrazné zárezy. Pre Temnú stranu dveří predstavuje hlavnú hviezdu a zároveň jediný možný ťahák na plagáty. Dej je totiž neskutočne klasický (v špatnom slova zmysle). Hereckí kolegovia nevýrazní. Nechýba samozrejme ani záver s odkazom na možné pokračovanie. Pochváliť sa dá len zasadenie príbehu do Indie. Dvere, ktoré je lepšie nechať zatvorené. ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (6)

  • Vnější část domu, který se zobrazil ve filmu, je dům, kde se narodil Rudyard Kipling. Hračka vycpaného tygra je pojmenována Khan a kniha, ze které čte matka svému synovi, je "Kniha džunglí". (hladass)
  • Pri natáčaní si Javier Botet (Myrtu) pri páde zlomil ruku, kvôli čomu sa natáčanie jeho scén muselo preložiť. (Marceloo)

Reklama

Reklama