Reklama

Reklama

Príbeh škandálu, ktorý vypukol, keď sa televízia CBS rozhodla dva mesiace pred americkými prezidentskými voľbami v roku 2004 odvysielať materiály, ktoré mali dokazovať, ako sa George W. Bush vďaka otcovým politickým kontaktom vyhol vojne vo Vietname. Následky pre všetkých zúčastnených na seba nenechali dlho čakať... (STV)

Videá (4)

Trailer 1

Recenzie (82)

Slasher 

všetky recenzie používateľa

Drama o kontroverzi s vojenskou službou bývalého prezidenta a předně pak o tom, jak tenký led dokáže být investigativní novinařina v US v rámci věhlasných 60 MINUTES. Není to lehká látka, ale je to slušně podnětný a navíc jsem si celkem dobře připomněl opodstatněnou piplačku se zdroji během psaní akademických prací :) Doteď jsem Blanchettovou nemusel, ale tady se mi líbila, Redford má moc pěknou roli, jo... zajímavá podívaná. ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Práca investigatívnych novinárov je vždy pohybom po tenkom ľade. Stret protichodných záujmov, teda odhalenia neprávostí politikov a ich zametanie stôp, vyvoláva nutný konflikt. V ňom nie je dôležité iba to, kto má viac možností a prostriedkov, ale aj načasovanie zverejnenia, pretože blízkosť významnej udalosti (prezidentských volieb) tento konflikt vyostruje. Film som videl už druhý krát a nenašiel som nič, čo by odporovalo môjmu prvotnému dojmu, že ide iba o priemernú snímku, na ktorej ma zaujala iba účasť Cate Blanchett a aktuálne odobratie mobilného telefónu českej reportérke Holcovej slovenskou políciou. ()

Reklama

Alementina 

všetky recenzie používateľa

Nádhera, herecká i scénaristická. Nechápu, jak něco takového u nás ani nešlo do kin!!! S ohledem na to, že je 14 dní po amerických volbách a Trump je další ukázka toho, že vždy může být i hůř, tak mi tenhle film padnul opravdu do nálady. Doporučuju všem a koukám, že verbal tomu dal 5hvězd, takže kvalita zaručena. ()

jojinecko 

všetky recenzie používateľa

4,5*/5...skoro rovnako dobré ako podobný Spotlight (nemyslím novinárskou témou samozrejme). Presne ten typ filmu, ktorý nie je divácky podlízavý a zároveň má ďaleko od sterilnej nudy. Cate Blanchett je presvedčivá ako nikdy a Bobík Redford a investigatívna novinárčina - čo viac patrí k sebe?! Film má veľmi dobrú prácu s dynamikou, scenár je inteligentný a záver...ten napísal sám život v "najslobodnejšej" krajine na svete:) ()

NinonL 

všetky recenzie používateľa

Práce novinářů se mi moc líbí (některých), proto jsem se na tento film velmi těšila. Ale jsem zklamaná, protože tohle bylo slabé. Cate Blanchett sice hrála skvěle, stejně tak stařičký Robert Redford, ale děj nebyl nic moc. Chybělo mu drama, trocha intrik nebo tajemna, něco, co by mě přibilo do křesla. Škoda. ()

Galéria (27)

Zaujímavosti (8)

  • Během emotivní scény, kdy Mary Mapes (Cate Blanchett) telefonuje s Danem Ratherem (Robert Redford), je v knihovně za Mary vidět knižní autobiografie „Katharine Hepburn Me: Stories of My Life“. Za roli ve filmu Letec (2004), kde ztvárnila Katharine Hepburn, získala Cate Blanchett Oscara. (Bejdule)
  • Mary Mapes spočiatku nemala záujem o to, aby bol jej príbeh sfilmovaný. James Vanderbilt, jeho manželka a delegácia jeho producentov ju museli navštíviť v jej dome v Texase, aby ju presvedčili o opaku. (Arsenal83)
  • Jeden herec (alebo herečka) môže byť v jednom roku nominovaný na Oscara za najlepší herecký výkon len raz. Cate Blanchett si v roku 2016 vybrala nomináciu za film Carol (2015), aj keď výkon v tomto filme bol tiež jednou z možností. (Astonko)

Reklama

Reklama