Reklama

Reklama

Po ničivom blizarde, ktorý sa prehnal, v roku 1952, pobrežím Cape Cod, bolo zničených niekoľko ropných tankerov. Podstúpi pobrežná hliadka riskantnú záchranu. (Saturn)

Videá (27)

Trailer 1

Recenzie (227)

Vančura 

všetky recenzie používateľa

Velké emoce a velký filmový zážitek - hlavně ve 3D je to vážně pecka. Film navzdory předvídatelnému závěru neztrácí na napínavosti a celkově na mě zapůsobil jako výborné drama, kde se objeví celá řada skvělých herců. Z nich mě nejvíc zaujal herecký zjev Holliday Grainger, do které jsem se okamžitě zamiloval. (Já ji sice znal už z Popelky, ale tam hrála jen takovou hloupou pipinku a v tom filmu jsem měl oči jen pro Lily James). Nádherná baba a velká radost mít ji před očima na velkém plátně. Velmi se mi líbil i soundtrack a speciální efekty - toto je film, který si o velké plátno přímo říká a který si jde užít naplno jen v kině. Za mě spokojenost a 4 hvězdy. P. S. Na rozdíl od nedávno uvedeného podobného filmu V srdci moře, jehož postavy mi byly hodně nesympatické, nemám problém u tohoto filmu napsat, že ti chlapíci byli hrdinové a mám velký respekt k tomu, co dokázali - komu čest, tomu čest! Jejich úžasný a povzbudivý příběh si o zfilmování přímo říkal. ()

Larrysbride 

všetky recenzie používateľa

"To bylo strašidelnější než kdejaký horor!" Prohlásila po závěrečných titulcích jedna z divaček v kině. A měla pravdu. Jestli něco tenhle film dokáže, tak je to vtáhnutí vás na rozbouřené zimní moře, kde nezmůžete nic víc, než tajit dech. A uvědomíte-li si, že jde o zfilmování skutečného příběhu, tenhle pocit se ve vás ještě umocní. Velmi dobře utracených $11! ( RealD 3D) ()

Reklama

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Po Deepwater Horizon se tato Disney močka hodně těžce hodnotí lepší známkou, než-li dvě propustné ventily vody. Porovnávám proto, že Deepwater Horizon má s tímto příběhem podobný příběh, vodu a spojitost s katastrofou je také více než zřejmá. Hlavně ale tady opravdovou katastrofu zařídil digitál a postavy tu jsou spíš k pobreku a k posměšku, než-li k vážnému emotivnímu základu pro kvalitní emotivní zážitek. Do posledního dechu je prostě špatný film a ještě je to asi první vážná Disneyovka. V tomto případě hodně špatná Disneyovka, kterou bych směřoval na nedělní odpoledne po obědě na Disney Channel. Určitě ale ne do kina. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Po sklamani z imbecilneho San Andreas alebo po kazdej stranke otrasneho In the Heart of the Sea som sa dockal solidneho mixu katastrofickeho a namornickeho filmu. Technicka stranka je absolutne bezchybna. Je sice ocividne, ze sa casto jedna o triky, ale su na skvelej urovni a vsetka akcia je dokonale prehladne natocena v dlhych zaberoch s minimom strihov. Proste stara skola. Hlavné dve postavy si ma hned ziskali. Najviac ma prekvapil Chris Pine, ktoreho akceptujem len v Star Treku ale inak ho nemam rad. Proste taky klasicky nesympaticky namachrovanec. Tentokrat ale hra takeho zakriknuteho ale odvazneho cloveka a v tejto polohe je fantasticky. Trochu divne pôsobi, ze druha dôlezita postava v podani Caseyho Afflecka je tiez dost uzavreta, co nie je stastne riesenie. Mať dvoch uzavretych hrdinov, ktori toho vela nenahovoria ma za nasledok, ze pokial nesledujeme skvele trikove orgie, tak tempo film dost drhne. Môze za to aj to, ze ostatne postavy su dost nevyrazne. Co zarazí hlavne u totalne nevyuzitych borcov ako su Ben Foster a Eric Bana. A romanticka linia je to dost otravna. Pravdepodobne za to môze charakter otravnej hrdinky. Akokeby nestacilo, ze je naviac aj skareda. Takze vysledkom je solidny film v trochu patetickom Emmerichovom style bez snahy o blbe vtipy, ktory za jedno pozretie rozhodne stoji. 6/10. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Ťažko povedať, ako to prebiehalo v reáli, keďže záchranná akcia a dianie na všetkých pľacoch pôsobí značne nedôveryhodne. Všetky nástrahy sa prekonávajú silou vôle, ale predovšetkým šikovným strihom a digitálnymi trikmi. Niežeby sa nebolo na čo pozerať, len reálne hrozí, že po tomto zážitku vyjdete s baretkou a bez šála na rozbúrené more počas snehovej búrky a budete pochopiteľne očakávať, že sa vám nič nestane, pretože The Finest Hours bolo nakrútené podľa skutočných udalostí a jeho hrdinovia nepodliehajú fyzikálnym ani biologickým zákonom. Milostná linka je úplne, ale úplne zbytočná a nerozumiem, prečo šéfovia štúdií neustále opakujú niektoré extrémne otravne klišé, pričom každého akurát tak otravujú a filmy brzdia. Ale opakujem, ide o solídnu zábavu so super trikmi určenú výhradne do kina a samozrejme sa dozviete o jednej výnimočnej akcii z minulosti. Poctu títo skutoční hrdinovia mali ale dostať radšej napríklad od takého Greengrassa. ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (10)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Massachusetts. (MikaelSVK)
  • V dobe realizácie filmu vládlo pomerne mizerné počasie, takže hlavné hviezdy filmu boli na pľaci aj v 10-stupňových mrazoch. (classic)
  • Pôvodný čln CG36500, ktorý bol použitý pri záchrane preživších, stále existuje a je v skvelom stave v meste Orleans, Massachusetts. (Patrik256)

Reklama

Reklama