Reklama

Reklama

Tajomstvo jej očí

  • Slovensko Tajomstvo ich očí (viac)
Trailer 4

Dvojica zohraných vyšetrovateľov FBI Jess (Julia Roberts) a Ray (Chiwetel Ejiofor) je zo dňa na deň rozorvaná vo chvíli, keď sa obeťou jednej vraždy stane dcera Jess. Obaja navyše s hrôzou sledujú ako je hlavný podozrivý prepustený a jeho stopy miznú v neznáme. Po trinástich rokoch hľadania nejakého vodítka nájde Ray stopu, ktorá by mohla priniesť vyriešenie prípadu a spravodlivosť. Na šokujúce tajomstvo, ktoré sa objaví, však nie je nikto z nich poriadne pripravený. (Bontonfilm SK)

(viac)

Videá (21)

Trailer 4

Recenzie (201)

herr_carter 

všetky recenzie používateľa

No narozdíl od většinového názoru, že film je scénáristicky nedotažený, že tu velké hvězdy provádějí akorát plácání jater a tvůrci filmu by si nezasloužili nejmíň rok hamburgera jsem toho názoru, že jsem právě shlédl naopak docela dějově namakaný film, postavený právě především na výkonech všech zúčastněných. Julia Roberts mi tu vyráží dech jednak svou vizáží (jelikož nevypadá na skutečných 48, ale spíše na čerstvou šedesátnici) a jednak svým celkově skvěle zvládnutým emočním vystoupením zdrcené matky, jež bojuje se ztrátou své jediné dcery. Chiwetel Ejiofor tu zase v rámci své role urputného vyšetřovatele s osobními citovými závazky vůči hlavní postižené předvádí podle mě vrcholný výkon své dosavadní herecké kariéry. To, že samotný konec už je možná lehce přitažený za vlasy a osobně bych ho nechal více vyšumět do ztracena, neubírá celkově dobrému dojmu z filmu a musím tedy potvrdit bez výčitek svědomí, že jsem po dlouhé době viděl krutý thriller, který si nebere servítky z nikoho a ničeho. Celkově je myšlenka filmu velice zajímavá a námět neokoukaný.....................moje hodnocení = 7,5 z 10. ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Divák nezvyklý na, či rovno odsudzujúci nechronologické filmové rozprávanie ( v tomto prípade budú mať maličký problém zorientovať sa aj znalci ) budú hromžiť. Vlastne ide o dosť sterilný thriller, ktorý má minimum gradácie a nedokáže poriadne zaujať. Taká herecká zostava, si snáď takto odfláknuté dielo ani nezaslúžila. ()

Reklama

maddy 

všetky recenzie používateľa

Reklamná kampaň pri Secret In Their Eyes láka na to, že sa v ňom po prvý krát zišli pred kamerami Julia Roberts a Nicole Kidman. A ja pýtam, a čo ako?! Po pozretí filmu je však jasné, že na nič iné sa tu lákať ani nedalo. Je totiž škoda, že sa takéto herecké mená museli zísť práve v takejto až televízne pôsobiacej kriminálke/dráme, v ktorej ani jedna nedostala možnosť nič predviesť. Kidman hrá vyslovene mdlú a zbytočnú postavu bez jedinej zaujímavej scény a Roberts má za celý film jednu silnú scénu (s nájdením dcéry). Inak je Secret In Their Eyes nevýrazný film s nevzrušivou kriminálnou líniou a nefunkčnou drámou, kde aj napriek slušnému námetu vám nie je ľúto ani jednej postavy, respektíve sa o ňu nie je možné výraznejšie zaujímať. Samotný príbeh, ani jeho rozuzlenie by nemuselo byť v rukách lepšieho režiséra (viem si predstaviť napríklad Finchera, ktorý by z toho dokázal urobiť majsterštyk) zlé, ale v tomto podaní to nedokáže ani raz strnúť. Nakoľko ani pôvodný argentínsky film El Secreto De Sus Ojos nepovažujem, aj napriek získanému Oscaru, za žiadne veľdielo, na americký remake som sa celkom tešil. Ten však nakoniec neponúkol nič, akurát teroristickú líniu zbytočne a prvoplánovo napasoval na udalosti z 11. septembra, pretože nič originálnejšie tu nikoho evidentne nenapadlo. CELKOVO: 2* (4/10) ()

honajz 

všetky recenzie používateľa

Ty bláho - dvě hodiny koukám na Julii Roberts, která se změnila v Mickey Mouse, na chlapa, který 13 let miluje jednu babu a ona jeho, a on ji nedokáže pozvat na rande, a na případ, který je víc o trestu než o vině, takže ten konec je očekávatelný. Zvláště když zjistíme, že film jen klame tělem a dvě časové roviny jsou zde jen aby zmátly pozornost a příběh vypadal víc cool. Ta zápletka, vlastně ani ne zápletka, ta malá zašmodrchanina, na dvouhodinový film nestačí, tož je nutno diváka neustále otupovat - pomalým tempem vyprávění, zbytečnými náznaky, jež nikam nevedou, zkrátka, jen aby si divák nevšiml té povrchnosti, těch nepropracovaných charakterů, strachu říct víc o fungování kriminálního oddělení... A s těma očima jsem to taky nějak nepochopil. Vlastně postavy se nikam nevyvinuly, a ten konec - jen se pokývalo hlavou, jo jo, a hotovo. Přišlo mi to i herecky chvílemi zbytečně hysterické a přepjaté. ()

PauloZ 

všetky recenzie používateľa

Jako jediné negativum, jinak velmi dobře napsaného, mrazivého a ve finále i překvapivého námětu, považuju táhlost děje. I když to nemá ani dvě hoďky, tak to díky tichým a někdy i zbytečným dialogům a dlouhým záběrům působí velmi místy pomalým tempem. Jinak je to velmi napínavé, atmosférické a tak trošku to mimo hlavní linku (velmi reální námět) odkrývá praktiky federálních úřadů, které někdy, pro větší dobro, mohou být proti srsti. ()

Galéria (99)

Zaujímavosti (9)

  • Film se kompletně celý natočil v Los Angeles, v Kalifornii. (herr_carter)
  • Keď je Ray (Chiwetel Ejiofor) v stajniach, nemá v brade šediny, ako v ostatných scénach odohrávajúcich sa v prítomnosti. (Astonko)

Reklama

Reklama