Reklama

Reklama

VOD (1)

Uprostred svadby unesie drak princeznú Miroslavu na svoj zámok na ostrove. Princezná stratila všetkých svojich blízkych aj ženícha a teraz sa nachádza v spoločnosti krásneho Armana. Ale kto to je a čo robí na ostrove? Miroslava to zistí, ale bude neskoro. Zamilovala sa totiž do človeka-draka a pochopí, ako veľmi láska môže bolieť. (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (207)

Jeoffrey 

všetky recenzie používateľa

Jak už tu napsali ostatní, nazývejme věci pravým jménem takže - Jak vycvičit draka při Stmívání v Modré laguně? Moc málo fantasy, skoro žádné drama a až příliš romantika. Co jsem si odnesl? Třeba to, že kdyby ho hrdinka vzala tím šutrem, tak neuvidí vítr... Moc poetický! Každopádně digitální drak se docela povedl a nadchla i ta krásná kostra, co byla ostrovem... Celkově zvláštní podívaná, ale jestli bych to dal znova? Spíš asi ne... Proč? Protože všechna ta romantika na mě moc nezabírala a jako nejlepší postavu bych za sebe označil to milé zvířátko, co žilo na ostrově s naším drakem a které chtěla naše hrdinka hned napoprvé taky vzít šutrem... 5/10 ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Konečne ma povzbudilo, že i niekto ako ja s menom Igor môže byť hrdina-ruský bohatier a nie hocijaký, ale rovno-Drakobijec! Zaujímavý úvod i záver s množstvom postáv v krásnych krojoch. Malo to atmosféru. Či bol drak vydarený alebo nie, to vôbec nie je podstatné. Prostredná časť je dosť komorná, máme tu len dve postavy, ale Rusi si s tým vystačili. Spomalené zábery v spojitosti s krásnou hudbou majú svoje čaro, ale je ich trochu moc a v tomto smere by som ubral. Chýbala tam nejaká vedľajšia dejová linka , možno stačilo dať väčší priestor Igorovi a jeho plavbe, no i bez toho je výsledok viac než priemerný. Slabšie štyri hviezdy. 70%. ()

Reklama

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Pár dní pred Vianocami mi moja priateľka Evka povedala, že bude v telke film „Dračia nevesta“ a že by bola rada, keby sme si ho spolu pozreli. Vôbec som netušil, čo je to za titul. No s radosťou som si to s ňou kukol. Týmto komentárom sa chcem mojej milej Eve poďakovať za to, že som vďaka nej zhliadol výborne natočený romantický fantasy snímok, ktorý je presiaknutý poetikou ruských bylin. V záplave amerických sračiek bol tento ruský film velice príjemným osviežením. **** ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Upútavky na tento film vyzerali lepšie ako samotný film, ktorý až tak úplne nebol zlý, len škoda, že sa skoro celý film odohráva na jednom mieste s dvomi hercami. Na to že je to s ruskej produkcie, musím pochváliť aj efekty, pretože vizuálna stránka sa fakt podarila a tak isto aj ta hudobná. Príbeh celkom fajn, ruský Caspian so svojou dračou nevestou ťahajú skoro celý film, akurát, že celý film je dosť jednotvárny, obohraný a veľa krát videní, ale ako rozprávka od Rusov, chválim, mne sa to ľúbilo. Obľúbený soundtrack: Mira's Wedding II, Arman Jumps, The Princess. 70% - 3* ()

Lencha 

všetky recenzie používateľa

Po prvním zhlédnutí jsem si říkala, že je to tak na tři hvězdy. V podstatě filmu nic nechybělo, herci hráli co měli, drak vypadal skvěle, příběh byl hezky vystavěn... Jen se mě to nějak nedotklo. Emočně mě to nechávalo chladnou. O několik dní později, vlastně ani nevím proč, jsem si film pustila znovu a tentokrát jsem z něj měla úplně jiný pocit jak poprvé. Příběh hlavních hrdinů, jejich vzájemné poznávání, přátelství a následný přerod v lásku... Bylo to tak citlivě a příjemně podané, že jsem tomu propadla. Chemie mezi hlavními aktéry zafungovala bezvadně a na oba se moc hezky koukalo. Marija působí přirozeně, krásně a hrozně něžně. A co si budeme... Matvej je moc hezký chlap a navíc ty břišáky, že? Na film se ráda podívám kdykoli znovu. ()

Galéria (79)

Zaujímavosti (3)

  • Červené bobule používané během dračím rituálu jsou sušené Rowan bobule. Podle starých folklórních tradic mají Rowan bobule chránit před zlem. (BMW12)
  • Jeskyně, do které drak hodí Miru, se jmenuje Prohodna a nachází se v severozápadní části Bulharska. Je známá klenbou a horními symetrickými otvory. Další lokací bylo pobřeží Černého moře, ve kterém bylo v čase natáčení množství hnědých řas, takže se modrá barva musela tvořit v počítači. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama