Reklama

Reklama

Mariňák 2

  • Česko Mariňák 2: Bitevní pole (viac)
Trailer

Vojnou zocelený desiatnik Chris Merrimette (Josh Kelly) sa stane veliteľom americkej jednotky, ktorej úlohou je zásobovať odľahlú základňu v Afganistane ležiacu na hranici územia ovládaného Talibanom. Počas cesty naprieč nepriateľskou provinciou Hilmand jednotku zastaví americké námorníctvo a poverí ju novou misiou medzinárodného významu. Musí ochrániť život afganskej ženy, ktorá sa preslávila svojím odporom k Talibanu, a pomôcť jej na úteku z krajiny. Malá jednotka bez pozemnej a leteckej podpory, len s pomocou vlastnej palebnej sily a odvahy, sa musí prebiť nebezpečnou vojnovou zónou a doviesť odvážnu hrdinku do bezpečia. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (81)

maddy 

všetky recenzie používateľa

K tomu najzbytočnejšiemu sequelu všetkých čias som pristupoval s priam obrovskou zaujatosťou. Vôbec nerozumiem prečo podobný film musí niesť názov „Jarhead“? To nestačilo keby sa to volalo len „Field of Fire“, prípadne sa zviezol na názve podobne chabého filmu, napr. Act of Valor 2: Field of Fire, na ten sa dokonca aj podobá? Veď prvý Jarhead od vynikajúceho Sama Mendesa je priam dokonalá vojenská dráma. K takým filmov sa predsa netočia sequely, už vôbec nie tie na video navyše u nich nefunguje ani ten efekt „zveziem sa na slávnom názve“. Field of Fire je len typický b-éčkový akčňák bez akéhokoľvek presahu smerujúci rovno na video/DVD/Blu-Ray/On-Demand alebo televízie. Ale budíš stalo so, film sa volá ako sa volá a ja nakoniec uznávam, že to až taká tragédia biblických rozmerov nebola ako som očakával, ale na druhej strane tu nie je žiaduce hľadať ani akúkoľvek výraznú kvalitu. Je to jednoducho najtypickejší z najtypickejších b-éčkových vojenských filmov odohrávajúcich sa na jednej púšti, v jednej základni a v jednom rozpadnutom púštnom meste s nutnou dávkou klišé. Má však prekvapivo solídnu kameru, ktorá sa občas nebojí aj väčších záberov z vtáčej perspektívy a komu stačí pár technicky obstojne prevedených akčných scén a páčil sa mu Act of Valor (mnie nie) ten by nemal utrpieť výraznejšiu ujmu. Minimálne prvá hodinka je neškodná, obyčajná vojenská akcia bez kúsku nápadu, ale zase nijako výrazne neotravuje. Potom to už začne byť dosť zdĺhavé a v závere aj otravné, ale ako vravím, pokiaľ od toho nečakáte nič viac, tak tých cca 100 minút sa dá s kúskom sebazaprenia zvládnuť. Ono to je nakoniec „len“ totálny priemer až ľahký podpriemer. Niežeby to bolo niečo čo by stálo za slová chváli, ale stále lepšie ako totálna sračka, ktorú som pôvodne čakal. S prvým filmom však absolútne neporovnateľné za žiadnych okolností. CELKOVO: 2* (4/10) ()

molcan2 

všetky recenzie používateľa

Malý tím mariňákov je na rutinnej misii, len aby zistili, že musia chrániť dôležitu miestnu ženskú, ktorá cestuje naprieč pravdepodobne jednou z najnebezpečnejších oblasti na svete. Zrátané a podčiarknuté: ak mate radi vojnové filmy, pravdepodobne si ho vychutnáte. Akurát ma polovičný rozpočet a je na ňom vidieť, že putoval rovno na DVD. ()

Reklama

Ouwen 

všetky recenzie používateľa

Problém vidim v tom, že si sakra už ani nepamatuju, jaké to ve mě zanechalo dojmy. Mám pocit, že se jedná o řemeslně odvedené béčko, ve kterém neabsentují krvavé přestřelky, trapné kecy mariňáků a televizní look. Voják ze Seals mě zaujal, pak ještě lesbička. Hlavní postava a ten zbytek nejsou ničim zajímavý. Pokud film přehlédnete, o nic nepřijdete. I Kaufmanův počin byl o třídu lepší a ačkoliv není moc válečných flicků z moderní doby, tak bych tohle doporučil maximálně tak hardcore béčkovým/military fans, kteří i přes mnohé nedostatky, takovým filmům nepohrdaj. Soundtrack pěkný. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Po srackoidnych videopokracovaniach Behind Enemy Lines som si pustil dalsie videopokracovanie A-ckove filmu. A aj ked ho natocil reziser, ktory pochoval kinokarieru Stevena Seagala, tak ma vysledok prijemne prekvapil. Akcie je dostatok, dockame sa rôznorodých prestreliek, ktore su solidne prevedene a prehladne natocene. O krv tiez nie je nudza. Este viac ma ale prekvapilo, ze funguju aj postavy. Su to sice klasicke, namachrovane, vymlete, zelene mozgy, ale cely cas su zabavne. A dokonca funguju aj obcasne vazne sceny v ktorych spominaju na domov, takze ma ich osud zaujimal. Herecke obsadenie sa tiez vydarilo. Prim hraju no name xichty, ale typovo su dobre zvolene. Ako bonus sa tu na chvilu mihne aj Stephen Lang ako prisny velitel, Cole Hauser ako drsny vojak alebo Esai Morales, ktory bol, no celkom nevyuzity. Najlepsi bol ale rasisticky Bokeem Woodbine a lesba marinacka. Zapletka mi pripadala kompetentna, takze ani v tomto ohlade som netrpel a prekvapivo mi vynimocne nevadili ani Bulharske exteriery. Takze vysledkom je nadpriemerny akcny film s dostatkom solidnej akcie, ktory ani na chvilu nenudi. 6/10. ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Pokračování filmu, který pokračování ani nepotřeboval, navíc určitě ne v tomhle provedení. Tohle je akční film, který se snaží tvářit jako něco, co má i hlubokou myšlenku, která je spojena s válkou, ale tu nakonec nenajdete. Prostě jenom snímek, který je trochu akční, trochu se zde střílí a trochu vás může na pár desítek minut zabavit. ()

Galéria (8)

Zaujímavosti (2)

  • V úvodní scéně při útoku na základnu je zabit velitel střelou z RPG. V dalším záběru na něj z ptačí perspektivy lze však zřetelně spatřit, že postava stále dýchá. (Topper.H)
  • Filmovalo sa na viacerých miestach v Bulharsku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama