Reklama

Reklama

The Last of Us

(seriál)
Trailer 1
USA, (2023–2025), 16 h 7 min (Minutáž: 43–80 min)

Hrajú:

Bella Ramsey, Pedro Pascal, Gabriel Luna, Merle Dandridge, Jeffrey Pierce, Nico Parker, Murray Bartlett, Con O'Neill, Anna Torv, Troy Baker, Storm Reid (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(2) / Epizódy(18)

Dvacet let po zániku moderní civilizace je otrlý přeživší Joel najat, aby propašoval čtrnáctiletou Ellie z nebezpečné karanténní zóny. Oba se musí vydat na cestu napříč Spojenými státy a spoléhat jeden na druhého, aby přežili. (HBO Max)

Recenzie používateľa vydumnica k tomuto seriálu (6)

The Last of Us (2023) 

The Last of Us. Season 1: Niektoré epizódy boli fakt super, niektoré ma ničím zvlášť nenadchli. Celkovo sa mi najviac páčila epizóda Kin (nádherné zasnežené scenérie, polárna žiara, skoro žiadna akcia, naopak riešia sa vzťahy, dôraz sa kladie na celkovú atmosféru a dialógy; ďalej úžasná výprava, kamera, hudba, soundtrack a herecké výkony!) a potom samotné emocionálne finále, tiež ma zaujal aj dojímavý príbeh bratov Henryho a Sama z Endure and Survive. Viac ako akcia ma bavila tá atmosféra a vzťah Joela a Ellie. Jeden z najsilnejších momentov bolo, ako Joel oslovil Ellie "baby girl" v predposlednej epizóde. Páčili sa mi aj také tie úplne jednoduché momenty medzi Joelom a Ellie, napríklad ako "kempovali" v lese a Ellie bola taká prekvapená, že ako chutí káva. Zobrazenie postapo sveta je tu zaujímavé, no zároveň pochopiteľne veľmi depresívne! A čo považujem za negatíva je príliš veľa násilia. Myslela som si, že tí "poslední" budú musieť unikať len pred nakazenými, že len tí "clickers" budú predstavovať najväčšiu hrozbu a z nich samotných a možného nakazenia sa vyplynie všetok ten strach, zúfalstvo, beznádej. Ale naopak, tu "všetci", ktorí sú ešte nažive sa navzájom zabíjajú a rieši sa tu nezmyselná pomsta a podobne. Hru som nehrala, tak áno to ma zaskočilo. Z tohto hľadiska som si to inak predstavovala. Už hneď prvá epizóda ma prekvapila, že Sarah nie je Ellie, teda čakala som, že Sarah bude hlavná hrdinka. A aby som nezabudla na záver chcem pochváliť herecké výkony hlavnej dvojice. Pedro Pascal a najmä Bella Ramsey, klobúk dolu. ()

Season 1 (2023) (S01) 

Najprv som si nebola úplne istá, či fenomén The Last of Us je seriál pre mňa, dokonca ešte po dvoch epizódach som si stále nebola istá, či budem pozerať ďalej. Postupne sa mi to zapáčilo. Neviem, či je to spôsobené tým, že na celej prvej sérii sa vystriedalo niekoľko režisérov, no mám pocit, že jednotlivé epizódy sú nevyvážené, nielenže minutáž nie je u každej epizódy rovnaká, ale každá epizóda je jednoducho iná. Som rada, že som hodnotila každú zvlášť, lebo možno by som ani nevedela ako ohodnotiť celú sériu. Moje hodnotenia boli od 3 do 5*! Niektoré epizódy boli fakt super, niektoré ma ničím zvlášť nenadchli. Celkovo sa mi najviac páčila epizóda Kin (nádherné zasnežené scenérie, polárna žiara, skoro žiadna akcia, naopak riešia sa vzťahy, dôraz sa kladie na celkovú atmosféru a dialógy; ďalej úžasná výprava, kamera, hudba, soundtrack a herecké výkony!) a potom samotné emocionálne finále, tiež ma zaujal aj dojímavý príbeh bratov Henryho a Sama z Endure and Survive. Viac ako akcia ma bavila tá atmosféra a vzťah Joela a Ellie. Jeden z najsilnejších momentov bolo, ako Joel oslovil Ellie "baby girl" v predposlednej epizóde. Páčili sa mi aj také tie úplne jednoduché momenty medzi Joelom a Ellie, napríklad ako "kempovali" v lese a Ellie bola taká prekvapená, že ako chutí káva. Zobrazenie postapo sveta je tu zaujímavé, no zároveň pochopiteľne veľmi depresívne! A čo považujem za negatíva je príliš veľa násilia. Myslela som si, že tí "poslední" budú musieť unikať len pred nakazenými, že len tí "clickers" budú predstavovať najväčšiu hrozbu a z nich samotných a možného nakazenia sa vyplynie všetok ten strach, zúfalstvo, beznádej. Ale naopak, tu "všetci", ktorí sú ešte nažive sa navzájom zabíjajú a rieši sa tu nezmyselná pomsta a podobne. Hru som nehrala, tak áno to ma zaskočilo. Z tohto hľadiska som si to inak predstavovala. Už hneď prvá epizóda ma prekvapila, že Sarah nie je Ellie, teda čakala som, že Sarah bude hlavná hrdinka. A aby som nezabudla na záver chcem pochváliť herecké výkony hlavnej dvojice. Pedro Pascal a najmä Bella Ramsey, klobúk dolu. ()

Když se ztratíš v temnotě (2023) (S01E01) 

When You're Lost in the Darkness, Look for the Light. Zatiaľ zmiešané pocity a rozpačité dojmy. Rok 2003 super!!! Pútavé, napínavé, sympatická hrdinka Sarah (Nico Parker) aj Pedro Pascal je sympaťák. Rok 2023 mätúce (niekoľko minút som sa v tom strácala), nudnejšie oproti úvodnej časti epizódy, pre mňa sklamanie - myslela som si, že hlavná hrdinka seriálu je Sarah!!! Ellie (Bella Ramsey) na mňa zatiaľ pôsobí nesympaticky. Celkový dojem: zaujímavé to je, ale až taká nadšená nie som. Čakala som asi viac. Videohru nepoznám, teda žiadne od detstva (SuperMario) nehrám :-). Zaujímavé je - info z imdb (menší SPOILER), že Joel a Sarah sa nakazenej múke vyhli 4x!!! Na raňajky nemali palacinky, hoci ich Sarah chcela robiť. Neponúkli sa keksíkmi, keď im ich suseda ponúkala a takisto neochutnali raisin cookies. A napokon Joel zabudol kúpiť narodeninovú tortu! Až keď som si to prečítala na imdb v Trivia, tak mi "to" došlo!! 3 a pol* za Pilot. ()

Vydržet a přežít (2023) (S01E05) 

Ani som nemala v úmysle písať recenziu k tejto epizóde, doteraz som komentovala len prvú, ale nedá mi to🙂. Totižto ráno som sa zobudila a moje prvé (!!!) myšlienky smerovali práve k tejto epizóde TLOU a to pritom (zatiaľ?) nepatrím k skalným fanúšikom. Epizóda Endure and Survive bola pre mňa doteraz najzaujímavejšia a najemocionálnejšia a považujem ju zatiaľ za najlepšiu celkovo. Príbeh bratov Henryho a Sama je tu veľmi pekne, pútavo a citlivo natočený. Divák si až praje, aby v spoločnej ceste do cieľa pokračovali v štvorici. Novovzniknuté kamarátstvo medzi Ellie a hluchonemým Samom má síce relatívne málo priestoru, ale pre mňa je to zatiaľ to najlepšie, čo seriál ponúkol. Emocionálne silná epizóda👍!!! Osud týchto dvoch chlapcov sa ma dotkol oveľa viac ako osud Billa a Franka v tretej epizóde. A teraz negatíva. Všetci tu spomínajú nejakého Bloatera, hmh??? Mám v tom zmätok. Mne stačí vedieť rozlišovať medzi infikovanými a nenakazenými, myslela som si, že zdraví sú zdraví a teda ľudia😄 a nakazení sú tzv. clickeri. Je tam ešte niečo medzi🤔? A ešte jedna vec, už vôbec nechápem, prečo to zmagorené ľudstvo, ktoré ešte žije - a v Kansas City je tých ľudí na moje prekvapenie nejako veľa(!), sa ešte rozdeľuje na podskupinky ako FEDRA, povstalci a čo ja viem kto ešte PROTI SEBE namierení, akoby nemohli radšej držať pokope. Ale keď tak nad tým premýšľam, asi aj v skutočnom živote by to dopadlo tiež tak! Postavu Kathleen už absolútne nechápem! Pomsta mi tu nielenže nedáva zmysel, ale vzhľadom na situáciu mi to pripadá až nelogické! Ellie si postupne získavá moje sympatie a po tejto epizóde aj rešpekt. A vlastne ešte mám nezodpovedané otázky :-). Moja recenzia je už neaktuálna, ošiaľ okolo TLOU už tak trochu pominul, do seriálu som sa nehrnula, hru nepoznám. ALE AK SI TO NÁHODOU NIEKTO PREČÍTAL A POZNÁ ODPOVEDE NA MOJE OTÁZKY, nech mi prosím pošle správu🙂, budem veľmi rada a vopred ĎAKUJEM. Čo by som mala o Bloaterovi vedieť? Čo alebo kto bol v predošlej epizóde pod hýbajúcou sa podlahou? Bol to on/oni, tí nakazení? Kto napísal odkaz na konci epizódy I'M SORRY? Bol to Sam ešte 'pred tým' alebo už Ellie 'po tom'? Nebála sa Ellie ostať v noci v spoločnej izbe so Samom? Prečo o tom PROBLÉME neupovedomila dospelákov? A ešte nechápem, prečo nezostali Joel a Ellie aspoň niekoľko dní v dome Billa a Franka, keď tam mali zásoby, teplú vodu atď. "If you turn into a monster is it still you on the inside?" ()

Rodina (2023) (S01E06) 

Jeeeeeej, tak táto epizóda mi neskutočne sadla👌. Nádherné zasnežené scenérie, polárna žiara, skoro žiadna akcia, naopak riešia sa vzťahy, dôraz sa kladie na celkovú atmosféru a dialógy. Napätia je tu tak primerane. Veľmi sa mi tu páči výprava, konečne sme opustili depresívne prostredie K.C. a vlastne po prvýkrát po dlhom čase tu máme aspoň na chvíľočku takmer normálne mestečko, kde dokonca funguje aj kino, no ja odpadnem :-). Skvelá kamera, hudba, soundtrack a v tejto epizóde doteraz NAJLEPŠIE herecké výkony Pedra a Belly!  Neskutočné, wow! Najkrajšia epizóda🙂!!! "The only people who can betray us are the ones we trust." ()

Hledej světlo (2023) (S01E09) 

Emocionálne vyčerpávajúce finále, ktoré mohlo byť aj o hodinu dlhšie. SPOILER: Nie je ťažké pochopiť Joela, že má potrebu Ellie chrániť ako vlastnú dcéru. Takže celé ich putovanie naprieč nebezpečnou krajinou bolo úplne zbytočné, mohli zostať v mestečku u Joelovho brata a vyhnúť sa každej prekážke v ceste, kedy museli bojovať o holý život! 4 a pol* za túto epizódu! ()

Súvisiace novinky

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

06.03.2024

Johnny Depp (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) má v posledních letech poměrně turbulentní období. Po soudních tahanicích se svou bývalou partnerkou Amber Heard (Aquaman a ztracené království), z… (viac)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (viac)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (viac)

Sebastian Stan bude Donald Trump

Sebastian Stan bude Donald Trump

30.11.2023

Nominant ceny Emmy a Zlatého glóbu Sebastian Stan si po svém výkonu v roli Tommyho Lee z chválené série Pam & Tommy zahraje další excentrickou postavu, známou mimo jiné pro své na veřejnost… (viac)

Reklama

Reklama