Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (séria)


Vydržet a přežít (S01E05)

(epizóda)
  • USA Endure and Survive
TV spot

Obsahy(1)

Joel a Ellie se snaží uniknout povstalcům a přitom se dostanou do křížku s nejhledanějším mužem v Kansas City. Kathleen pokračuje ve své misi. (HBO Max)

Videá (1)

TV spot

Recenzie (142)

Anderton 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Konečne sa niečo deje, avšak chvíľu to trvá, než sa epizóda rozbehne. Bohužiaľ vizuál ma tentokrát, a nie prvýkrát, dosť sklamal, všetko to vyzerá príliš lacno a necítim z toho žiadnu atmosféru, ako tomu bolo napríklad vo vypiplanej druhej časti. Stretnutie so zombíkmi poteší najmä tým, že sa dočkáme väčšej akčnej scény, inak nás nič špeciálne nečaká. Pozitívne hodnotenie z mojej strany je tak predovšetkým za záverečné prekvapivé minúty. Hráči hry asi budú chrochtať blahom čo aj vidno na hodnotení, ale to patrí k veci. ()

molcan2 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Píšem to a zadržiavam slzy. Táto epizóda bola zábavná, dobrodružná a zničujúca. Skvelý príbeh a herecké výkony. Charakteristika Henryho a Sama bola taká skvelá, že som si pri sledovaní tejto epizódy ani neuvedomil, ako veľmi som sa s ich postavami spojil. Zvyčajne pri sledovaní filmov a seriálov neplačem, ale pri scéne, kde sa Henry zabije po tom, čo zabil svojho zombie brata, som len ťažko zadržiaval slzy. Taktiež si myslím, že je veľmi ťažké priblížiť dej seriálu deju hry. Pocit, ktorý sa človeku sprostredkuje pri sledovaní epizódy, je rovnaký ako pri hraní tejto časti hry. ()

Reklama

BrooksW.Here 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

"I'm the most wanted man in Kansas City. Although, now, I think you're running a close second." _____________ Tak pre mňa bola táto epizóda (spolu s tou treťou) v rámci výsledného dojmu doteraz asi najsilnejšia. Páči sa mi to, že tvorcovia sa v príbehu úplne bez problémov vracajú do minulosti a vďaka tomu má divák možnosť vidieť príbeh aj z iného uhlu pohľadu ako doteraz. Niekomu to môže pripadať ako naťahovanie, ale podľa mňa sú takéto pasáže úplne na mieste, vďaka nim je príchod nových postáv lepšie dovysvetlený a všetko začne dávať aspoň o trochu väčší zmysel. To pomalšie tempo tomu podľa mňa svedčí a atmosféra, ktorá vás neustále drží v pozore pôsobí ako brilantná predzvesť toho, že záver prinesie niečo veľké a hrozivé... A tak sa aj stalo. Scéna s hordou je doposiaľ asi najakčnejšou pasážou, ktorú nám tvorcovia ponúkli a aj napriek miestami dosť viditeľnému CGI, som opäť (ako už je u mňa pri sledovaní THE LAST OF US zvykom) zostal v nemom úžase. Predstavil sa nám prvý BLOATER, a musím povedať, že z neho naozaj ide strach a maskéri (tak isto ako v prípade clickerov z druhej epizódy) opäť odviedli šialene dobrú prácu. No, a ten záver, z toho ma mrazilo ešte viac ako z Bloatera... Hru som nehral a asi preto bol pre mňa tento zvrat taký nečakaný, dúfam, že sa nejakých takýchto "plot-twistov" v najbližších epizódach ešte dočkáme... Aktuálne tempo, akým sa seriál posúva mi neskutočne sedí, som zvedavý, čo príde nabudúce... ()

kubas369 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

8/10. Kathleen je jako nová postava bohužel naprosto zbytečná a zcela průměrná, přesto vztah mezi ni a utečencem Henrym je dobře napsaný a dává smysl, jen bych si dával pozor na to, že motiv pomsty a odpuštění je hodně důležitý pro druhý díl hry a tady se s tímhle tématem zbytečně plýtvá. Doufám, že tvůrci dali možnost skutečnému hluchoněmemu ve ztvárnění Sama, pokud to je ale zahrané, vůbec to rozhodnutí nechápu. Něco jako ve stylu, Tiché místo bylo super, tak ty nebudeš mluvit taky. Pokud ten kluk je ale skutečně takový, tak je to hodně zajímavá volba a klučina to zvládnul dobře. No a hromadná bitka na konci je slušný popcorn ale obešel bych se bez toho. Je opět do očí bijící, že když scenáristi chtějí tak v podzemí není ani noha a když se to hodí je tam celá armáda nakažených. ()

Galéria (46)

Zaujímavosti (18)

  • Během závěrečných titulků hraje píseň „Fuel to Fire“ od Agnes Obel. (BROKEN_)
  • Obrázok Dannyho a Isha, "našich ochrancov", ktorý Joel (Pascal) nájde v podzemnej osade, je presne rovnaký ako ten, ktorý našiel na rovnakom mieste vo videohre. Hra poskytuje viac z Ishovho príbehu prostredníctvom série poznámok, ktoré sa nachádzajú v celej kapitole hry. (molcan2)
  • Craig Mazin napísal Sama (Keivonn Woodard) ako hluchého (v pôvodnej hre nebol hluchý), aby jeho vzťah s Henrym (Lamar Johnson) nepôsobil ako opakovanie vzťahu Ellie (Ramsey) s Joelom (Pascal), čo by podľa neho bolo zdôraznené kvôli rôznym perspektívam série. Sledoval televízny seriál This Close (2018), ktorý sleduje dve nepočujúce postavy, a mal pocit, že to mohlo ovplyvniť jeho rozhodnutie. Zistil, že automaticky vnáša do scén intimitu vďaka ich tichosti, ktorá kontrastuje s Elliinou zhovorčivou povahou. Neila Druckmanna tento nápad okamžite zaujal a želal si, aby ho do hry zahrnul. (molcan2)

Reklama

Reklama