Reklama

Reklama

Himaláje

  • Česko Himaláj - Karavana (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Režisér pri tvorbe svojho celovečerného debutu využil skúsenosti, ktoré nadobudol ako fotograf pre National Geografic v odľahlých končinách Nepálu. Príbeh filmu sa sústredí na život obyvateľov nepálskych hôr žijúcich podľa starých tradícií v kmeňovom zriadení. Je nielen fascinujúcim hraným etnografickým dokumentom o unikátnej, do seba uzavretej, sebestačnej a tradičnej komunite, ale aj takmer mytologickým príbehom o boji nového so starým, osudu so skutočnosťou, priateľstva s nenávisťou. Vyniká nesmiernou fotografickou krásou, značnú pozornosť venuje vykresleniu rituálov a zvyklostí obyvateľov osady. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (106)

kinej 

všetky recenzie používateľa

Krásný výpravný film, který v sobě nese vše, co k takovému žánru patří. Pro mě jsou Himaláje mým největším snem. Toužím se tam podívat, ale to se mi asi nikdy nesplní. Díky takovým filmům, můžu alepoň vidět tu nádheru zprostředkovaně. Producenti Microcosmosu a Ptačího Světa opět spojili krásné scenérie s překrásnou hudbou. Jediným negativem tohoto filmu je příliš zdlouhavý úvod, který je ovšem nezbytný pro načrtnutí vztahů mezi hlavními aktéry. ()

Reklama

Karush 

všetky recenzie používateľa

Himalaya vyrozpráva príbeh na 10 minút za 108 minút. Prekrásne oblasti a fantastické zábery máme možnosť vidieť, pričom od takéhoto príbehu očakávané múdrosti dostávame. Ale bolo z toho všetkého cítiť režisérovu dokumentárnu minulosť, čo veľmi poznačilo celkovú úroveň filmu. Himalaya je určite film, ktorý ostane ešte dlho v pamäti, ale skôr kvôli bravúrnej hudbe a záberom ako kvôli samotnému príbehu. Jednoducho povedané je to viacej krásny film ako dobrý. Podobné filmy: Nanouk, The Naked Prey, Dersu Uzala. ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Obrazovo krásna a hudobne veľmi lahodná filmová udalosť. Nenásilne a s presnosťou mapuje zvyky a obyčaje Nepálskej komunity so všetkými dramatickými scénami všedného života, aké ich stretávajú. Práve táto prirodzenosť a nádhera prírodnej scenérie umocňuje pokojný až meditatívny aspekt filmu, ktorý sála z každého políčka. Film nefunguje ako veľká dráma, alebo niečo nad čím budete vzdychať úžasom. Valli spravil naozaj jednoduchý príbeh s minimom rušivých vplyvov. Preto odporúčam skôr sa nechať unášať a dúfať v katarzný pocit, než sa pozastavovať nad tým, že sa na obraze zdanlivo nič nedeje. Deje. Len je to veľmi pekne skryté. Óm mani padme hum. ()

Tomco 

všetky recenzie používateľa

Dostala ma tá čarovná prirodzenosť ľudí pred kamerou. Nádherné osoby, navonok zamazané, s krásnym a čistým vnútrom. Obdivujem tibetskú kultúru, ich zvyky a večnú oddanosť Bohom. Obrázkami je to na úrovni Barabáša, v tomto prípade naviac obohatené ešte aj o krásny príbeh ľudskej nezlomnosti a odvahy. 80% ()

Galéria (33)

Zaujímavosti (6)

  • Film se natáčel přes devět měsíců v horských oblastech Dolpa, kam se lze dopravit pouze pěšky. (Tristan Rafael)
  • Režisér Éric Valli, ač francouzské národnosti, žije v Nepálu, který mu byl inspirací pro snímek už od roku 1983. (Tristan Rafael)
  • Francouzský distribuční název filmu lze přeložit jako "Himaláj: Dětský vůdce". (Tristan Rafael)

Reklama

Reklama