Reklama

Reklama

Legenda rozpráva príbeh najznámejších britských gangstrov, bratov Krayovcov, ktorí v polovici 60-tych rokov ovládali celý Londýn. Reggie a Ronnie, ktorého práve prepustili z väzenia, si upevňujú moc vo východnom Londýne, vedú krutú vojnu s gangom z južného Londýna a nadväzujú spoluprácu s americkou mafiou, ktorá má záujem presťahovať základňu z Havany do Londýna. Krayovci sa stávajú súčasťou londýnskej smotánky, sú vítanými hosťami na večierkoch všetkých bohatých a slávnych celebrít. Ich vplyv postupne prerastá do najvyšších vrstiev a nič ich nemôže zastaviť. Reggie sa zamiluje do miestnej krásky Frances a ožení sa s ňou. Aby splnil sľub svojej láske, rozšíri svoju činnosť na legálne obchodné aktivity a stane sa majiteľom niekoľkých nočných klubov. Nič však netrvá večne a impérium Krayovcov začne ohrozovať nielen polícia, ale aj samotný Ronnie, ktorého násilnícka povaha sa začne vymykať akejkoľvek kontrole. (Forum Film SK)

(viac)

Videá (15)

Trailer 1

Recenzie (552)

lamps 

všetky recenzie používateľa

Jediné, co zajišťuje tomuhle komornímu gangsterskému retru účast v lichotivé společnosti "měli byste vidět", je okázale chameleonská kreace Toma Hardyho. Neplatí přísloví, že nejlepší scénáře píše život sám, protože Helgeland napsal jednoduchý filmový příběh zploštělý na stokrát obehrané téma "bad guys rising up", přičemž celá emocionální a psychologická stránka stojí celou svou vahou právě na výkonu Toma Hardyho - díky němu film funguje a nejenže se na něj dobře kouká, ale je i velmi zábavné ho poslouchat, ať už arogantní provokování policistů či gangsterů, nebo neodolatelně přiteplené sexuální narážky (Tom Hardy se tímto stává nejvíc cool gayem v historii filmu). Pomyslné pozlátko uplynulého filmového roku, který nepatřil DiCapriovi, Cruisovi ani Prattovi - patřil "šílenému" Hardymu... 70% ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Pokiaľ si si to nevšimol, tak ja sa ti nezodpovedám, milý zlatý.“ Sú tam scény, ktoré sú fakt dobré. Pokec u mamy po tom, čo jeden z bratov vraždil. Bitka dvojičiek. Akcia s kladivom. Takisto voči Tomovi Hardymu (ktorý to aj produkoval) ťažko mať námietky. Nie je to najlepší, ani najsympatickejší herec na svete, ale má svoj štýl a je to pracant, to sa musí nechať. Má v sebe „niečo“. „To“, vďaka čomu sa z ľudí stávajú filmové hviezdy zdobiace obálky lesklých časopisov. Obe dvojičky sú našťastie typovo veľmi rozdielne, čiže Tom zrejme nemal veľa práce s ich odlíšením. Pravdepodobne kvôli nie úplne postačujúcemu rozpočtu majú len málo spoločných scén. Reggie je žoviálny pohoďák, typ charizmatického gaunera, čo však neznamená, že raz neskončí zle. A Ron je tichý, večne napnutý magor, ktorému môže kedykoľvek prepnúť a poodtŕha ruky každému v miestnosti, lebo mu nikto nedal žuvačku. Poteší retro atmosféra, ale proste ma to ako celok príliš nestrhlo. Nebolo to zlé, to určite nie, ale nebolo to ani výborné. Len občas to chytilo drajv a švih, scenár bol vcelku nudný a nebolo mi príliš jasné časové rozhranie, počas ktorého sa dej odohrával. Občas mi to pripadalo ako mesiace, inokedy ako roky. ()

Reklama

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Jeden perfektný Tom Hardy a jeden otravne prehrávajúci Tom Hardy v gangsterskej rozprávke, v ktorej sa veľa nezabíja (skoro vôbec), ale zato sa veľa nosí kytíc, šplhá na frajerkin balkón po odkvape a rieši romantických vzťahov. Niektoré vtipy ale skvelé, hlavne ten o psychopatovi, čo vojde do baru s kladivami v rukách. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Zaujimava gangsterka so spickovym vizuálom a bohovskymi vykonmi väcsiny hercov na cele s Tomom Hardym v ustrednej dvojulohe. Trochu som sa bal, ze film bude zlozeny iba z nesúvislych epizodiek a preto bude nudit. Je pravda, ze film nejak extra negraduje a tempo je pomale, ale jednotlive gangsterske epizodky mi prisli dostatocne zabavne na to, aby ma bavili. Bohuzial v druhej polovici sa film vo väcsiej miere sustredi na manzelku jedneho z bratov, co je ta najnudnejsia postava v celom filme a preto film zacina cim dalej tym castejsie nudit. Skoda. Keby bol cely film zamerany na gangsterske eskapady, ktore boli neskutocne zabavne, tak z toho mohla byt pecka. Takto je to mierne nadpriemerna gangsterka. 7/10. ()

rikitiki odpad!

všetky recenzie používateľa

Když má v gangsterce největší kou.., ehm, odvahu gangsterova tchýně, tak je něco špatně. Film totiž spíše než životopisy bratrské dvojice kriminálníků portrétuje sladkobolnou romanci mezi příčetnějším z bratrů a sladkou nevinnou dívkou, která snad ani netušila, odkud se berou peníze, ze kterých žijí. A všechno to působí děsivě falešně. Občasné výbuchy násilí film většinou omlouvá neblahým vlivem šíleného sourozence na svého bratra. Všechno je uhlazené a naleštěné, nic nedrásá – až najednou ten konec, kterému život napsal opravdu krutou tečku. Jenomže ta nemá oporu v předchozím ději, právě proto, jak všechny zločiny estetizuje a neutralizuje. Dávám odpad kvůli falši, protože nevěřím na naivitu dívky, ani na romantičnost gangstera a ani na takto okleštěně podané násilí a kriminalitu. ()

Galéria (51)

Zaujímavosti (14)

  • Ronnie (Tom Hardy) byl nakonec v roce 1979 označen za šílence a zbaven svéprávnosti. (cihlenka)
  • Vo Veľkej Británii sa stal film najnavštevovanejšou snímkou ​​s ratingom 18+. Prekonal aj Trainspotting (1996). (Lucasion)

Reklama

Reklama