Reklama

Reklama

VOD (1)

Legenda rozpráva príbeh najznámejších britských gangstrov, bratov Krayovcov, ktorí v polovici 60-tych rokov ovládali celý Londýn. Reggie a Ronnie, ktorého práve prepustili z väzenia, si upevňujú moc vo východnom Londýne, vedú krutú vojnu s gangom z južného Londýna a nadväzujú spoluprácu s americkou mafiou, ktorá má záujem presťahovať základňu z Havany do Londýna. Krayovci sa stávajú súčasťou londýnskej smotánky, sú vítanými hosťami na večierkoch všetkých bohatých a slávnych celebrít. Ich vplyv postupne prerastá do najvyšších vrstiev a nič ich nemôže zastaviť. Reggie sa zamiluje do miestnej krásky Frances a ožení sa s ňou. Aby splnil sľub svojej láske, rozšíri svoju činnosť na legálne obchodné aktivity a stane sa majiteľom niekoľkých nočných klubov. Nič však netrvá večne a impérium Krayovcov začne ohrozovať nielen polícia, ale aj samotný Ronnie, ktorého násilnícka povaha sa začne vymykať akejkoľvek kontrole. (Forum Film SK)

(viac)

Videá (15)

Trailer 1

Recenzie (552)

POMO 

všetky recenzie používateľa

Jediný film, v ktorom uvidíte Toma Hardyho, ako na gay párty pláca prakerom po zadku nahého kolouška. "Gayovosť" jedného z bratov je tiež strojcom najvtipnejšej scény filmu (prvé stretnutie s lasvegaským mafiánom Chazzom Palminterim). Zábavná gangsterka, stojaca viacej na cool exhibícii hlavného dvoj-herca, než na dramaturgickom dejovom oblúku. Práve vzťah medzi bratmi a ich odlišnosť, ktorú Hardy zvládol tak dobre, sú motorom filmu. Tiež ma potešilo zobrazenie londýnskeho retropodsvetia optikou americkych gangsteriek (Scorsese). Druhá polovica filmu by sa dala zrýchliť, no i tak dávam štvrtú hviezdu. Pre diverznosť Hardyho double-kreácie, ktorú skúmať ma proste bavilo viacej než som čakal. ()

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"A než začneme, znám jeden vtip. Moc pěknej. Paranoidní schizofrenik vejde do baru ..." Tak tohle nám Reggie nedovyprávěl, protože v tu chvíli Ron začal porcovat konkurenci. To bylo hodně vtipné a naštěstí tento vtípek nezůstal osamocen. O něco horší je skutečnost, že gangstery nemám rád, takže mě hra na to, že bratři Krayovi jsou takoví sympaťáci, co by ženu ani kladivem neuhodili, zase až tak moc nezaujalala. Přesto mě double Hardy bavil. ()

Reklama

Superpero 

všetky recenzie používateľa

Mě to teda bavilo hodně. Hardy je super. Vždycky jsem se gebil když hrál toho brejlatýho bráchu a dělal nesmysly. Nejlepší bylo, jak nakráčel s tim zachmuřenym ksichtem do klubu a hrál debilně na trumpetu. Badassnost obou bratrů se ukáže v hopodský bitce, kdy jeden drtí lidem kolena kladivama a druhej jim mašíruje lebky boxerama. Zbytek je spíše o napjatejch vztazích mezi nimy a o snaze toho chytřejšího udržet si fungující manželství. Zaujal mě ještě teplej Taron Edgerton. Prostě jsem si to užil. Jo a maj tam stejnou hospodu, jak v Peaky Blinders. ()

Kaka 

všetky recenzie používateľa

Helgeland musí psát jen scénáře, protože jakmile je za kamerou, tak to nemá drajv a výsledek je nijaký. A u takovéhle retro gangsterky je to škoda dvojnásob, jelikož forma OK, životních mouder/pravd málo, Chazze Palminteriho ještě méně a dějová struktura filmu je jenom aby nějaká byla. Jinak je to ONE-MAN-SHOW Toma Hardyho který je brilantní a ještě brilantnější. Kdybych si chtěl pustit v jeden večer předskokana a hlavní chod, dám si Legend a třeba Goodfellas. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Jakošto "nemilovník" klasických gangsteriek, kde sú všetci vo svojich zvonových nohaviciach a samopaloch v rukách rovnako nesmrteľní ako podaktorí dôchodcovia na prechode pre chodcov, musím priznať, že ma vďaka príbehu a celej tej šaškárni vrátane dialógov, títo dvaja zločinci veľmi milo prekvapili. Pozerať snímok s Tomom H. v dabingu je asi taký zážitok, ako žrať sviečkovú s kuracím, takže od dnes len v oridžinale. "Legend" nie je zas tak úplne bez akcie! To pozor! Ale tak isto sa nejedná o Ramba v pekle. Skôr si zakladá na samotnej story prezentujúcej dve charakteristiky so spoločným záujmom avšak s odlišným uhlom pohľadu, než padaniu nábojníc, a to mne v tomto prípade proste maximálne vyhovovalo. No a rád by som na záver dodal, že snímok by mal byť zaradený aj do žánrov dráma a romantický, pričom druhý menovaný je hádam aj základným prvkom tohto snímku. ()

Galéria (51)

Zaujímavosti (14)

  • Vo Veľkej Británii sa stal film najnavštevovanejšou snímkou ​​s ratingom 18+. Prekonal aj Trainspotting (1996). (Lucasion)
  • Ronnie (Tom Hardy) byl nakonec v roce 1979 označen za šílence a zbaven svéprávnosti. (cihlenka)
  • Vo viacerých scénach, ktoré sa natáčali v Londýne, je možné vidieť moderné CCTV kamery či plastové okná na okolitých budovách či domoch. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama