Reklama

Reklama

VOD (1)

Legenda rozpráva príbeh najznámejších britských gangstrov, bratov Krayovcov, ktorí v polovici 60-tych rokov ovládali celý Londýn. Reggie a Ronnie, ktorého práve prepustili z väzenia, si upevňujú moc vo východnom Londýne, vedú krutú vojnu s gangom z južného Londýna a nadväzujú spoluprácu s americkou mafiou, ktorá má záujem presťahovať základňu z Havany do Londýna. Krayovci sa stávajú súčasťou londýnskej smotánky, sú vítanými hosťami na večierkoch všetkých bohatých a slávnych celebrít. Ich vplyv postupne prerastá do najvyšších vrstiev a nič ich nemôže zastaviť. Reggie sa zamiluje do miestnej krásky Frances a ožení sa s ňou. Aby splnil sľub svojej láske, rozšíri svoju činnosť na legálne obchodné aktivity a stane sa majiteľom niekoľkých nočných klubov. Nič však netrvá večne a impérium Krayovcov začne ohrozovať nielen polícia, ale aj samotný Ronnie, ktorého násilnícka povaha sa začne vymykať akejkoľvek kontrole. (Forum Film SK)

(viac)

Videá (15)

Trailer 1

Recenzie (552)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Za prvú polovicu som bol sklamaný s odhodlaním dať 2 hviezdy. Pripadalo mi to podpriemerné oproti klasickým gangsterkám. Jediná rovina, ktorá ma tam bavila bola paradoxne romantická rovina Hardy 1 - Browning, ktorú som si nakoniec užil až do konca (a škoda toho konca). V druhej polovici sa to celkom slušne rozbehlo a pochopil som, že ide o koncert Toma Hardyho, ktorý v jednom filme dokáže zahrať dve takmer rovnako vyzerajúce postavy, no pritom jednu milujete a druhú nenávidíte. Teda, ak nakoniec opomeniem málo dramatickú dejovú rovinu, ide o dobrý film. ()

3DD!3 

všetky recenzie používateľa

Ti co Hardyho nemusí si odstraní z hodnocení dvě hvězdičky, protože jsou to právě jeho herecké výkony, které tahají poměrně standardní gangsterku nahoru. Legendy jsou až moc dlouhé na to jak málo se v nich stane. Buď to chtělo zkrátit nebo Krayovic Odysseu rovnou protáhnout na minisérii. Vůbec to není špatný film, ale potenciálu tu bylo mnohem víc. V konkurenci - v televizi Peaky Blinders - v kině libovolný Scorsese je vždy až ten druhý vzadu. Hardyho Reggie a Ronnie jsou ovšem tahouni za všechny prachy. Jak nad tím tak přemýšlim postava Emily Browning to možná zbytečně brzdila a zlidšťovala. Helgeland pořád umí, ale zvládá to i líp. ()

Reklama

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Dokud se film pohybuje v mezích gangsterky, tak je vše v pořádku. Nejedná se sice o kdoví co, ale pořád je to solidně odvedená filmařina. Pokud se člověk zaměří na dvojroli Toma Hardyho, což byl asi největší tahák, přicházejí mírné rozpaky. Jako Reggie obstál a nutno dodat, že to zase nebyla tak náročná role. V případě Rona je to horší. Ne že by hrál Hardy špatně, ačkoliv občas přehrával přes míru, ale já měl problém se samotnou postavou. Na mě to byl až moc velký magor a jsem přesvědčen, že pokud by se takhle choval v reálu, brzy by ho někdo v gangsterském světě sundal bez ohledu na zvuk jeho jména. Nicméně největší problém jsem měl s romantickou linkou. Té tu byl věnován až moc velký prostor a film díky tomu občas sklouzávala k nesnesitelnému slaďáku. Byl bych ochoten to přehlédnout, kdyby v hlavní ženské roli neúčinkovala Emily Browning. Fakt by mě zajímalo, čím tahle holka ražiséry přesvědčuje. Herectví to určitě není. Koukat se na to dalo, ale očekávání v tomto případě rozhodně naplněna nebyla. 60% ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Zaujimava gangsterka so spickovym vizuálom a bohovskymi vykonmi väcsiny hercov na cele s Tomom Hardym v ustrednej dvojulohe. Trochu som sa bal, ze film bude zlozeny iba z nesúvislych epizodiek a preto bude nudit. Je pravda, ze film nejak extra negraduje a tempo je pomale, ale jednotlive gangsterske epizodky mi prisli dostatocne zabavne na to, aby ma bavili. Bohuzial v druhej polovici sa film vo väcsiej miere sustredi na manzelku jedneho z bratov, co je ta najnudnejsia postava v celom filme a preto film zacina cim dalej tym castejsie nudit. Skoda. Keby bol cely film zamerany na gangsterske eskapady, ktore boli neskutocne zabavne, tak z toho mohla byt pecka. Takto je to mierne nadpriemerna gangsterka. 7/10. ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Je množstvo životopisných gangsterských filmov, pri ktorých po pol roku namáham pamäť, či som ich videl alebo nie. Niet sa čoho zachytiť pri hľadaní niečoho, čím sa odlišujú od predchodcov a nasledovníkov. U Legiend zločinu je vhodným záchytným bodom herecky dobre zvládnutá dvojúloha, aj keď okrem nej už veľa ďalšieho na zapamätanie film neponúka. ()

Galéria (51)

Zaujímavosti (14)

  • V čase 1:09:47 pri fotografovaní sa bratov Krayovcov s policajtom, tvorcovia odflákli animáciu hlavy a tváre jedného z bratov. Celá jeho hlava je neúmerne veľká a oranžová. (Mike24)

Reklama

Reklama