Reklama

Reklama

Ferdinand

  • Česko Ferdinand (viac)
Trailer 4

Obsahy(1)

Ferdinand je veľký býk s veľkým srdcom. Je to roztomilé, no trochu nešikovné až groteskne pôsobiace stvorenie, ktoré ale neznalí ľudia považujú za nebezpečné a zúrivé monštrum. Keď si jedného dňa Ferdinand neopatrne sadne na čmeliaka, ten ho štipne a Ferdinand sa splaší. Celú udalosť vidia vyhľadávači býkov do koridy a rozdivočelý Ferdinand ich uchváti natoľko, že ho okamžite chytia a odvezú. Ferdinand je ale odhodlaný vrátiť sa k svojej rodine a pomocou svojich nových priateľov sa vydáva na dlhú cestu Španielskom. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (19)

Trailer 4

Recenzie (160)

rikitiki 

všetky recenzie používateľa

Výtvarná stránka podbízivá, postavy zlé nebo vlezlé, příběh průměrný. Otravnou kozu bych nejraději utopila v jejím kýblu na spaní. Hezké bylo, jen když se Ferdinand postavil z profilu, protože jeho silueta byla krásně a přitom jednoduše načrtnutá. Trochu mé pozornosti získal souboj v koridě, ale to je tak všechno. ()

Sany33 

všetky recenzie používateľa

Na novom animáku je pútavé sledovať viaceré atribúty, pričom samotná tematika je dobre uchopená. Málokto by veril, že z býčích zápasov, resp. prípravy na ne sa dá urobiť samostatný film a dostane aj solídne napísané postavy. Vychádzajúc z neznalosti knihy či témy má lokálny divák istú výhodu, cez protagonistu sa dostávame do nevídaných zákutí. Málokto pri detskom filme bude čakať sondu do taju koridy a autori rátajú, že poznáte aspoň základy (kto je toreador, ako súperí s býkom, či ho na konci aj zabije) – súčasne sa však netreba vystrašiť, že Ferdinand je násilný animák. Do arény sa pozrieme iba raz a väčšinu času trávime skôr na malebnom španielskom vidieku.Veľké plus patrí aj za vykreslenie samotného hrdinu. Ferdinand je dobrák od kosti, čo pri živote býka ide ťažko dokopy s možnými cieľmi (skončiť na tanieri či v koride), autori sa pasujú s jeho povahou i obrovskými rozmermi (pamätná scéna v štýle „slon v porceláne“). Ferdinand má akurát trošku dlhšiu stopáž, pár popových piesní by sme oželeli a niektoré opozerané chvíle vám vybavia iné animáky, no inak je to svieži originálny príspevok. 87% ()

Reklama

Flego 

všetky recenzie používateľa

Príjemná animovaná rozprávka inšpirovaná klasickou disneyovkou "Býk Ferdinand" z roku 1938 a Trumbovým scenárom "The One Brave" sfilmovaným v roku 1956. Pekná animácia, myšlienka, prepracované charaktery postáv. Škoda, že tých zvieracích postáv v strede filmu pribudlo, vtedy sa dej zbytočne naťahoval. Aj tak ide o slušnú oddychovku vhodnú aj pre dospelých. ()

VeVa137 

všetky recenzie používateľa

Skvelé, skvelé, skvelé. Vtipné pre všetky vekové skupiny. Každých 5 minút zaznie nejaká parádna neotrepaná hláška na ktorej sa musíte smiať. A keď vám zrovna nie je do smiechu, tak naopak príde emócia smútku a súcitu. Ani raz počas filmu som sa nenudila, vždy sa dialo niečo nové. Scény neboli zbytočne zdĺhavé, slovenský dabing sa celkom vydaril. Záver teda rozprávkový a emotívny. Určite sa Ferdinand zaradil medzi moje obľúbené rozprávkové postavičky aj s kozou Lupe :). Kúpa DVD je istá. Rozhodne si to pozriem ešte pár krát :) ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Nečakane pohodový a príjemný animák, na ktorý sa veľmi dobre pozerá. Je tu plno humorných scén, ktoré vyvolajú úsmev na tvári, roztomilá grafika, prepracovaný charakter jednotlivých zvieratiek a tiež i pekné poučenie na záver. Myslím, že je tu všetko, čo by mal moderný animák nielen pre tých najmenších obsahovať. Silný nadpriemer. 85/100 ()

Galéria (94)

Zaujímavosti (5)

  • Výroba a autorizovaná distribuce filmu podpořila více než 12 000 pracovních míst. (BMW12)
  • V scéne, kde si chlapec fotí svojho otca, si je možné na telefóne všimnúť znak orieška, čo je odkaz na film Doba ľadová (2002). (LuiCJ)

Súvisiace novinky

Sestra v akci našla režiséra

Sestra v akci našla režiséra

03.10.2021

Hudební komedie Sestra v akci z roku 1992 se dočká dalšího pokračování. Takřka 30 let od vzniku prvního dílu se tak herečka a moderátorku pořadu The View Whoopi Goldberg vrátí do jeptiškovského… (viac)

Reklama

Reklama