Reklama

Reklama

Ferdinand

  • Česko Ferdinand (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ferdinand je veľký býk s veľkým srdcom. Je to roztomilé, no trochu nešikovné až groteskne pôsobiace stvorenie, ktoré ale neznalí ľudia považujú za nebezpečné a zúrivé monštrum. Keď si jedného dňa Ferdinand neopatrne sadne na čmeliaka, ten ho štipne a Ferdinand sa splaší. Celú udalosť vidia vyhľadávači býkov do koridy a rozdivočelý Ferdinand ich uchváti natoľko, že ho okamžite chytia a odvezú. Ferdinand je ale odhodlaný vrátiť sa k svojej rodine a pomocou svojich nových priateľov sa vydáva na dlhú cestu Španielskom. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (19)

Trailer 1

Recenzie (160)

Stanislaus 

všetky recenzie používateľa

Ferdinand je mile natočený animák, který sice hloubkou příběhu či dokonale vypiplanou animací nedosahuje kvalit filmů posledních let, viz Zootropolis, V hlavě či Vaiana, nicméně i tak mě dokázal vtáhnout na těch celých sto minut. Vedle oněch morálních poučení, která jsou pro animáky typická, se ve filmu našla nejedna nadmíru vtipná pasáž, u které jsem se zcela upřímně zasmál od srdce, zejména u scén s kozou Lupe, trojicí ježků a koňů. Nicméně i všudepřítomní býci a býčci mě dokázali rozesmát, ale i dojmout, když tvůrci začali hrát na vážnější notu. Zkrátka sympatická oddychovka, která obsahuje jak pořádnou dávku humor, tak i špetku napětí a zdravé množství didaktického materiálu. ()

Maximilianus 

všetky recenzie používateľa

Rozprávka o dobrosrdečnom a láskavom, ale aj trochu prihlúplom býčkovi plná klišé a ničoho prevratného. Postavy boli ako keby zo šablóny, koza, ktorá mala pravdepodobne byť vtipným sprievodcom alebo prvkom filmu u mňa nefungovala. Bola nesympatická a trápna. Jediné, čo mi prišlo trochu zábavné boli arogantné nemecké kone a tanečný súboj, ktorý bol ale tiež miestami prehnaný. Nakoľko už nie som dieťa, nemajú pre mňa význam rozprávky, kde sú v hlavnej úlohe zvieratá, ktoré sa inak správajú aj myslia ako ľuďia, a pritom žijú v ľudskom svete. V tomto prípade sa jedná vyslovene o animovaný film pre deti, ktoré si ho môžu užiť, preto moje hodnotenie nebude také zlé, nakoľko pre deti to môže byť zábava. Dĺžka ale mohla byť aspoň o 10 minút kratšia. Rok 2017 musel byť ale chudobný na kvalitné animované filmy, keď tento počin akadémia nominovala na najprestížnejšiu cenu. Nebyť nominácie, tak si ho ani nepozriem. Keďže je ale v hlavnej úlohe čierny býk a akadémia má čiernu veľmi rada, tak možno nakoniec ešte aj zvíťazí. 6,2/10. ()

Reklama

lektvar 

všetky recenzie používateľa

… Predvidatelne? Je to animak. Kto neveril ze nemo prezije a simba sa stane kralom…? Surove? Tom a Jerry boli len horsie verzie Kennyho… Kone su namysleni hajzli, co sa boja igelitoveho sacku? … Fakt… Kozy su uletene diablove stvorenia co zozeru konzervu sardiniek..? …Nepustajte kozy ku autu!!!… Kravy ze su inteligentne? Kuknite si videa na nete alebo cestujte v case a zoznamte sa s maminou Kvetušou. Toto je Fantasticka oaza zvieracej hierarchie a inteligencie na farme. A kto pozna zvierata toto si uzije k smrti. Btw… Dakujem, ze tam nie su ziadne macky a psy. ()

Likan7 

všetky recenzie používateľa

Tohle sakra, že mělo konkurovat Coco? Coco je kvalitativně a animátorsky úplně, ale fakt úplně někde jinde. Ferdinand není špatný. Pro děti to je ideální podívaná a několik málo scén a gagů vykouzlí úsměv na tváři i rodičům, ale stále jde jen o prvoplánovou podívanou, která je šíleně hlasitá, barevná a roztomilá. Podívejte se na 8 z 10 podobných filmů a nepoznáte rozdíl. Snad jen v tom, že tady je zrovna býk.. Odpočinkový film, který Vy přežijete, děti si užijí a ve výsledku budou vlastně spokojený úplně všichni. ()

lykan9 

všetky recenzie používateľa

Nevím jestli je to tím, že jsem animáky již přehlcen, ale ať se v poslední době podívám na jakýkoliv nový film, tak jsem zklamaný. U Ferdinanda jsem byl zklamaný o to víc, že jsem od něho očekával mnohem víc. Animace je samozřejmě úžasná, dokonce i samotné postavy jsou zajímavé a někdy i vtipné. Bohužel celek samotný je velice nudný. ()

Galéria (94)

Zaujímavosti (5)

  • V scéne, kde si chlapec fotí svojho otca, si je možné na telefóne všimnúť znak orieška, čo je odkaz na film Doba ľadová (2002). (LuiCJ)
  • Vesnice, kde žijí Nina a Ferdinand, je Ronda na jihu Španělska. Tato vesnice je známá tím, že má nejstarší arénu na světě, postavenou v roce 1785. (BMW12)

Súvisiace novinky

Sestra v akci našla režiséra

Sestra v akci našla režiséra

03.10.2021

Hudební komedie Sestra v akci z roku 1992 se dočká dalšího pokračování. Takřka 30 let od vzniku prvního dílu se tak herečka a moderátorku pořadu The View Whoopi Goldberg vrátí do jeptiškovského… (viac)

Reklama

Reklama